ΚΑΤΩ… στον Πειραία

Η κ. Λαγκαδιανού, παίρνοντας τον λόγο, εκφώνησε έναν… λίβελο κατά της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Γ’ Διαμερίσματος κ. Αγγελή, επειδή, όπως είπε, τους… κοροϊδεύουν ότι δήθεν γίνεται γόνιμο έργο στο Φάληρο, ενώ στην πραγματικότητα δεν γίνεται τίποτα. Απαριθμώντας τα προβλήματα, είπε ότι δεν υπάρχουν πεζοδρόμια της προκοπής, η οδός Φαληρέως είναι γεμάτη βοθρολύματα, δεν συντηρούνται οι κήποι, δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα και ΚΕΠ, τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ παραμένουν αναξιοποίητα, τα διατηρητέα κτίρια ερημώνουν ασυντήρητα, ο Κηφισός από το Μοσχάτο και κάτω δεν έχει καθαρισθεί. Μετά την ομιλία της κ. Λαγκαδιανού ζήτησε τον λόγο ο πρόεδρος του Γ’ Διαμερίσματος κ. Αγγελής για να απαντήσει. Όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν του έδινε τον λόγο. Έξαλλος τότε ο κ. Αγγελής άρχισε να φωνάζει ότι δεν είναι δυνατόν να φιμώνονται οι αιρετοί και να υποβαθμίζονται για να κάνει ψηφοθηρία ο κ. Γκαβέρας! Όπως μάθαμε στη συνέχεια, ο κ. Αγγελής είχε… σοκαριστεί, όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρόεδρος του ΔΣ είχε δεχθεί κατ’ επανάληψη στο γραφείο του, ερήμην εκείνου φυσικά, την κ. Λαγκαδιανού και σε αυτές τις επαφές της είχε προτείνει να πει ό,τι έχει να πει στο συμβούλιο. Ο κ. Αγγελής θεώρησε ότι το έκανε αυτό για να κερδίσει ψηφοφόρους από τη… μικρή περιοχή του, γι’ αυτό και τον κατήγγειλε για ψηφοθηρία.

• Όμως η συνεδρίαση είχε και άλλα απρόοπτα. Ο Μανώλης Μπεντενιώτης βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για εγκατάλειψη των Διαμερισμάτων, για γειτονιές γεμάτες σκουπίδια και για τριτοκοσμικές εικόνες σε άλλοτε αναβαθμισμένες περιοχές. Ο δήμαρχος, παίρνοντας τον λόγο, κατηγόρησε τον πρώην βουλευτή για στείρα αντιπολίτευση και για αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Απαντώντας ο Μ. Μπεντενιώτης υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει γίνει… οικογενειακή υπόθεση του κ. Αγραπίδη, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από μία ομάδα, ενώ τα Διαμερίσματα έχουν διακοσμητικό ρόλο, αφού δεν έχουν αρμοδιότητες και δυνατότητες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

• Στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μία πολύ καλή τοποθέτηση για την αξιοποίηση του νεοκλασικού κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου έκανε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Τάκης Αβραμίδης. Συγκεκριμένα, είπε:

«Το Παλιό Ταχυδρομείο, ένα πραγματικό στολίδι αρχιτεκτονικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας, λειτουργεί μετά από πολλά χρόνια στην πόλη μας και πιστεύω ότι όλοι μας εδώ, σε αυτήν την αίθουσα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτήν την εξέλιξη. Δαπανήθηκαν γι’ αυτήν την προσπάθεια μεγάλα ποσά από το ελληνικό Δημόσιο, τον ελληνικό λαό δηλαδή και για τον λόγο αυτόν δημοτική αρχή και πολίτες θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στη διατήρηση και συντήρηση αυτού του μνημείου. Εξακολουθεί, όμως, να υπάρχει ένα πρόβλημα στην όλη υπόθεση της ανάδειξης αυτού του ιστορικού κτιρίου.

