Οσμές σκανδάλων έφτασαν στο Μαξίμου

Αναφερόμαστε σε καταγγελίες που έφτασαν στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον βίο και την πολιτεία αξιωματούχων που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι βάλθηκαν να ξεκάνουν ό,τι απέμεινε από εντιμότητα, σεμνότητα και ταπεινότητα που διεκήρυξε η νέα διακυβέρνηση.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως οι καταγγελίες δεν προέρχονται από τους «κακούς» της αντιπολίτευσης, στους οποίους θα μπορούσαν εύκολα να αντιτείνουν επιχειρήματα του τύπου «κι εσείς γιατί καταπιέζατε τους μαύρους;», αλλά από «γαλάζια» στελέχη και «ομόχρωμους» επιχειρηματίες.

Το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι πως οι καταγγελίες αυτές έφτασαν και στα χέρια ανθρώπων που ετοιμάζονται να τις βγάλουν στη φόρα, στην περίπτωση που θεωρήσουν πως το Μαξίμου πάει να τις… πνίξει.

Οι πρώτες διαρροές έγιναν σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, εν είδει απειλής για το τι θα ακολουθήσει, αν επιδιωχθεί να ταφεί το θέμα χωρίς να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις διαρροές -τις οποίες δεν έχουμε λόγους να αμφισβητούμε, καθότι προέρχονται από ανθρώπους εγνωσμένης σοβαρότητας και ανιδιοτέλειας- οι καταγγελίες αφορούν:
• Έναν αντινομάρχη, που καταγγέλθηκε για απαίτηση μίζας από προμηθευτή καυσίμων, πιάστηκε στα πράσα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και με παρέμβαση του προϊσταμένου του νομάρχη γλίτωσε τη διαπόμπευση και την άσκηση δίωξης, μέχρι να δοθεί -αν δοθεί- άδεια από το Μαξίμου για τα περαιτέρω.
• Δύο νομάρχες της περιοχής (ο ένας δήλωσε πως δεν θα διεκδικήσει ξανά τη νομαρχία), που πήραν το προσωνύμιο «οι κύριοι του 15%» για τους ευνόητους λόγους. Μάλιστα ο άλλος – αυτός του μεγαλύτερου νομού, που θα ξανακατέβει- κατηγορείται πως έστησε οργανωμένο σύστημα, μετατρέποντας το μαγαζί σε κανονική επιχείρηση διεκπεραίωσης υποθέσεων.
• Άλλον νομάρχη, για τον οποίο υπάρχουν και τυπικοί λόγοι έκπτωσης από το αξίωμά του. Ήδη ο περιφερειάρχης -που είναι υπεύθυνος να επιβάλει την ποινή- ζήτησε σχετικές οδηγίες από την Αθήνα. Στο μεταξύ, ο ίδιος νομάρχης συνεχίζει απτόητος να ζει το μεγαλείο του, απαιτώντας να του φέρονται ως άρχοντα (να του ανοίγουν την πόρτα του ασανσέρ για παράδειγμα!).
• Υφυπουργό, ο οποίος έχει πει πως δεν τον νοιάζει τίποτα, αφού γνωρίζει πως στον ανασχηματισμό θα φύγει από την κυβέρνηση.
•΅Στέλεχος υπουργικού γραφείου, που συντάσσει λίστες ενδιαφερομένων για παραχώρηση ευνοϊκών αδειοδοτήσεων, αγνοώντας ακόμα και αυτές τις υποδείξεις του κόμματος. (Απορρίπτει τις προτάσεις για χαριστικές αδειοδοτήσεις με κομματικά κριτήρια, εφόσον δεν προσφέρουν ατομικό πολιτικό όφελος.)
• Στέλεχος εθνικού οργανισμού, που ξεκίνησε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία χωρίς να του δώσει άδεια κανείς, χρησιμοποιώντας σκανδαλωδώς τη θέση του για να κάνει ρουσφετάκια που το βοηθούν αφενός να στήσει μηχανισμό και αφετέρου να αποκτήσει προνομιακές σχέσεις με τοπικό εκδοτικό συγκρότημα.
• Στελέχη κρατικών οργανισμών, που βάλθηκαν να πλουτίσουν συντόμως, λαμβάνοντας παρατύπως δύο ή και περισσότερους μισθούς από τις πολιτικές θέσεις που κατέλαβαν.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες βρίσκονται στο συρτάρι του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ο οποίος ανέλαβε να λύσει -είτε έτσι είτε αλλιώς- τους γόρδιους δεσμούς.


Σχολιάστε εδώ