Κλείνει η Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης;

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΣΕΓΕΣ για αναβολή μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης δεκάδες εργαζόμενοι στην ομοσπονδία, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων από διάφορες περιοχές της χώρας για να διαμαρτυρηθούν.

Η «γαλάζια διοίκηση» της ΑΤΕ κατέθεσε την αίτηση, καθώς η ομόχρωμή της διοίκηση της ομοσπονδίας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δεν εξόφλησε, από τον περασμένο Μάρτιο, τη δόση από τα συσσωρευμένα και ρυθμισμένα χρέη ύψους 2.900.000 ευρώ περίπου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι (γύρω στα 35 άτομα) και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ διαμαρτύρονται για την απόφαση της ΑΤΕ να καταθέσει αίτηση εκκαθάρισης, η οποία, όπως καταγγέλλουν, αν γίνει δεκτή από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, θα οδηγήσει σε κλείσιμο της ιστορικής γεωργικής ένωσης, όπου παραδίδουν τα προϊόντα τους περισσότεροι από 17.000 αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία.«Με το πρόσχημα των χρεών, που είναι λιγότερα από 2 δισ. δραχμές και έχουν ρυθμιστεί, η ΑΤΕ επιχειρεί να αρπάξει περιουσιακά στοιχεία ύψους 20 δισ. δραχμών και να τα ξεπουλήσει», κατήγγειλε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμα ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΑΤΕ χάρισε τεράστια χρέη στις αγροτικές ενώσεις Πάτρας και Ηρακλείου, ενώ δεν γίνεται το ίδιο με την ομοσπονδία Θεσσαλονίκης. (Μεταξύ μας, κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία, να χαρίζονται χρέη σε οφειλέτες για ψηφοθηρικούς λόγους.)

Να σημειώσω πως την ίδια ημέρα συνεδρίαζε και η ΠΕ του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας τον Τζελέπη να τρέχει για να τα προλάβει και τα δύο.

Να σημειώσω, επίσης, πως τις προηγούμενες εβδομάδες η «γαλάζια» διοίκηση της ομοσπονδίας (ο πρόεδρός της ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης) απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βάκη Φρατζή, ζητώντας τη βοήθειά του.

Παρά την καλή του διάθεση ο Βάκης δεν κατάφερε απολύτως τίποτα, αφού ο «γαλάζιος» διοικητής της Αγροτικής (αυτός ντε, που έτρωγε πίτσες και τις πλήρωνε με την πιστωτική κάρτα της τράπεζας) δεν τον δέχτηκε καν.


Σχολιάστε εδώ