Εκδρομή στη μακρινή Κίνα

Στόχος τους -όπως ανακοίνωσαν- η προσέλκυση τουριστών από την αχανή χώρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Όχι, δεν εννοούν τους εκατοντάδες πεζοπόρους μικροπωλητές που έφτασαν λαθραία στη χώρα μας, αναζητώντας καλύτερη μοίρα από αυτήν που τους επεφύλασσε το μέλλον στην πατρίδα τους, αλλά εύπορους Κινέζους, με εκατοδόλαρα να ξεχειλίζουν από τις τσέπες τους, που θα φτάσουν στη «νύμφη του Θερμαϊκού» για να καταλύσουν στα ξενοδοχεία μας, να απολαύσουν τις ακτές της Περαίας και της Αγίας Τριάδας, να «σηκώσουν» τα εμπορικά καταστήματα της Τσιμισκή, το «Τζάμπο», το «Κου Κου» και το… ΙΚΕΑ και να αναχωρήσουν για τον τόπο τους, κουβαλώντας στις αποσκευές τους διάφορα δώρα για τους δικούς τους (παιδικά παιχνίδια, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα made in… China φυσικά!).

Την αποστολή της πόλης, που μάχεται γενναία στη μακρινή Κίνα για να λύσει το αναπτυξιακό-οικονομικό πρόβλημα των Θεσσαλονικέων, απαρτίζουν:

•· Ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θόδωρος Αθανάσαρος και Βαγγέλης Δημητρίου και η δημοτική σύμβουλος Κάτια Ζελομοσίδου (αυτοί από την πλευρά της «γαλάζιας» πλειοψηφίας).

•· Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Βούγιας (ΠΑΣΟΚ), Αγάπιος Σαχίνης (ΚΚΕ) και Τάσος Κουράκης (ΣΥΝ).

•· Οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (αμφότεροι «γαλάζιοι») Σωτήρης Μαγόπουλος και Γιώργος Τσέντος αντίστοιχα.

•· Και φυσικά ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, σύμβουλος επικοινωνίας του δημάρχου, διευθυντής της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής του δήμου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάρτιση του σχεδίου για τη δομή και τη λειτουργία της μητροπολιτικής διοίκησης των ΟΤΑ, Θέμης Καρτσιώτης (κουμπάρος και συνοδός του δημάρχου).

Μάλιστα ως ελάχιστη ανταμοιβή των υπεράνθρωπων προσπαθειών που καταβάλλουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για τη σωτηρία της πόλης μας, οι απεσταλμένοι μας συνοδεύονται από τις συζύγους τους προκειμένου προφανώς να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Πεκίνο, το Τιαντσίν, το Σεν Γιανγκ και τη Σανγκάη. Θα συναντηθεί με τους δημάρχους των προαναφερθεισών πόλεων, τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Δημάρχων Κίνας και με εκπροσώπους των κινεζικών επιμελητηρίων και οικονομικών φορέων, ενώ χθες το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τελετή αδελφοποίησης του δήμου Θεσσαλονίκης με το δήμο Σεν Γιανγκ, καθώς και γιορτή ελληνοκινεζικής φιλίας.


Σχολιάστε εδώ