Προβλήματα για τον λαό, μπάνια για τον Γιώργο!

Το ιδανικό ίσως είναι ο συνδυασμός δουλειάς και άδειας. Δεν έχουν την ευκαιρία πολλοί για κάτι τέτοιο. Όσοι το πετυχαίνουν θεωρούνται τυχεροί και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ένας απ’ αυτούς, γιατί την εβδομάδα που παρέμεινε στην Κρήτη μπόρεσε και συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Πράγματι. Βλέποντας κάποιος τον κ. Παπανδρέου να ρίχνει θεαματικές βουτιές στην Αγία Ρουμέλη (και τον είδαν πολλοί έλληνες και ξένοι τουρίστες), φορώντας ένα σκουφάκι και μια μάσκα θαλάσσης, θα μπορούσε να αναρωτηθεί: Είναι τόσο τυχερός που μπορεί να τα συνδυάζει όλα μαζί; Ναι. Ο κ. Παπανδρέου είναι τυχερός, γιατί παρέα με τους προσκεκλημένους του στο «Συμπόσιο της Σύμης», που οργάνωσε στο Ρέθυμνο το ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», κατάφερε και άφησε πίσω του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο κόμμα, αλλά, το κυριότερο, πέτυχε με πολύ διπλωματικό τρόπο να αφήσει τους άλλους να ασχολούνται με τα προβλήματα του απλού κόσμου, εκτιμώντας ότι ο ίδιος τώρα πρέπει να επιμεληθεί με τις δημόσιες σχέσεις του ιδρύματος, προσκαλώντας στην Ελλάδα διεθνείς προσωπικότητες, επιστήμονες, καθηγητές, πολιτικά πρόσωπα, φίλοι του όλοι, για να τους ξεναγήσει στην Κρήτη, αλλά και να συζητήσει μαζί τους θεωρητικά ζητήματα που έχουν σχέση με τον κόσμο που αλλάζει, το έλλειμμα δημοκρατίας, την παγκοσμιοποίηση, την τρομοκρατία που απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όλα αυτά μαζί με θαλάσσια μπάνια και μακροβούτια, με τσικουδιές και «αντικριστά», με λύρες και κρητικές μαντινάδες. Ξέχωρο κεφάλαιο όλες αυτές τις ημέρες η κατάβαση και η πορεία έξι ωρών στο φαράγγι της Σαμαριάς όπου επέδειξε τις γνωστές αντοχές του…

Έκπληκτοι οι Κρητικοί γνώρισαν έναν άλλον Παπανδρέου. Έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος που ξεκουράζεται από την έντονη και μαχητική αντιπολίτευση, από την καθημερινή δραστηριότητά του που είχαν συνηθίσει να βλέπουν στις τηλεοράσεις όλο τον χειμώνα, και να μπορεί να γίνεται ένα με τους ντόπιους!

Δύο πούλμαν γεμάτα από κόσμο, συνεργάτες, προσκεκλημένοι, γύρισαν σχεδόν όλο τον νομό Ρεθύμνου με συνοδεία περιπολικού, και ο Παπανδρέου σε ρόλο ξεναγού, κατάφερε και άφησε ικανοποιημένους απόλυτα τους φιλοξενούμενούς του. Πήγαν παντού. Γύρισαν όλες τις ομορφιές της Κρήτης. Τις πιο ξακουστές περιοχές. Μέχρι και μπαλωθιές έριξε για πάρτη του ένας απλός άνθρωπος που είχε την τύχη να του στρώσει τραπέζι στην ταβέρνα του στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης, μετά από ένα γερό κολύμπι στη θάλασσα και ώρες πορείας στα βουνά. Είδε ξαφνικά τον Παπανδρέου μπροστά του και από τη χαρά του (προφανώς γιατί τον προηγούμενο χειμώνα κατατρόπωσε την κυβέρνηση), δεν ήξερε τι να κάνει. Τον ρώτησε μάλιστα αν μπορούσε να «παίξει δυο» και όταν ο κ. Παπανδρέου τού έγνεψε καταφατικά με αυτό το μειλίχιο βλέμμα που διαθέτει πάντα απέναντι σε τρίτους, τότε ο απλός άνθρωπος, ο μεροκαματιάρης με την ταβέρνα, αυτός που ελπίζει στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο, έβγαλε το πιστόλι και έριξε δυο στον αέρα απ’ τη χαρά του. Τρόμαξε όμως η κ. Κλεοπάτρα Van de Wilken, Αγγλίδα, που άκουσε τις μπαλωθιές και κρύφτηκε κάτω από το τραπέζι, δείχνοντας σε όλους πόσο νωπό είναι στη μνήμη της το τρομοκρατικό κτύπημα στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Παπανδρέου και οι φίλοι του μαγεύτηκαν από τα μέρη που γύρισαν. Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι του δεν πίστευαν ότι ο οικοδεσπότης τους, πέρα από τη μαγική του ικανότητα να ασκεί με επιμέλεια τα θεσμικά του καθήκοντα, θα μπορούσε ακούραστος να ανεβαίνει πεζή τα βουνά και τα μονοπάτια της Κρήτης, καταλήγοντας σε απίστευτα ωραίες παραλίες για μπάνιο. Ότι οκτώ η ώρα το πρωί, κατάλληλα προετοιμασμένος και


Σχολιάστε εδώ