«Res extra commercium»

Εντάσσονται δε όλες στη γνωστή και δοκιμασμένη νεοελληνική πολιτική φιλοσοφία ανάπτυξης η οποία κωδικοποιείται ως ακολούθως: «Πυρκαγιά, καταπάτηση, αποχαρακτηρισμός, αυθαίρετο, νομιμοποίηση». Και έπεται συνέχεια με επόμενη πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ως φυσικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται με τεχνικά μέσα και αξιόπιστη αντιπυρική οργάνωση. Αυτό είναι μια παράμετρος στην οποία «κάτι» γίνεται.

Επειδή όμως οι μεγάλοι εμπρησμοί δεν προέρχονται από φυσικά αίτια, αλλά ηθελημένες ανθρώπινες ενέργειες, αυτοί δυστυχώς αντιμετωπίζονται με την απάθεια και την ολική αδράνεια του «πολιτικού προσωπικού», ήγουν των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών.

Η χώρα δεν έχει Εθνικό Κτηματολόγιο και μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο της προηγούμενης απόπειρας δεν φαίνεται να συγκινείται ακόμη κανείς να καταπιασθεί με αυτό. Οι κυβερνήσεις, πέρα από ρητορικές διαβεβαιώσεις κατά την ώρα του εγκλήματος ότι η καμένη γη θα αναδασωθεί -τα τελευταία 20 χρόνια μόνο το 1/10 αναδασώθηκε- δεν έχουν το κουράγιο να κηρύξουν «εκτός συναλλαγής» («res extra commercium») τις αποτεφρωθείσες εκτάσεις.

Θα βρει κάποιος αυτό το κουράγιο;

Ο ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΣ


Σχολιάστε εδώ