Δημοτικές μέσω Βρυξελλών για τον Περισσό

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και από δηλώσεις των στελεχών του κόμματος, η γραμμή άμυνας του ΚΚΕ για τις δημοτικές εκλογές θα είναι οι πολιτικές που προωθούνται σε επίπεδο ΕΕ.

Γι’ αυτό και στην προ ημερών ανακοίνωση, με αφορμή τις δηλώσεις Μεϊμαράκη για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις τοπικές εκλογές, ζητείται από τους εκλογείς να «καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους αποπροσανατολιστικούς ελιγμούς τους», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στέλεχος με γνώση του χώρου, σχολιάζοντας έλεγε προ ημερών ότι η ΕΕ προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Περισσό να αιτιολογήσει την πολιτική του «τέσσερα κόμματα, δύο πολιτικές». Είναι πασίδηλο, συνέχισε το ίδιο στέλεχος, ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά κυρίως ο ΣΥΝ, είναι κόμματα κατ’ εξοχήν φιλοευρωπαϊκά, την ίδια ώρα που ο Περισσός όχι μόνο δεν έκρυψε την αντίθεσή του με την ΕΕ, αλλά τη θεωρεί τον έτερο και εξίσου ιμπεριαλιστικό πόλο της διεθνούς τάξης πραγμάτων. Από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ηγεσία του ΚΚΕ, έρχονται τα περισσότερα αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα.

Αυτή του την αντίθεση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ΚΚΕ και στις επικείμενες εκλογές. Και, όπως έλεγε προ ημερών στέλεχος του κόμματος, θα τη χρησιμοποιήσει και έναντι του ΣΥΝ, ο οποίος επιχειρεί και θα επιχειρήσει να επαναφέρει την πρότασή του για συνεργασία όλης της Αριστεράς, με προφανή στόχο «να πλήξει το ΚΚΕ».

Το μήνυμα που θα εκπέμψει ο Περισσός είναι ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο με την πολιτική του και με τις αποφάσεις του στήριξε και στηρίζει συνθήκες όπως, για παράδειγμα, αυτήν του Μάαστριχτ.

Από εκεί και μετά, όπως λένε στον Περισσό, η θέση του κόμματος για τον εκλογικό νομό και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σταθερή και πάγια: «Καθιέρωση της απλής αναλογικής για δημοτικά – νομαρχιακά συμβούλια και έμμεση εκλογή των δημάρχων – νομαρχών από αυτά».

Εννοείται, σημειώνουν στελέχη του κόμματος, ότι «δεν μας αφορά και δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε κανέναν ”διάλογο” για δήθεν αναλογικότερο νόμο», ενώ δεν παραλείπουν να στιγματίσουν και την εκφρασθείσα πρόθεση του ΣΥΝ να συμμετάσχει στον εν λόγω διάλογο.

Εν κατακλείδι, στόχος όλων στο ΚΚΕ είναι στις επερχόμενες εκλογές να καταδικαστεί αποφασιστικά η αντιλαϊκή πολιτική και να αποδυναμωθούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνολικά. Μέσα από αυτόν τον στόχο, λένε στον Περισσό, «διέρχεται και η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων που θα υποστηρίξουμε για την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας».


Σχολιάστε εδώ