Χωρίς απαντήσεις ο «τσάρος»

Συνοδευόμενος από τον τύποις αρμόδιο εποπτεύοντα υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη, είδε τις διοικήσεις των δύο εταιρειών και συσκότισε και άλλο το μεγάλο ερώτημα: Θα ενωθούν, θα παραμείνουν ξεχωριστές ή θα… καταπιεί η μία από αυτές την άλλη;

Ο «τσάρος της οικονομίας» είπε πως απάντηση στο προαναφερόμενο ερώτημα θα δοθεί μέχρι το τέλος του 2005 και πως γι’ αυτό θα συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα.

Ο κ. Αλογοσκούφης άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο μερικής αποκρατικοποίησης της HELEXPO, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι το σενάριο αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και, αν γίνει, θα γίνει στο πλαίσιο του προωθούμενου νόμου για τις συμπράξεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πάντως, μετά τις «σαφέστατες» απαντήσεις του ο «τιμονιέρης» της εθνικής μας οικονομίας καθησύχασε τους εμβρόντητους συνομιλητές του, λέγοντας πως «σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το καλύτερο για την εθνική οικονομία και τη Θεσσαλονίκη»…

Είπε, επίσης, πως είναι ικανοποιημένος από το έργο των δύο διοικήσεων και τόνισε ότι η 70ή ΔΕΘ (9-18 Σεπτεμβρίου) μπορεί να αποτελέσει έκθεση-σταθμό για την κυβερνητική στρατηγική ενίσχυσης της εξωστρέφειας, καθώς και ότι η HELEXPO αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους κρίκους για την ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της HELEXPO, Αριστοτέλης Θωμόπουλος (κουμπάρος του πρωθυπουργού), τάχθηκε ευθέως υπέρ της επανένωσης των δύο εταιρειών (στο μυαλό του την αντιλαμβάνεται ως ενσωμάτωση της ΔΕΘ στη HELEXPO, υπό την προεδρία του φυσικά), εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη περνά μόνο μέσα από αυτήν την προοπτική. Επιπλέον, παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη στρατηγική ανάπτυξης της HELEXPO στην πενταετία 2005-2009. Σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας είπε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2005 ο τζίρος έφθασε στα 8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρης Μπακατσέλος, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας, αλλά και στην πορεία της κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ ανακοίνωσε ότι ο φορέας επανήλθε στην κερδοφορία. Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, το πρώτο εξάμηνο του 2005 η ΔΕΘ ΑΕ εμφανίζει κέρδη 110.000 ευρώ, έναντι ζημίας ύψους 190.000 ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τζίρος ενισχύθηκε κατά 6%.


Σχολιάστε εδώ