Αποστολικά και… άλλα

= Κεφαλικός φόρος για τη θέρμανση και ανεγκέφαλοι υπουργοί και μανδαρίνοι των υπουργείων.

= Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς τους «νταβατζήδες»;

= Ω… Ρε-μύλος που γίνεται στη Δικαιοσύνη.

= Ά(γ)ριες «γαλάζιες» βουτιές με κόκκινα σωσίβια Μητσοτάκη στην επετηρίδα του Αρείου Πάγου.

= Η κυβέρνηση ακριβαίνει το πετρέλαιο θέρμανσης για να μη φτάνει στα ρετιρέ των συνδικαλιστών.

= Η σιωπή των «γαλάζιων» αμνών για τον φόβο του κοψίματος των αχαμνών.

= Στο πόδι νομοθετεί η «γαλάζια» κυβέρνηση, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι το έριξαν στον αγώνα του πεζοδρομίου και των διαδηλώσεων.

= Αυτοί δεν είναι «γαλάζιοι», μου έλεγε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Απόστολος Κατσιφάρας, αλλά «κόκκινοι», «κατακόκκινοι» και «κομμουνιστές». Δίνουν το Στοίχημα στον «κόκκινο» Κόκκαλη. Κάνουν τον κ. Ρωμύλο Κεδίκογλου, άνθρωπο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κόκκινου, πρόεδρο. Και μοιράζουν το τίποτε σε όλους μας εξίσου ως «κόκκινοι κομμουνιστές». Άντε μετά να μιλάς για «γαλάζιους».

= Καλά, ο Μπένος δεν ήξερε τι ψήφιζε η αριστερά του χείρα την εποχή Σημίτη και τώρα γνωρίζει ότι πράττει καλώς η δεξιά χείρα του Καραμανλή;

= Βασικός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής είναι η καταπολέμηση της διαπλοκής. Χα χα χα χα.
Πέτρος

= Παραλίγο να ξεσπάσει… εμφύλιος στη ΝΔ και την κυβέρνηση για ένα φιλί που ζήτησε κάποιος μεγαλοπαράγοντας από μεσαιοπαραγοντίνα του κόμματος.

= Παρά τις αντίθετες προβλέψεις ο Σρέντερ θα ξαναγίνει καγκελάριος στη Γερμανία. Να μου το θυμηθείτε, τώρα που είναι νωρίς… Οι Γερμανοί θα σώσουν το ευρωπαϊκό όνειρο.

= Γυναίκα, Βουλή, εξουσία… Θυμηθείτε το, ο Γιώργος θα κατεβάσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ποσοστό γυναικών στο 50% του αριθμού των ψηφοδελτίων κάθε νομού. Γι’ αυτό κάποιοι ας κάνουν από τώρα τους λογαριασμούς τους. Αντρίκεια…

= Οι «γαλάζιοι» ήθελαν λιγότερη διαπλοκή και περισσότερες ευκαιρίες για να συμμετάσχουν.

= Όταν οι αγορές και οι πωλήσεις ελέγχονται από την κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που είναι για αγορά και πώληση είναι οι κυβερνώντες.

= Το τελευταίο πολιτικό ανέκδοτο: Σεμνά και ταπεινά.

= Ο Μπαϊρακτάρης που έγινε… Αρπαχτιάρης.
Ιούδας ο Ισκαριώτης

= Αγαπητή κυβέρνηση, ένοικοι είστε για τέσσερα χρόνια στο Μαξίμου. Αυτό μην το ξεχνάτε…

= Έρχονται βόμβες με πιασμένα – πεινασμένα «γαλάζια» πουλάκια που τρώνε καλά, αλλά μιλούν και πολύ… Πιαστήκανε στη φάκα και τώρα θα δούμε τι θα γίνει…

= Πας μη «γαλάζιος» βάρβαρος, είναι το δόγμα τους.

= Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο οι νέοι φόροι.

= Μανώλη, ίντα γίνεται στο λιμάνι; Πανάκριβο είναι το έρμο το νεράκι και ορισμένα άλλα προϊόντα. Βαπορίσια τα πληρώνει ο κόσμος.

= Φοιτητικό φτηνό Ίντερνετ; Μη στενοχωριέστε, όταν θα πάψετε να είστε φοιτητές, τότε ίσως και να το πάρετε… Εκτός αν η κυβέρνηση έχει μείνει στην εποχή που υπήρχαν αιώνιοι φοιτητές.

= Ανέξοδα γίνονται δωρητές οργάνων ο Χριστόδουλος και οι συνοδικοί… Ας γίνονταν τουλάχιστον δωρητές της τεράστιας περιουσίας, γης και ακινήτων, που διαθέτουν στους φτωχούς του Θεού… Καλά θα ήταν.

= Ρε «γαλάζιοι» σύντροφοι… Κόκαλα έχει ο καφές;

= Και του χρόνου πρωταθλητής θα είναι ο Ολυμπιακός. Με τόσο χρήμα που χαρίζεται στον Σωκράτη, θα κάνει ό,τι μεταγραφές γουστάρει και θα μας πάρει πάλι τα σώβρακα.

= Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του «αγρονόμου» στο Μαξίμου…

= Θόδωρε, κράτα το εισιτήριο της αγαπημένης σου ομάδας και μην το σκίσεις επειδή τα βρήκε ο Κόκκαλης με τον Καραμανλή… Εδώ εσύ τα βρήκες με τον Σημίτη…
Ο των Εθνών Απόστολος Παύλος

= Νότιοι εναντίον Βόρειων στο ΠΑΣΟΚ… Γεωγραφική κόντρα αναμένεται στο ΠΑΣΟΚ.

= Δεν συνεργαζόμαστε με τον εθνικό προμηθευτή του Δημοσίου, Σωκράτη Κόκκαλη, για το Πάμε Στοίχημα αλλά με τον… Κόκκαλη Σωκράτη, προμηθευτή εθνικό του Δημοσίου. Ευρηματικό, δεν λέω, το παιχνίδι της «γαλάζιας» κυβέρνησης.

= Η «γαλάζια» κυβέρνηση, επειδή υπάρχει ακρίβεια και φτώχεια και ο λαός δεν μπορεί να πάει για μπάνια, έφερε τη γαλάζια θάλασσα στα σπίτια μας για να κάνουμε τα μπάνια μας. Πλημμύρισε την Αττική…

= Με τα κουβαδάκια που παίζετε, «πράσινοι» σύντροφοι, ρότα δεν βρίσκετε.

= Έσβησαν τα φανάρια του Φαναρά στη Χ. Τρικούπη… Οι συνεργάτες του προέδρου τον θεωρούν άνθρωπο μιας άλλης εποχής.

= Φέουδο έχει κάνει τη ΔΕΗ ο Παλαιοκρασσάς. Πολλοί λένε ότι η ΔΕΗ έχει γίνει Δημόσια Επιχείρηση Η-ωάννη…

= Είτε στα βαθιά είτε στα ρηχά κολυμπάμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι η «γαλάζια» κυβέρνηση θα μας πνίξει στους φόρους.

= Οι «πράσινοι» έχτιζαν βίλες στα βουνά λόγω χρώματος και οι «γαλάζιοι» χτίζουν στις παραλίες επίσης λόγω χρώματος και χρήματος. Γι’ αυτό μικραίνουν τον αιγιαλό…
Σεμνά και ταπεινά – Πέτρος

= Αν, αγαπητέ Ιούδα, δεν βρίσκουν υδραυλικό στο ΠΑΣΟΚ για τις διαρροές, ας φωνάξουν τον γνωστό Πολωνό της γνωστής αφίσας στην Ευρώπη και ίσως σωθούν.
Ο των Εθνών Απόστολος Παύλος

= Άντε, Γωγώ μου και στη Βουλή σύντομα. Γιατί, οι άλλες καλύτερες είναι;
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

= Τη «γαλάζια» κυβέρνηση δεν τη νοιάζει αν κολυμπά στα βαθιά, διότι έχει το οικογενειακό σωσίβιο της αγίας οικογενείας, αλλά ας προσέχει καλού κακού, διότι δεν γνωρίζει πότε θα το ξεφουσκώσει…

= Αγαπητέ Παύλο, έχεις δίκιο για τη διαπίστωσή σου την προηγούμενη εβδομάδα ότι ορισμένοι εθνοπατέρες κατάντησαν το κοινοβούλιο… κυνο-βούλιο… Διότι τόσα κοσμητικά επίθετα και τόσα «μαργαριτάρια» μόνο σε σκυλομάγαζα ακούγονται.

= Στο Ρέθυμνο ο Ηλιάκης… ανατέλλει για «πράσινος» υποψήφιος στον δήμο. Έτσι λέει η πιάτσα της Χ. Τρικούπη. Όσο για τη ΝΔ ακούγεται όλο και πιο έντονα η κόρη τού νυν δημάρχου…

= Το πρόγραμμα της ΝΑΣΑ για βομβαρδισμό του κομήτη Τέμπελ σκέφτονται σοβαρά στη Ρηγίλλης. Πρώτον, να βομβαρδίσουν τον κομήτη Έβερτ όταν χτυπάει και, δεύτερον, τους υπουργούς… κομήτες τεμπέληδες που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση, μπας και ξυπνήσουν.

= Ο Γιώργος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή έδειξε ότι είναι άντρας, όταν πρέπει, γνήσιος και όχι αντιγραφέας σαν τον Καραμανλή. Το ορίτζιναλ σε όλο του το μεγαλείο!

= Ο Γιώργος αποκτά τη δική του «Ορίτζιναλ» που θα είναι μαζί του φανατικά και θανατικά. Είναι μια ομάδα νέων βουλευτών και νέων και παλιών στελεχών που θα ρίξουν το βάρος στην προβολή του Γιώργου.

