Η σειρά του Βουλγαράκη

Τα προβλήματα και σε αυτόν τον τομέα είναι πολλά και η επίλυσή τους προϋποθέτει -εκτός των άλλων- και υψηλά κονδύλια για προσλήψεις προσωπικού και εξασφάλιση υποδομής, τα οποία δεν υπάρχουν.

Να αναφέρω πως σε πρόχειρη μελέτη που έκαναν οι «βαθυγάλαζοι» συνδικαλιστές της Αστυνομίας και την οποία διαβίβασε στον Βουλγαράκη η Έλενα Ράπτη, διατυπώνονται αιτήματα για τουλάχιστον 300 νέους αστυνομικούς, για δημιουργία νέων αστυνομικών τμημάτων, για προμήθεια εξοπλισμού στα τμήματα συνοριοφυλάκων, για 100 νέους πυροσβέστες κ.λπ.

Θέλοντας να διαχειριστεί τα αιτήματα και να δείξει και αυτός πως κάτι κάνει, συγκάλεσε σύσκεψη των «γαλάζιων» βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στο υπουργείο. Παρών και ο νομάρχης που δεν χάνει ευκαιρία να ζητήσει κατιτίς από τους ομοϊδεάτες του υπουργούς.

Αφού τα είπαν αρχικά στην Κατεχάκη, ο Γ. Βουλγαράκης ήρθε προχθές στην πόλη για να παραστεί σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Ψωμιάδης με θέμα τις βελτιώσεις αστυνόμευσης και ασφάλειας. Παρόντες πολλοί δήμαρχοι του νομού (ο «μεγάλος» λείπει στην Κίνα), που ζήτησαν ο καθένας και από ένα αστυνομικό τμήμα στον δήμο του. (Τελικά αυτοί οι δεξιοί δεν αλλάζουν με τίποτα. Αμάν κάναμε να ενοποιήσουμε τα αστυνομικά τμήματα των γειτονιών που μετέτρεπαν τους αστυνομικούς σε φύλακες γραφείων και χαφιέδες-χωροφύλακες και τώρα θέλουν πάλι να τα διασπάσουν για να έχει η κάθε γειτονιά το δικό της τμήμα, με τον δικό του διευθυντή και το δικό του κρατητήριο…)

Ο Βουλγαράκης μάζεψε τα αιτήματα και τα πήγε στην Αθήνα προκειμένου να τα επεξεργαστεί, ώστε να δώσει κάποιες λύσεις πριν από την έλευση του πρωθυπουργού.

Οψόμεθα λοιπόν…


Σχολιάστε εδώ