Δύο εκδότες πίσω από την προβοκάτσια της Ε.Ε. για τον «βασικό μέτοχο»!

Επειδή… είναι πολλά τα λεφτά και οι θιγόμενοι «νταβατζήδες» εντός και εκτός Ελλάδας είναι επίσης αρκετοί, το παιχνίδι είναι πολύ πιο χοντρό και ξεφεύγει από τα απλά όρια κάποιων παπαγαλακίων εκ Βρυξελλών ορμώμενων.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις και προκλητικές παρεμβάσεις ελλήνων «νταβατζήδων», που περιέχουν από εικονικές μεταβιβάσεις μετοχών έως πιέσεις στην κυβέρνηση από πολύ γνωστό εκδότη!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», στο πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο των τελευταίων ημερών πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν:
• Το γνωστό λόμπι που στήθηκε στις Βρυξέλλες -με… παράρτημα και στην Αθήνα- όπως από τον περασμένο χειμώνα είχε αποκαλύψει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», από τον γιο πολύ γνωστού έλληνα «νταβατζή» και στο οποίο συμμετέχουν δημοσιογραφικά παπαγαλάκια σε Βρυξέλλες και Αθήνα, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Αθήνα, καθώς και εταιρείες και από χώρες-μέλη της ΕΕ.
• Πολύ γνωστός έλληνας εκδότης, μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος, ο οποίος έχει επίσης και (εν πολλοίς αφανή) έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.
• Επίσης, γνωστότατος «νταβατζής», ο οποίος ενδιαφέρεται τα μέγιστα για να ξαναπάρει μετοχές, τις οποίες, όπως φαίνεται, είχε εικονικά και με ανατρεπτική αίρεση μεταβιβάσει.
Τα παραπάνω κέντρα δεν έχουν ησυχάσει και μετά την αναστολή εφαρμογής του νόμου για τον «βασικό μέτοχο», ύστερα από τις πιέσεις της ΕΕ και ειδικότερα του Επιτρόπου Μακ Κρίβι, ο οποίος έχει διαδραματίσει ρόλο που προξενεί ποικίλα ερωτήματα. Και τούτο επειδή αφενός συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Επιτροπής για την εξεύρεση «κοινού τόπου» για έναν νέο νόμο και αφετέρου προκύπτει κυβερνητική βούληση για νέο νόμο, ωσαύτως αυστηρό, που θα περιέχει επίσης κυρώσεις, αλλά στις εταιρείες ΜΜΕ, αντί για τις εταιρείες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο.
Έτσι το λόμπι ενεργοποιήθηκε ξανά προς δύο κατευθύνσεις:
• Εκβιασμό για την αναστολή ισχύος και του νόμου του ΠΑΣΟΚ για τον «βασικό μέτοχο».
• Εκβιασμό και για τους νόμους περί ονομαστικοποίησης των μετοχών εταιρειών ΜΜΕ, νόμους που ξεκινάνε από το 1988, επί υπουργίας Μένιου Κουτσόγιωργα!
Τα παραπάνω είναι αναγκαία και για να διασφαλιστεί ότι σε οποιονδήποτε νέο νόμο δεν θα ισχύσει κανένα και κανενός τύπου… καταραμένο ασυμβίβαστο, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο:
• Για να μπορέσει δίχως κανένα νομικό κώλυμα ο γνωστός «νταβατζής» να ξαναπάρει τις μετοχές που, όπως είπαμε, είχε εικονικά και με ανατρεπτική αίρεση μεταβιβάσει.
«Χοντρή» παρέμβαση!
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο προαναφερθείς εκδότης άσκησε αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση για να καταργήσει και τον νόμο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες εβδομάδες. Απαιτούσε την κατάργησή του με τροπολογία από τη Βουλή ώστε να είναι… πλήρως και χωρίς την παραμικρή (νομική) αμφισβήτηση κατοχυρωμένη η δυνατότητα ασύδοτης δράσης των διαπλεκομένων.
Η κυβέρνηση επέλεξε την ενδιάμεση λύση της επιστολής Ρουσόπουλου στην ΕΕ, με την οποία έκανε λόγο ότι η αναστολή ισχύος τού 3310 «παρέσυρε» και τον 3021. Παράλληλα, το ΕΣΡ επέλεγε τη μη (τυπική) κατάργηση της έκδοσης πιστοποιητικών διαφάνειας, αλλά τη χορήγησή τους μετά την παρέλευση του δεκαημέρου που απαιτούν οι ανασταλέντες νόμοι.
Εμφανώς ενοχλημένοι οι «νταβατζήδες» προχώρησαν στο επόμενο στάδιο του εκβιασμού και της δημιουργίας κλίματος με το ζήτημα της ονομαστικοποίησης. Ενεργοποιήθηκε το λόμπι και άρχισαν οι κατευθυνόμενες διαρροές, με ενεργό συμμετοχή και του έλληνα υπαλλήλου, ο οποίος και τον χειμώνα είχε παίξει στο παιχνίδι του λόμπι (είναι συγγενής τηλεοπτικού προσώπου…).
Και είναι πιθανό μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει και σχετική απόφαση των Επιτρόπων. Το παιχνίδι παρά τα δημοσιεύματα και τις εκτιμήσεις δεν έχει κλείσει. Υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις. Και ζητήματα ανοιχτά. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα των «νταβατζήδων»…


Σχολιάστε εδώ