XΡΗΜΑτιστήριο

Την επομένη οι πιέσεις στην Αlpha, λόγω μικρής αύξησης των κερδών της, δεν κατάφεραν να απορροφηθούν από την τεχνική αντίδραση των μετοχών ΟΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.λπ. Στη συνέχεια διακρίναμε ενδείξεις καλής συμπεριφοράς από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ η υψηλή ανακτούσε σιγά σιγά τις δυνάμεις της.

Στην υπόθεση Μπουρμπούλια έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα και αναμένουμε τη συνέχειά της… Αυτήν τη φορά όμως θα ασχοληθούμε περισσότερο με τον πρώην ερωτικό της σύντροφο, τον κ. Σταύρο Κουμεντάκη, πρώην νομικό σύμβουλο της Αγροτικής Χρηματιστηριακής, αυτόν για τον οποίο ο δημοσιογράφος Βορίνας δήλωνε στην κατάθεσή του: «…αν κάποιος έπρεπε να κάθεται στο εδώλιο δίπλα στην Μπουρμπούλια, αυτός δεν είναι ο Βαρλάμης, αλλά ο Κουμεντάκης…»! Είναι γεγονός ότι προσλήφθηκε στην Αγροτική την ίδια περίοδο που η πρώην ανακρίτρια πραγματοποιούσε χρηματιστηριακούς ελέγχους, εντός και εκτός Ομίλου, για την εισηγμένη εταιρεία Αθηναϊκές Συμμετοχές; Περιμένουμε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για να δούμε και άλλα πολλά.

Όλα στον βωμό του χρήματος! Από του χρόνου στον ΟΠΑΠ θα μπορούμε να τζογάρουμε ακόμα και στην πολιτική, στην οικονομία, στην καθημερινότητα. Δωρεάν δημοσκοπήσεις για τους κοινοβουλευτικούς, κερδοσκοπία για τους πολίτες.

Tι είπε, ρε παιδιά, ο… ποιητής; Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίος λίγο πολύ ζήτησε να σφίξουμε ακόμα περισσότερο το ζωνάρι! Βλέπετε, εκείνος έχει λύσει προ πολλού τόσο τα δικά του προβλήματα όσο και αυτά της οικογένειάς του.

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο των καταχωρίσεων του Ασφαλιστικού των τραπεζών σε όλες τις εφημερίδες; Μήπως το υπουργείο Οικονομικών; Μήπως το υπ. Απασχόλησης; Ή ο έλληνας φορολογούμενος;

Αν και κανένας άλλος εκτός από τον διοικητή της Αγροτικής ίσως να μην πίστευε αρχικά σε αυτήν την εξέλιξη, τελικά έγινε το θαύμα και καλύφθηκε πλήρως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Κακά τα ψέματα, αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουν τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί!

Και καλά η τιτλοποίηση των στεγαστικών δανείων, γι’ αυτήν όμως των πιστωτικών καρτών τι έχετε να πείτε; Αναμονή λοιπόν, εκ του αποτελέσματος θα κρίνουμε.

Από την έρευνα της ICAP προκύπτει ότι η άνοδος των βιομηχανικών κερδών δεν οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής, αλλά σε αυτήν των τιμών! Έτσι, για να ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να μην κοροϊδευόμαστε.

Ύστερα από μόλις οχτώ ημέρες και με τη βοήθεια εξωδίκου παραιτήθηκε ο πρώην πλέον πρόεδρος της Ipirotikis… Κατά τα άλλα, όλα καλά.

Άλλα συντάσσουν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, άλλα παραλαμβάνουν οι φορείς της χρηματαγοράς και άλλα καταλήγουν προς ψήφιση στη Βουλή! Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με άλλα νομοσχέδια, αυτό όμως της Κεφαλαιαγοράς έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές.

«…η εταιρεία κατά τη χρήση του 2002 προέβη στην πώληση και επανεκμίσθωση μέρους του ακινήτου … στα λειτουργικά έξοδα περιλαμβάνεται ποσό 835 χιλιάδων που αφορά μισθώματα…»! Αυτά είναι τα λογιστικά αποτελέσματα του sale and lease back.

Eίμαστε περίεργοι να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν ως προς την κυβέρνηση οι ιδιώτες τραπεζίτες, αυτοί που εδώ και καιρό ακονίζουν τα μαχαίρια τους! Κάποιοι εξ αυτών, γνωστοί «πρασινοφρουροί», δείχνουν από καιρό να στηρίζουν τη ΝΔ. Γιατί, άραγε;

Όταν τα συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Ανάπτυξης, καταφέρουν να συμφωνήσουν σχετικά με την εξομοίωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ας ενημερώσουν κι εμάς τους κοινούς θνητούς, που μας αφορά άμεσα το θέμα.

