Τυπολογίες

Ήδη οι κατειλημμένες συχνότητες έφτασαν αισίως τον αριθμό 14 και οι τηλεθεατές δεν βλέπουν το πρόγραμμα της ΕΤ1, κανένα από τα δορυφορικά, αφού οι συχνότητές τους έχουν «κλαπεί», ενώ χαμός γίνεται και από τις παρεμβολές στα άλλα μικρά κανάλια, όπως και στα μεγάλα. Μήπως επιτέλους κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί από την κυβέρνηση;

o Καθημερινή εκπομπή από τη Μύκονο έχει η ΕΡΤ3! Για ποιον σκοπό άραγε; Την όλη παραγωγή έχει μάλιστα ιδιωτική εταιρεία.

o Δελτίο ειδήσεων στη 1 το μεσημέρι και στην ΕΤ1. Η απόφαση ελήφθη, καθώς το πρώτο μεγάλο δελτίο της ΝΕΤ θα μεταδίδεται από τις 12 το μεσημέρι ως τη 1. Τη σκυτάλη θα παίρνει η ΕΤ1, καθώς εκείνη την ώρα όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια έχουν ήδη δελτία ειδήσεων.

o Συνεχίζει και ο Κωνσταντίνος Ζούλας με εκπομπή στη ΝΕΤ. Την καθημερινή εκπομπή παίρνει η Πόπη Τσαπανίδου και ο εν λόγω δημοσιογράφος μετακομίζει στο πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής, πιθανώς με εκπομπή για τον Τύπο.

o Τι συνέβη στην πρωινή εκπομπή Λυριτζή – Οικονόμου και έκοψαν από τη Θεσσαλονίκη τη Ρένα Ακριτίδου; Η έμπειρη συνάδελφος είναι η μόνη που δεν της ανανεώθηκε η σύμβαση. Φταίει η αύξηση στους μισθούς των δύο παρουσιαστών για την περικοπή αυτή ή υπάρχει άλλο άτομο στη Θεσσαλονίκη που θέλουν να βολέψουν;

o Αληθεύει ότι στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο φοιτά ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρ. Παναγόπουλος, για να καλύψει εκ των υστέρων τα τυπικά προσόντα που απαιτεί η θέση του προέδρου της κρατικής τηλεόρασης, μια και το πτυχίο από τη Γερμανία δεν αρκεί;

o Στις αρχές του φθινοπώρου μετατίθεται η συζήτηση για τις ραδιοφωνικές μετρήσεις. Η συνέλευση της ΕΙΙΡΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου και μία εβδομάδα πριν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις απόψεις τους για τον διαγωνισμό εύρεσης της εταιρείας που θα διενεργεί τις μετρήσεις. Βέβαια οι μουσικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν, μετά και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του ΕΣΡ, με επιφυλακτικότητα όσους ενημερωτικούς απέμειναν.

o Δημοσιογράφοι και διορισμοί.

Ο Φώτης Ιγ. Ιγνατίου διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με απόφαση του υπουργού Υγείας. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ως ειδικός συνεργάτης ορίζεται στο πολιτικό του γραφείο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Γ. Διακόπουλος.

o Τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του Παρέα FM από το ΕΣΡ αναγκάστηκε να δημοσιεύσει στον «Αδέσμευτο» ο Δ. Ρίζος, έξαλλος με τις εφημερίδες που γράφουν πως δεν έχει άδεια. «Δημοσιογραφικό κόμπλεξ ή εντολές από τους “νταβατζήδες”», ήταν το ερώτημα που έθετε, αν και φαίνεται πως πρόκειται για μία ακόμη πρόχειρη ενημέρωση του ΕΣΡ, από ανθρώπους που δεν κατέχουν τη ραδιοφωνική ιστορία και αγορά. Άραγε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενημερώνεται για τις παλινωδίες του συμβουλίου και αν ναι, τι προτίθεται να κάνει;

o Στους 105,2 θα μετακινηθεί το υπό σχεδιασμό ραδιόφωνο του ΣΥΝ. Η γειτνίαση με τον Δ. Ρίζο, που εκπέμπει στους 104, δημιουργούσε προβλήματα, ενώ στους 104,2 βγήκε άλλος ενδιαφερόμενος ως «σταθμός των δημοσιογράφων και των συντακτών».

o Και ιστοσελίδα για τα αθλητικά μίντια, μετά τις τέσσερις που γράφουν για τις εξελίξεις στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Βρίσκεται στη διεύθυνση www.sportpress.blogspot.com.

o Ραδιοφωνικές μετεγγραφές. Μετακινείται από τον Super Σπορ FM για τον Sportime FM ο Ανδρέας Δημάτος, ενώ εκεί πηγαίνει και ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

