Βρήκε την ευκαιρία και… αλωνίζει ο Βενιζέλος

Πράγματι η δεκαήμερη απουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, για μπάνια, άφησε ένα κενό ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έσπευσε «να καλύψει με επάρκεια» κατά γενική ομολογία (βουλευτών της αντιπολίτευσης) ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αποκαλούμενος και «Νο2 του ΠΑΣΟΚ», αν και ο ίδιος απαντά πως «δεν του αρέσουν οι αριθμητικοί προσδιορισμοί», όμως όπως παραδέχεται, «νιώθω ικανοποιημένος κάθε φορά που οι πολίτες δείχνουν να προσέχουν τις πολιτικές μου προτάσεις».
Εμείς θα προσθέσουμε ότι, πέρα από τους πολίτες, τις πολιτικές θέσεις του κ. Βενιζέλου αποδέχτηκαν και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που έκαναν δεκτή την εισήγησή του για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, παρά τις ενστάσεις της ανταγωνίστριάς του Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία δεν μπόρεσε να εκτοπίσει το…θωρηκτό που λέγεται Βενιζέλος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αρκούντως την απουσία του αρχηγού του για να λειτουργήσει «αντ’ αυτού», με συνεντεύξεις σε κανάλια και εφημερίδες, με δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και με συγκρούσεις στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Επί δέκα ημέρες καθημερινά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδινε τον αντιπολιτευτικό αγώνα εντός και εκτός Βουλής και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν «πώς αισθάνεται που όλοι λένε ότι αυτός κάνει αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ», απαντούσε με σεμνότητα, αλλά και αιχμές, ότι «όλοι κάνουν αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ, ο καθένας στο επίπεδό του και ο καθένας με την ικανότητά του…».
Η σαρωτική πολιτική δραστηριότητα του κ. Βενιζέλου ενόχλησε το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και έτσι στο Ρέθυμνο άρχισαν να καταφθάνουν μηνύματα αγωνίας, που ζητούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου «να κάνει κάτι…», γιατί σε μια περίοδο που ζωτικά προβλήματα, όπως το εργασιακό, το ασφαλιστικό και το ωράριο των καταστημάτων, βρισκόντουσαν στο επίκεντρο της κομματικής αντιδικίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όφειλε να δηλώσει παρών!
Έτσι μετά τα αγωνιώδη μηνύματα αποφασίστηκε να κάνει πολιτική εμφάνιση ο κ. Παπανδρέου σε κομματική σύσκεψη και κλήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ κομματικά στελέχη από τις τέσσερις νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ της Κρήτης προκειμένου να στείλει πολιτικά μηνύματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όμως η μεγάλη ευκαιρία στον Γ. Παπανδρέου να δείξει ότι ηγείται και παρεμβαίνει έπεσε εξ… ουρανού. Συγκεκριμένα, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν είδαν στην «Ελευθεροτυπία» να δημοσιεύεται μία μελέτη «συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου», στην οποία κατηγορείτο ο κ. Παπανδρέου ότι είναι φορέας «απο-ορθοδοξοποίησης», είδαν την ευκαιρία να κάνει δυναμική ηγετική παρέμβαση ο αρχηγός τους. Πράγματι σε «κλειστή σύσκεψη» αποφασίστηκε να γίνει ευθεία επίθεση του κ. Παπανδρέου κατά του Αρχιεπισκόπου. «Δεν χάνουμε τίποτε, έτσι κι αλλιώς τον έχουμε απέναντί μας», ειπώθηκε στη σύσκεψη, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε να κατηγορηθεί και η ΝΔ ότι «υποθάλπει τη χειραγώγηση της Εκκλησίας από το κόμμα», ώστε να υπάρξει και το αντιπολιτευτικό χτύπημα στην παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, στα καλά του καθουμένου, άνοιξε μέτωπο ΠΑΣΟΚ – Χριστόδουλου.


Σχολιάστε εδώ