Δεν θα αναφερθώ ούτε στο περίπτερο που παραμένει στην πλευρά της Καραολή ούτε και στην πινακίδα του εργολάβου που δεν έχει ακόμα αποκαθηλωθεί, αλλά στο μπροστινό οικόπεδο ιδιοκτησίας ΙΚΑ που με τον μαντρότοιχό του εμποδίζει και κυριολεκτικά μπλοκάρει όλη την εικόνα του κτιρίου και από την πλευρά της Φίλωνος, αλλά κυρίως από την πλευρά της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Γνωρίζω πολλές προσπάθειες στην κατεύθυνση της αξιοποίησης αυτού του χώρου τόσο από προηγούμενες διοικήσεις του δήμου μας όσο και από την τωρινή. Δυστυχώς χωρίς αποτελέσματα. Σήμερα και με την ευκαιρία των 170 χρόνων του δήμου πιστεύω ότι οι πιέσεις θα πρέπει να ενταθούν τόσο προς τη διοίκηση του ΙΚΑ όσο και προς την κυβέρνηση για να λυθεί επιτέλους και αυτό το θέμα. Τέλος, μετά την απομάκρυνση του πυροσβεστικού σταθμού τι γίνεται με αυτόν τον χώρο, αλλά και με το βιβλιοπωλείο Καλούδη; Θα αξιοποιηθούν από τον δήμο, ενισχύοντας έτσι την όλη προσπάθεια ανάδειξης του Παλιού Ταχυδρομείου;».

• Εντυπωσιακός ήταν ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία ενός από τους παλαιότερους ναούς του Πειραιά. Το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η μαζική συμμετοχή του κόσμου που ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά και είδαμε ότι όσα ακούστηκαν τους προηγούμενους μήνες για την Εκκλησία και τους ιεράρχες δεν στάθηκαν ικανά να τον απομακρύνουν από την πίστη του.

Η λιτανεία της εικόνας του αγίου έγινε το βράδυ της παραμονής και, εκτός του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Καλλίνικου, παρέστησαν ο δήμαρχος Χ. Αγραπίδης, ο υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Π. Μαντούβαλος και Π. Μελάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τα γλυκά σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της πανηγύρεως τα πρόσφερε, όπως συνηθίζει, ο πρόεδρος του Β΄ Διαμερίσματος, Γιάννης Μαστρονικόλας.

• Μουσική συναυλία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ στην πλατεία Κοραή. Δεν ήταν, βέβαια, κανένα γνωστό συγκρότημα ούτε κάποιος επώνυμος καλλιτέχνης, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμα και αυτοί που εμφανίστηκαν δεν θα είχαν ξανατραγουδήσει μπροστά σε… μηδενικό ακροατήριο! Στις 10.30 το βράδυ, που περάσαμε από εκεί, η πλατεία ήταν εντελώς άδεια και οι λιγοστοί περαστικοί… ούτε που έδιναν σημασία στο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο, πάντως, δεν άξιζε αυτήν την αντιμετώπιση…

• Επιθεώρηση επιτήρησης του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001: 2000 πραγματοποιήθηκε στον δήμο Κορυδαλλού, έναν χρόνο μετά την πιστοποίηση του δήμου από τον μοναδικό ελληνικό κρατικό και εγκυρότερο φορέα πιστοποίησης ποιότητας.

Η επιθεώρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού στο σύνολο των επιθεωρηθέντων τμημάτων καταγράφηκαν τέσσερις παρατηρήσεις και μία απλή μη συμμόρφωση (απόκλιση από τις προδιαγραφές του προτύπου). Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την προτεραιότητα και την προσήλωση που δείχνει ο δήμος Κορυδαλλού στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Οι προσπάθειες για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας είναι συνεχείς, τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Στέφανος Χρήστου, ενώ την πραγματοποίηση δύο εσωτερικών επιθεωρήσεων τον χρόνο για τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Μερόπη Κατσάνου.


Σχολιάστε εδώ