? Ξαναρωτάμε: Τι έγινε με την προ τριετίας προμήθεια των βαν των ειδήσεων στην ΕΡΤ; Καταγγελίες υπάρχουν πολλές. Και κάτι ακόμα: Αληθεύει πως υπάρχει διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ που παράλληλα παρείχε στο παρελθόν υπηρεσίες και στο στήσιμο ιδιωτικών σταθμών; Λένε πως δούλεψε και για τον… Σωκράτη στη Νέα Τηλεόραση…

?Αληθεύει άραγε ότι το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε το τηλεπαιχνίδι του Σπύρου Παπαδόπουλου με τη δική του εταιρεία παραγωγής έναντι του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ τον μήνα; Μα, τι παραγωγή είναι αυτή για να κοστίζει τόσα πολλά;


Πρώτο το Mega

Tα σύνορα αγάπης έφεραν την πρώτη θέση στο Mega με 21,1% έναντι 18,9% του ΑΝΤΕΝΝΑ, που έχασε την πρωτιά. Πολύ πιο μακριά, στην τρίτη θέση με 11,7%, το Star και ο Alpha με 11,1% τέταρτος. Το Alter πέρασε στην πέμπτη θέση με 9%, ενώ το ακολουθεί η ΝΕΤ με 8,8% και η ΕΤ1 ΜΕ 4,4%.

>> Σκέψεις στο Star για κοινή εκπομπή από τους Α. Λιάτσο και Σ. Θεοδωράκη. Ο κάθε δημοσιογράφος θα παρουσιάζει παράλληλα και τη δική του εκπομπή.

>> Η Μαρία Λόη μετακομίζει από τον ΑΝΤ1 στο Mega. Το κανάλι κατάφερε και την πήρε για το πρωινό μαγκαζίνο του Γρηγόρη Αρναούτογλου για την επόμενη σεζόν, καθώς έχει μεγάλα σχέδια και στόχο να είναι το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα.

>> Πολλές κάνουν καθημερινά δοκιμαστικά στον ΑΝΤ1 για τον «Πρωινό καφέ», ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι του ενημερωτικού. Συγκρατήστε το όνομα της Ελεονόρας Μελέτη, η οποία μπήκε δοκιμαστικά στο πλατό του «Πρωινού καφέ». Για την Τατιάνα Στεφανίδου πολύ θα το ήθελαν στον ΑΝΤ1, αλλά…

>> Πότε θα αρχίσει η νέα τηλεοπτική σεζόν; Όπως κάθε χρόνο, η ημερομηνία θα αποφασιστεί σε υψηλή συνάντηση Πέτρου Μπούτου και Άλκηστης Μαραγκουδάκη. Η απόφασή τους, βέβαια, εξαρτάται και από τις κινήσεις του Alpha που φαίνεται σχεδόν έτοιμος να βγει στον αέρα πολύ γρηγορότερα. Οπότε, ό,τι και αν αποφασίσουν, αν στην Κάντζα πούνε ότι βγάζουν το νέο τους πρόγραμμα στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Mega και ο ΑΝΤ1 θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν.

>> Άλλη μία εταιρεία προώθησης και διαφήμισης. Η Intelligent Media ΕΠΕ τροποποίησε το καταστατικό της πρόσφατα, αλλάζοντας και έδρα. Σκοπός της είναι η εκμίσθωση οπτικοακουστικού υλικού, η παροχή υπηρεσιών πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορικού και διαφήμισης, η πώληση διαφημιστικού χώρου κ.ά. Το κεφάλαιό της είναι ύψους 18.000 ευρώ και οι τρεις εταίροι της, Γιώργος Τσιντζηλώνης, Νίκος Τσακνάκης και Θεμιστοκλής Κοντομάρης, έχουν καταβάλει από 6.000 ευρώ.

>> Στον Hellas SAT ανέβηκε και το Κανάλι 1. Για την πρωινή ζώνη εκτός από τον Γ. Μασσαβέτα, που έκλεισε, ακούγονται και τα ονόματα των Α. Βασιλάκη και Π. Μαυρίκου.


• Η νέα Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων έχει ως εξής: Ύστερα από πρόταση του υπουργείου Μεταφορών επικεφαλής ορίζεται ο καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του πανεπιστημίου George Washington, Νικήτας Αλεξανδρίδης. Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ο Νίκος Κουλούρης, δικηγόρος και πρώην μέλος του ΕΣΡ. Έτερος αντιπρόεδρος για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες ο Θεόδωρος Δραβίλλας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, με μεταπτυχιακά στις τηλεπικοινωνίες, πρώην στέλεχος της TIM. Τα υπόλοιπα έξι μέλη είναι οι Μιχάλης Σακκάς, Παναγιώτης Τσανάκας, Γιώργος Τσαπρούνης, Παναγιώτης Κόττης, Γιάννης Παλαιολόγος και Αλκιβιάδης-Κωνσταντίνος Ψάρρας. Για να δούμε, θα συνεργαστεί αυτή τη φορά η ΕΕΤΤ με το ΕΣΡ;

• Νέα 24ωρη απεργία σε Flash και Flash.gr κηρύσσει η ΕΣΗΕΑ για την Παρασκευή 12 Αυγούστου. Ο Σωτήρης Πουλόπουλος δεν τήρησε τη δέσμευσή του για την «εξόφληση τουλάχιστον των επιδομάτων αδείας μέχρι και την Παρασκευή 5 Αυγούστου», πληρώνοντας μόνο μέρος των επιδομάτων.