= Έρχονται κάτι «γαλάζια» μπουρίνια καλοκαιριάτικα που θα πνίξουν πολλούς και πολλές και ας κρατούν και μπόλικα σωσίβια…

= Είσοδος Σαμαρά στην κυβέρνηση και πολλών μητσοτακικών θα είναι το νέο… κοκτέιλ μολότοφ του Καραμανλή προς το ΠΑΣΟΚ. Οφείλει να γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι όσο περισσότερο Μητσοτάκη βάζει τόσες χιλιάδες ψήφους χάνει.

= Αγαπητή κυβέρνηση, το θέμα του Πάμε Στοίχημα είναι χειρότερο από έγκλημα. Είναι λάθος και εξοργιζόμαστε όλοι που μας λέτε ότι έχουμε άδικο, ενώ γνωρίζουμε ότι έχουμε δίκιο.
Ο άπιστος Θωμάς

= Για ποιον υπουργό οι μισθωτοί λένε: Α, ρε Ηρώδη, γιατί να μη ζούσες την εποχή της γέννησής του; Ίσως να είχαμε γλιτώσει από δαύτον…

= Τη σύσταση της Αγροφυλακής περιμένει η «γαλάζια» κυβέρνηση για να μπορεί να εντοπίζει τις πιθανές εστίες φωτιάς… διότι, ως γνωστόν, οι αγροφύλακες πρώτοι τις ανακαλύπτουν.
Ιωάννης

= Κάγκελο σηκώνονται οι τρίχες στους «πράσινους».

= Τι κοινό έχουν Βουλγαράκης – Μεϊμαράκης; Μα, φυσικά, τις φωτιές. Ο ένας θα τις βλέπει, Αγροφυλακή γαρ, και ο άλλος θα τις σβήνει, ρόλος πυροσβέστη, που του έχει ανατεθεί από το Μαξίμου.

= Απ’ ό,τι γνωρίζω, ανατριχίλα διατρέχει το κάτω κεφάλι και όχι το πάνω… αγαπητοί σύντροφοι.
Ιούδας

= Γιατί ο Πάγκαλος λέει γυμνές αλήθειες; Μα, φυσικά, γιατί κάνει γυμνός μπάνιο…

Πέτρος

= Τη γύμνια μας πώς θα την κρύψουμε, σύντροφοι, όταν κάποιοι από εσάς κάνετε μπάνιο γυμνοί;

Ο των Εθνών Απόστολος Παύλος

= Τρομοκρατία ΟΣΑΜΑ στο Λονδίνο ή τρομοκρατία ΟΟΣΑ στην Ελλάδα;

= Η φωτιά του πετρελαίου που ψιλοάναψε μεταξύ Σιούφα – Αλογοσκούφη θα έχει θύματα αν δεν μπορεί κανένας πυροσβέστης να τη σβήσει.

= Πριν βάλετε χέρι για λειτουργικό κράτος, «γαλάζιοι» σύντροφοι, δεν βάζετε χέρι για να βρεθεί νυστέρι για τα χειρουργεία του Ευαγγελισμού και τα χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη, που δεν γίνονται λόγω ελλείψεως αίματος;

Πέτρος

= Στο ΠΑΣΟΚ διακατέχονται απ’ ό,τι φαίνεται, από μεγάλη ανατριχίλα για όσα γίνονται.

= Υπάρχουν, λένε, υπουργοί και υφυπουργοί που θέλουν να μας πάνε σε μια νέα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά αυτό το διαολομηχάνημα, το κομπιούτερ, ούτε να το ανάψουν, σαν κι εμένα, δεν γνωρίζουν. Αλλά εγώ δεν θέλω ή δεν μπορώ να κυβερνήσω.

…Των 12 Αποστόλων

Κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι δύο πρώην πρόεδροι κομμάτων θα τα πουν καλοκαιριάτικα, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη. Ο ένας μάλιστα «ψαρεύει» δεξιά και αριστερά για νέο πολιτικό σχήμα.

Όταν ξεχάσετε, «πράσινοι» σύντροφοι, τη λέξη «λαμόγιο» και ξαναφέρετε τη λέξη «σύντροφος» στη Χ. Τρικούπη, τότε η εξουσία είναι πιθανό να σας χτυπήσει την πόρτα, αλλιώς θα κατοικοεδρεύει κάπου αλλού.

Βερελή, πες αλεύρι… Ό,τι και να κάνεις, δεν σε διαγράφει με τίποτα ο Γιώργος, δεν έχει ανάγκη να σας κάνει ήρωες.

Το κυβερνητικό αλαλούμ με τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης

Θέμα με το πετρέλαιο
έσπειρε σαστισμάρα
κι αντί να ‘ναι για θέρμανση
θα ‘ναι για παγωμάρα.

Ο Γιώργος λέει δυνατά
πως γίνεται ληστεία
για να γεμίσει η Δεξιά
του κράτους τα ταμεία.

ΔΕΗσεις εις τον Κύριον
κάνουν να τους φωτίσει
τρόπο να βρει η κυβέρνηση
τους φόρους να γυρίσει.


Σχολιάστε εδώ