Πολλά από τα «κακά» χαρτιά, τις «περίεργες» εισηγμένες εταιρείες, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις στις 30/06! Μερικές δε εξ αυτών, οι πιο «μυστήριες», επέλεξαν ακριβώς την ίδια ώρα. Γιατί, άραγε;

Κάποτε λέγαμε «Είδες η ΔΕΗ;»! Σήμερα, πάντως, μετά και τις τελευταίες δικαστικές χρηματικές διεκδικήσεις των ιδιωτικών κατασκευαστικών ομίλων, δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Με αφορμή την απαντητική επιστολή του ΟΤΕ στο ΧΑ, σύμφωνα με την οποία «…η εκδίκαση της αγωγής της Telepassport ματαιώθηκε λόγω στάσης εργασιών των δικαστικών…», ερωτάμε αν υπάρχει άμεση ή έμμεση μετοχική σχέση της εν λόγω ιδιωτικής εταιρείας με πρώην διοικητή του Οργανισμού. Το έχουν ψάξει το θέμα;

Γιατί άραγε το 6,01% της ΙΑΣΩ ΑΕ ανέβαλε τη λήψη αποφάσεων για όλα τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσής του; Έχει ζουμί, πολύ ζουμί το θέμα, και μάλλον το γνωρίζουμε.

Πάνω από 3.000.000 ευρώ ήταν τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2004! Ναι, αλλά πόσα από αυτά πληρώθηκαν τελικά; Εκεί είναι το θέμα!

Βρε, αυτή η ΕΥΔΑΠ, δεν ντράπηκε να μοιράσει μέρισμα 6 λεπτών ανά μετοχή;

Παντού χωμένες αυτές οι τράπεζες! Ακόμα και στην περίπτωση της Δυναμικής Ζωής έχουν τεράστια ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσαν τη θεσμοθετημένη διαδικασία της προείσπραξης.

Άντε να βρεθεί κοινά αποδεκτή μέθοδος κατά τη διαδικασία αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας της ΕΤΑ… Ποιοι διεθνείς εκτιμητές θα αναλάβουν μερίδιο από την προμηθειακή πίτα; Από ποια νομικά γραφεία θα παρακολουθείται η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των ιδιωτών συνεργατών;

Ξέρετε κάτι εκεί στη ΝΔ; Αφού το ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει σε σημείο να σας κατηγορεί ακόμα και για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, πρέπει κάποιοι από εσάς να είναι τουλάχιστον ανίκανοι! Μήπως ως αντιπολίτευση λειτουργείτε καλύτερα;

Είδατε τι σημαίνει να συνεργάζεσαι με ελεγκτικές εταιρείες; Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο νέος γενικός της TIM άλλαξε τρεις εταιρείες!

Και τώρα μπορούμε να κλάψουμε! Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναζητά τις ατέλειες του φοροεισπρακτικού μας μηχανισμού.

Σε αμηχανία και η αγορά παραγώγων, η οποία μάλιστα ακολουθεί και προσπαθεί να προβλέψει την πορεία του Γενικού Δείκτη Τιμών στη spot αγορά.

Από τα περίπου 196 δισ. ευρώ που ήταν η συνολική κεφαλαιοποίηση των 278 εισηγμένων εταιρειών του Χρηματιστηρίου το 1999 και παρά την εισαγωγή τόσων ακόμα επιχειρήσεων, η σημερινή αγγίζει περίπου τα 100 δισ.! Αν αυτό δεν ήταν «φούσκα», τι ήταν;

OΣτα 6,168 δισ. ευρώ, έναντι ετήσιου στόχου 8,517, το έλλειμμα του προϋπολογισμού το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2005! «Πτυσσόμενο» φαίνεται ότι ήταν και αυτό του 2004. Όσον αφορά τώρα τα χρέη των νοσοκομείων, εκεί κι αν γίνονται αλχημείες… Πώς αλλιώς να βγουν τα νούμερα;

OΞεκίνησε τη λειτουργία του ο Μεσολαβητής Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών. Θέλουμε να πιστεύουμε πως, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, θα είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη υπηρεσία, που θα βοηθά τους καταναλωτές με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

OΤελικά, τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα δεν επηρέασαν τόσο πολύ τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών! Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει σχετική άνοδος των πωλήσεων και μικρή αύξηση των κερδών.

OΟι δικαστικοί αγώνες του διεθνούς επενδυτικού οίκου Morgan Stanley σχετικά με το σκάνδαλο της Parmalat στοιχίζουν μεταξύ άλλων στην κερδοφορία της! Αυτά όμως συμβαίνουν στις ευνομούμενες χώρες, έτσι δεν είναι;


Σχολιάστε εδώ