Συναίνεση για την Υγεία

Από το νέο κτίριο εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισίας, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Μεταμόρφωσης, Ν. Ερυθραίας, Ν. Ιωνίας, Ν. Ψυχικού, Παπάγου, Πεύκης, Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Χολαργού, Ψυχικού και των Κοινοτήτων Εκάλης, Πεντέλης και Ν. Πεντέλης.

Εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η σημερινή κτιριακή ανασυγκρότηση είναι η 21η κτιριακή παρέμβαση που φέρνουμε σε πέρας και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε σε αυτά τα δυόμισι χρόνια.

Μέσα από τη σημερινή εκδήλωση θα ήθελα να αναφερθώ στους τρεις μεγάλους μας στόχους που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια. Ο πρώτος είναι της αποτελεσματικότητας, που είναι ο βασικός μας οδηγός, να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους και τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό κάνουμε και αυτό εξακολουθούμε να κάνουμε.

Ο δεύτερος είναι της συλλογικής δουλειάς, που ξεκινά από τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου και φθάνει στους υπαλλήλους της Νομαρχίας Αθηνών. Η άριστη συνεργασία μέσα από κοινούς στόχους είναι αυτή που φέρνει και τα αποτελέσματα. Ο τρίτος είναι της ενεργητικής και όχι παθητικής ευαισθησίας που πρέπει να έχουμε απέναντι στα προβλήματα των πολιτών. Δεν φθάνει να λέμε ότι υπάρχουν ουρές και κακή ποιότητα εξυπηρέτησης ούτε να λέμε ότι φταίει ένα απρόσωπο σύστημα. Είναι υποχρέωσή μας να παρεμβαίνουμε, να αλλάζουμε τα δεδομένα, να καταργούμε το παλιό, να φέρνουμε το σύγχρονο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ και να συμφωνήσω με μια μεγάλη αλήθεια που είπε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ότι ʽʽδεν φθάνουν τα ντουβάρια για να έχουμε ποιότητα υπηρεσιών, αλλά χρειάζονται και οι άνθρωποι”.
Δυστυχώς, αυτή την αλήθεια, κύριε υπουργέ, μόνο εσείς μπορείτε να υπηρετήσετε. Γι’ αυτό ζητώ να καλύψετε τα μεγάλα κενά του προσωπικού που έχει η Νομαρχία Αθηνών, γιατί διαφορετικά θα ισχύσει αυτό που λέει ο λαός μας:
ʽʽΤο μεν πνεύμα πρόθυμο, το δε σώμα αδύναμο”».

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Εγώ και ο Γιάννης Σγουρός ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, όμως αυτό δεν μας εμπόδισε να έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία τις λίγες φορές που χρειάστηκε. Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος και από αυτούς που ακούν και δεν αποφεύγουν, θα του απαντήσω ότι μαζί θα κάνουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους γραφειοκράτες του λογιστηρίου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις που έχει ανάγκη η Νομαρχία για τον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Όπως μαζί θα συνεργαστούμε για να λύσουμε και το θέμα της έλλειψης των γιατρών».


Σχολιάστε εδώ