Παιχνίδι εταιρειών που κατασκευαζουν συστήματα ασφαλείας πίσω από την τρομοϋστερία!

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τους «γαλάζιους» για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του που πέρασε ήδη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί στο τέλος Αυγούστου από το θερινό τμήμα. Σε αυτό προβλέπεται η ίδρυση Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) το οποίο με τη μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου θα λειτουργεί ως «δεξαμενή σκέψης» (think tank, για τους αγγλομαθείς) για θέματα εγκλήματος και τρομοκρατίας.

Σε αυτή τη σύσκεψη, λοιπόν, ρωτήθηκε ο υπουργός για τα όσα ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του, μετά τα τελευταία χτυπήματα στο Λονδίνο και κατά πόσο αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι αποτελεσματικά. «Τι να σας πω; Παίζεται χοντρό παιχνίδι με εταιρείες που πουλάνε συστήματα ασφαλείας», είπε ο Βουλγαράκης, αφήνοντας άναυδους όσους τον άκουγαν με αυτά που πρόσθεσε: «Είναι τόσο πανίσχυρες αυτές οι εταιρείες, που μπορούν όχι μόνο να επηρεάζουν κυβερνήσεις, αλλά ακόμη και να “αγοράζουν” τρομοκράτες για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από το να πουλάνε τα όλο και πιο πανάκριβα συστήματα που κατασκευάζουν».

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε στην κλειστή αυτή σύσκεψη όλα αυτά που μπορούσε να υποψιαστεί κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης, βλέποντας πριν από έναν χρόνο να κατακλύζεται η Αθήνα από τις κάμερες και να πληρώνουμε «κερατιάτικα» για το περίφημο Ζέπελιν – που ζήτημα είναι εάν λειτούργησε ακόμη και κατά το δεκαπενθήμερο των Αγώνων. Για να μη θυμηθούμε το περίφημο σύστημα C4I («σι-φορ-άι» που θα μπορούσε να σημαίνει και οικονομική… συμφορά μας), το οποίο το «φορτωθήκαμε», αν και δεν έχει, λέει, παραληφθεί επισήμως ακόμη.

«Σκότωσαν τον Βραζιλιάνο για να σφίξουν οι κ…»

Ενδιαφέρον, όμως, είχαν και τα όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βρετανική πρωτεύουσα μετά το χτύπημα της 7ης Ιουλίου και τα όσα επακολούθησαν.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην εν ψυχρώ δολοφονία του βραζιλιάνου ηλεκτρολόγου που δεν σταμάτησε για να του γίνει έλεγχος, έκανε μια εκτίμηση που προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.

«Χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, αλλά από τα όσα αντιλήφθηκα από τις συζητήσεις που είχα, πιστεύω ότι τον άνθρωπο αυτόν τον “καθάρισαν” για να… σφίξουν οι κ…», είπε.

Κι όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο σαφής, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήθελαν να στείλουν μήνυμα.

Και άντε, μετά από αυτό, ο οποιοσδήποτε ψιλοπαράνομος να τολμήσει να μη σταματήσει σε σήμα για έλεγχο.

Θα ξέρει ότι εάν κάνει πως τρέχει θα του φυτέψουν πέντε σφαίρες στο κεφάλι – και μόνο στο κεφάλι, αφού εκεί πυροβολούν από το φόβο μήπως προκαλέσουν έκρηξη σε όσους είναι φορτωμένοι με πυρομαχικά!»

«Μήπως είστε με τους τρομοκράτες;»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γ. Βουλγαράκης όταν ρωτήθηκε και για την πρόσφατη σύνοδο των υπουργών της Ε.Ε. στην οποία συμμετείχε μαζί με τον επί της Δικαιοσύνης συνάδελφό του Αν. Παπαληγούρα.

«Μόλις πήγαμε να ψελλίσουμε κάτι, μας την έπεσαν όλοι μαζί», είπε και περιέγραψε ένα περιστατικό με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, τον πολύ Νικολά Σαρκοζί που ετοιμάζεται να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της χώρας του.

«Μήπως είστε με τους τρομοκράτες;», τον ρώτησε ο Γάλλος. «Εμείς; Γιατί;», ρώτησε ο Έλληνας. «Μα τι ήταν αυτά που λέγατε στη Σύνοδο;», επέμεινε ο Σαρκοζί.

Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει ύστερα από όλα αυτά. Κι ευτυχώς που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και δήλωσε ότι στον αντιτρομοκρατικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνησή του δεν θα υπάρχει εξουσιοδότηση στις διωκτικές αρχές να πυροβολούν κατά βούληση, αλλά μόνο σε περιπτώσεις νόμιμης άμυνας.


Σχολιάστε εδώ