Πώς χάνεται η περιουσία του Δημοσίου στον Λυώνα Νάξου

Με αλλεπάλληλες πράξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του γραφείου Πολεοδομίας Νάξου, παράλληλα με τον πλημμελή έλεγχο της μέχρι πρότινος ιδιοκτήτριας Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου εκείνος που καταπάτησε και αλλοίωσε την πρόσοψη του ερειπωμένου κτιρίου (Β.Κ. 98), μπορεί να χρησιμοποιεί τον χώρο για τραπεζοκαθίσματα της ταβέρνας, με τη βούλα των τοπικών παραγόντων! Πρόκειται δε για ένα κτίριο με εμπορική αξία 240.000 ευρώ, όπως αποτιμάται από την ίδια την ΚΕΔ !

Ο ιδιώτης το 2003 κατέλαβε το 1/3 του νεοκλασικού κτιρίου, χωρίς καμία άδεια ή έγκριση έριξε μια τσιμεντένια ταράτσα, έστησε πέργκολα και κατασκεύασε σκάλα στην παλαιά του πρόσοψη, αλλά ουδείς από τους αρμόδιους είδε την παρανομία!

Το αντίθετο μάλιστα. Ο δήμος χαρακτήρισε αργότερα την πέργκολα και τη σκάλα πάνω στο κτίριο… κοινοτικό έργο, η δε ΚΕΔ στο έγγραφο παραχώρησης, πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από παρέμβαση «γαλάζιου» βουλευτή, βαφτίζει το παλαιό οίκημα… πλατεία και απελευθερώνει την εκμετάλλευσή του!

Κι αυτό παρότι στην αρχική εισήγηση παραχώρησης απαγορεύεται ρητά η οικονομική του εκμετάλλευση και προορίζεται το κτίριο για πολιτιστικούς και ναυταθλητικούς σκοπούς. Αντ’ αυτών έγινε ταβέρνα, η οποία λειτουργούσε για ένα διάστημα και χωρίς άδεια!

Εκεί δηλαδή που θα έπρεπε από την πρώτη ώρα να έχει σπεύσει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπ. Οικονομικών και η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων του υπ. Πολιτισμού, δεν επεμβαίνει κανένας παρά τις έγγραφες καταγγελίες και η περιουσία του Δημοσίου εξαφανίζεται, μετατρεπόμενη από κτίριο σε… πλατεία ιδιωτικής επιχείρησης.

Καθώς δε είναι μια υπόθεση στην οποία ενέχονται στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ήταν χρήσιμο, εκτός από τις υπηρεσίες των κυρίων Αλογοσκούφη και Τατούλη, να ασχοληθεί και ο Πρ. Παυλόπουλος, αν θέλει να διαπιστώσει από κοντά πώς λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση… Ο φάκελος με τα έγγραφα είναι μεγάλος και στη διάθεση της εφημερίδας…


Σχολιάστε εδώ