«Κάποιοι έριξαν το Σινούκ»!

Ο αντιπτέραρχος Πηγαδιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επικοινωνήσει με την αμερικανική ΥΠΑ και όπως λέει στο στενό του περιβάλλον «οι απαντήσεις για μένα έχουν δοθεί από τους Αμερικανούς». Ο κ. Πηγαδιώτης υποστηρίζει ότι στην υπόθεση του Σινούκ κακώς έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες και η απόδοση ευθυνών μόνο στο Πεντάγωνο και στους στρατιωτικούς, αφού μεγάλες ευθύνες έχει το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο ανήκει η ΥΠΑ. Για την ΥΠΑ ειδικά ο Πηγαδιώτης θεωρεί ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, ενώ εκτιμά ότι με τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας του στρατοδικείου «δώσαμε το FIR στους Τούρκους».

Ο απόστρατος αντιπτέραρχος υποστηρίζει ότι έχει πολλά στοιχεία στα χέρια του, που θα αποδείξουν ότι η υπόθεση του Σινούκ είναι πολύ σκοτεινή και πως δεν πρόκειται για ένα απλό ατύχημα. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, αλλά ο κ. Πηγαδιώτης υποστηρίζει ότι μπορεί να τις στηρίξει με στοιχεία αν του ζητηθεί από οποιαδήποτε αρχή.

Κατηγορώ από την οικογένεια

Δριμύ κατηγορώ κατά της πρακτικής της κυβέρνησης και ειδικότερα του Πενταγώνου εξαπολύει και ο δικηγόρος της οικογένειας του Πατριάρχη Σ. Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου με δήλωσή του χαρακτηρίζει «παράνομη την αποστολή των συντριμμιών στις ΗΠΑ», η οποία γίνεται «βάσει κάποιας άγνωστης διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που δεν είναι νόμος του κράτους και περιλαμβάνει προφανώς ρήτρα τηρήσεως απορρήτου». Ο κ. Γεωργίου μιλάει ανοιχτά πλέον για σχέδιο συγκάλυψης, αφού εκτός από την παράνομη και ανεξήγητη αποστολή των συντριμμιών στα εργαστήρια της κατασκευάστριας εταιρείας, κάποιοι φαίνεται ότι έθεσαν βέτο για την παρουσία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Πατριάρχη, ενώ έγιναν δεκτοί οι υπόλοιποι 13 εμπειρογνώμονες των υπολοίπων οικογενειών. «Προς ενίσχυση του σχεδίου συγκάλυψης», λέει ο κ. Γεωργίου, «επελέγη από τη στρατιωτική δικαιοσύνη κατά σκανδαλώδη, παράνομο και εντελώς αντιδικονομικό τρόπο ο αποκλεισμός του ”ετερόδοξου” τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Πατριάρχη, αντιπτέραρχου ε.α. Λεωνίδα Πηγαδιώτη, ενώ συμμετέχουν των λοιπών οικογενειών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προσωπικώς ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος ΥΕΘΑ, οι οποίοι διαβουλεύονται επιλεκτικώς με παράγοντες της υπόθεσης και δυστυχώς παραπλανώνται καθώς και οι εντολοδόχοι δικαστές της κυβέρνησης φαίνεται να επέλεξαν τον δρόμο της αδιαφάνειας και της μυστικότητας στα πλαίσια της επιχείρησης συγκάλυψης, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα, τα δικονομικά δικαιώματα, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τελικά τη Δημοκρατία».

Αν μη τι άλλο οι καταγγελίες που γίνονται από την οικογένεια του Πατριάρχη είναι σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν και να απαντηθούν από την κυβέρνηση πριν ξεκινήσει η αποστολή των συντριμμιών στις ΗΠΑ. Ποιον ενοχλεί η παρουσία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Πατριάρχη; Η δικαιολογία ότι το αίτημα για παρουσία του στην αποστολή ετέθη αργά είναι αστεία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Και ο αποκλεισμός του ακριβώς λόγω των απόψεων που έχει για τη πτώση του Σινούκ δημιουργεί περισσότερες υποψίες για την σκοτεινή αυτή υπόθεση.


Σχολιάστε εδώ