Στη ΔΕΘ με αιχμή το ΠΑΜΕ κλιμακώνει τη δράση του το ΚΚΕ

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μέσα στην εβδομάδα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας και συγκεκριμενοποιήθηκαν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα. Την ίδια βέβαια ώρα συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, οι καθημερινές παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι, ενώ μία μέρα πριν, στις 9 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ για το 2006.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αγωνιστικών παρεμβάσεων στη ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση βαλκανικών συνδικάτων.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΜΕ, «σταθμό στη δράση των ταξικών δυνάμεων» θα αποτελέσει και η διοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα στον Περισσό δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για το γεγονός ότι, όπως λένε χαρακτηριστικά, «οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας ανέδειξαν ότι
• ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων έχει αντιληφθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και πως μόνη απάντηση σε αυτή την επίθεση αποτελεί η σύγκρουση και ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής».
• Αυτή ακριβώς η συνειδητοποίηση από τα πλατιά εργατικά στρώματα είναι, σύμφωνα με τους επιτελείς του Περισσού, το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την περαιτέρω ισχυροποίηση του ΑΑΔΜ που αποτελεί και διακαή πόθο της σημερινής ηγεσίας και βάση των αποφάσεων των τελευταίων συνεδρίων του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