Τα έργα του Σουφλιά

του επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα, οπότε παρέστη και μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του κεντρικού δήμου της πόλης.

Ο ΥΠΕΧΩΔΕ υποσχέθηκε πως τα τρία μεγάλα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο και θα έχουν συνολικό κατασκευαστικό κόστος 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (ένα δισεκατομμύριο για το μετρό, 400 εκατομμύρια για την υποθαλάσσια και περισσότερα από 200 εκατομμύρια για την επέκταση του αεροδιαδρόμου). Είπε, επίσης, πως θα γίνουν με τη μέθοδο της παραχώρησης σε ανάδοχο εταιρεία και οι εργασίες κατασκευής θα διαρκέσουν πέντε με έξι χρόνια.

Αναφερόμενος στις προσφυγές που έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Σουφλιάς εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι νομικές διαδικασίες προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή των τριών έργων εντός του 2005. «Μπορεί να γίνουν ενστάσεις, αλλά οι προσφυγές δεν μπορούν να σταματήσουν τα έργα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόζω τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά επισημαίνω τις καθυστερήσεις που ζημιώνουν τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Σχολιάστε εδώ