• Την «αναιτιολόγητη, αντεργατική αλλά και κατάφωρα αντισυμβατική ενέργεια της εργοδοσίας» του «Sportime» να απολύσει τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδοπούλου και την ταυτόχρονη απειλή ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ. Η ένωση δηλώνει «κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει και θα αγωνιστεί για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα».

• Το ποσό των 41,3 ευρώ ανά συνεδρίαση θα λάβουν τα πέντε μέλη της επιτροπής για το έργο «κρατική ταινιοθήκη: Ψηφιοποίηση και διάθεση οπτικοακουστικού υλικού» που έχει αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας. Ο αριθμός των συνεδριάσεων ανέρχεται σε δεκαπέντε.


• Κέρδη προ φόρων 13.770 ευρώ έναντι ζημιών 487 ευρώ εμφανίζει η εταιρεία του Μάρκου Σεφερλή The Art Of Comedy Καλλιτεχνικές Παραγωγές. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 338.173 ευρώ το 2004, από 128.340 ευρώ το 2003.

• Τα πρώτα αποτελέσματα του Ομίλου NetMed. Κέρδη προ φόρων 192.170 ευρώ εμφανίζει το διάστημα 2004-2005 η Ad Value Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Χρόνου Και Χώρου Σε Ηλεκτρονικά Μέσα», έναντι 127.511 ευρώ το 2003-2004. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε το 2004-2005 σε 1.176.344 ευρώ, από 1.201.799 ευρώ το 2003-2004. Η σε εκκαθάριση M Web Greece έχει συνολικές ζημιές 3.841.347 ευρώ και κέρδη προ φόρων το 2004 ύψους 32.194 ευρώ.

• Και νέα αναβολή της γενικής συνέλευσης της Intersat για τις 25 Αυγούστου 2005. Ύστερα από αίτημα μετόχων που εκπροσωπούν το 6,85%, η γενική συνέλευση αναβλήθηκε για δεύτερη φορά και πλέον τα θέματα ημερήσιας διάταξης προορίζονται να συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2004 της εταιρείας και του ομίλου, η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας και η μεταφορά της έδρας της, όπως και η εκλογή νέου ΔΣ.


• Μία ακόμη εφημερίδα στα περίπτερα, με τιμή 40 λεπτά. Ονομάζεται «Λύση», είναι εβδομαδιαία και κυκλοφορεί από την Island News ΟΕ. Εκδότες διευθυντές είναι οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Αριστοτέλης Βασιλάκης. Η εκτύπωση γίνεται στον Όμιλο Καλοφωλιά και η διανομή από την «Ευρώπη».

• Άλλαξε χέρια η εφημερίδα «Τόλμη» του Ηρακλείου Κρήτης. Από τον Λυδάκη, που είχε τον έλεγχό της μαζί με τηλεοπτικό αστέρα των Αθηνών, πέρασε στον επιχειρηματία Σταϊκάκη.

• Διανέμεται από τα σημεία διάθεσης στο μετρό, αλλά και αλλού η καλοκαιρινή έκδοση της «Metro». Η αντίστοιχη έκδοση της «Athens Voice» έχει ήδη εξαφανιστεί.

• Τους μισθούς τεσσάρων μηνών και το επίδομα αδείας σε πάνω από 30 άτομα που απασχολεί οφείλει η εκδοτική εταιρεία HYPERPRESS. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καταγγέλλουν μάλιστα την περίεργη στάση του εργοδότη τους, καθώς στην άλλη εταιρεία που έχει, την CADO ΑΕ, που ασχολείται με την πώληση DVD-games, οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους!


• Τρία ελληνικά σχέδια εγκρίθηκαν κατά την πρώτη φάση της προκήρυξης 66/04 του προγράμματος MEDIA Plus (Τομέας Ανάπτυξης) με χρηματοδότηση συνολικού ποσού 110.000 ευρώ. Πρόκειται για «Το αγόρι» τής Αργοναύτες Productions, που θα πάρει 40.000 ευρώ, το «Λαβύρινθος» της Future Productions (30.000 ευρώ) και «Τα λευκά σοσόνια» (40.000 ευρώ) τής Π. Ζερβουλάκος ΑΕ. Συνολικά στην πρώτη φάση της προκήρυξης «Ανάπτυξη» υποβλήθηκαν 198 σχέδια.


Σχολιάστε εδώ