Νέοι αιρετοί Ευρωπαίοι

Εκεί εκπαιδεύονται, εκεί αξιολογούνται οι ιδέες και οι δυνατότητές τους, εκεί δοκιμάζονται αν αξίζουν για περισσότερα. Στη χώρα μας έως και πριν από μερικά χρόνια στους δήμους κατέληγαν τα… περισσεύματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, συνήθως μεγάλης ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια άρχισε και στην Ελλαδίτσα μας κάτι να κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Έτσι, στην 3η Συνάντηση Νέων Δημοτικών Συμβούλων από την Ευρώπη, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν αρκετοί νέοι ομογενείς αιρετοί στις χώρες διαμονής τους, αλλά και πολλοί εγχώριοι εκπρόσωποι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, ηλικίας μέχρι 25 ετών, οι οποίοι προέρχονται από άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ιταλία, Ουκρανία, Πολωνία και Σουηδία), συζητούν για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη νεολαία και την αυτοδιοίκηση, ενώ έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη δραστηριότητα δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και να επισκεφθούν περιοχές σημαντικού ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής Μακεδονίας.

εν λόγω συνάντηση είναι μια «ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τους νέους να ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και να προβάλουμε την Ελλάδα, τις απόψεις της, τα επιτεύγματά της, τον τρόπο ζωής της, τη δημοκρατία, αλλά και τις ομορφιές της», επισήμανε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ευγένιος Χαϊτίδης, συμπληρώνοντας ότι «αποτελεί συν τοις άλλοις μια άριστη ευκαιρία να προβληθούν τα δίκαια της Ελλάδας σε εθνικά θέματα, τα οποία πολλές φορές παρουσιάζονται διεθνώς κατά έναν τρόπο αλλοιωμένο». Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΚΕ και της ΓΓΑΕ του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ την οργανωτική υποστήριξη έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώνονται αύριο με επίσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ένας πραγματικά φρέσκος ευρωπαϊκός αέρας στην αυτοδιοίκηση.

Ενωτικός ο Άκης

Φιλότιμη προσπάθεια καταβάλλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να επανενώσει τα προσκείμενα σε αυτόν τοπικά στελέχη που διχάστηκαν με αφορμή τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Αφού ο ίδιος τοποθετήθηκε στο δίλημμα που του ετέθη, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στους εκλεκτούς του Τσαβδαρίδη και Κριθαρίδη, τώρα επιχειρεί «άνοιγμα» στους ριγμένους και χαμένους (Σιάτρα, Χαλβατζόγλου, Θεοχαρίδη, Παπαϊωάννου κ.λπ.).

Ως πρώτο βήμα τούς κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης για συζήτηση προκειμένου να… λιώσει ο πάγος και να λυθούν οι παρεξηγήσεις. Θα τα καταφέρει άραγε;

Διεργασίες στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Έντονες διεργασίες έχουμε τις τελευταίες μέρες στον χώρο της Νεολαίας. Μετά την επιστολή-μομφή των 37 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου εναντίον του γραμματέα της Νεολαίας, Θεσσαλονικιού Βασίλη Κίτσιου, τα πράγματα φαίνεται πως μπαίνουν σε μια πιο ομαλή πορεία. Προηγήθηκε συνάντηση του Κίτσιου με τον πρόεδρο, αλλά και με μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου μπήκαν οι βάσεις για μια διαφορετική οργάνωση της νεολαίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η συγκρότηση εννιαμελούς γραμματείας, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων, αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επανένταξη των «αποχωρησάντων» (ομάδα Κατρίνη) από τις πρόσφατες εκλογές. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Βασίλης Κίτσιος στους λίγους μήνες της θητείας του ως γραμματέας έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προέδρου με τη μετριοπάθεια, τον ήπιο χαρακτήρα του, αλλά και την ώριμη πολιτική του σκέψη. Να σημειωθεί ακόμα ότι η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του δεν προέκυψε από τους εχθρούς του, αλλά από τους φίλους του. Πρωτεργάτες της κίνησης εναντίον του ήταν οι άλλοτε «κολλητοί» του Καμάς και Σακελλάρης. Για τους πραγματικούς λόγους αυτής της κίνησης θα επανέλθουμε στη συνέχεια. Δεν είναι ανεξάρτητοι, πάντως, από συσχετισμούς της Νεολαίας με συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία και παραομάδες. Να δούμε πότε το ΠΑΣΟΚ θα τελειώνει με όλα αυτά…


Σχολιάστε εδώ