O Δαίμονας των δημαρχείων

• Αναγνώστες, όμως, με διαψεύδουν. Μου έστειλαν φωτογραφίες που δείχνουν ότι ο τσαντίρ μαχαλάς συνεχίζεται και τώρα μάλιστα σε χώρο της… παραλίας! Πάλι τζάμπα. Πάλι από τον ίδιο άνθρωπο. Βρε, σανίδα που χρειάζεται. Μερικοί νομίζουν ότι τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι είναι τσιφλίκια και τα χαρίζουν όπου θέλουν.

• Τη διεκδίκηση κατασκευής έργων αποχέτευσης απαίτησαν οι κάτοικοι τεσσάρων δήμων που συγκεντρώθηκαν αυτή την εβδομάδα στην κεντρική πλατεία του Γέρακα. Οι δημότες από την Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά, την Ανθούσα και φυσικά τον Γέρακα, με τη συμπαράσταση των δημοτικών αρχών, δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να επαναλάβουν το αυτονόητο, δηλαδή να σταματήσουν να είναι οι περιοχές τους εγκαταλελειμμένες από την κεντρική εξουσία. Η αλήθεια είναι πως εάν το έργο της αποχέτευσης δεν υποβληθεί για χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Συντρόφια μου, φωνάξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε. Κινήστε γη και ουρανό. Βουλευτές, δημάρχους και όποιον βρίσκετε μπροστά σας. Το επαναλαμβάνω. Αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ.

• Αυτό το έκτρωμα, που σε λίγο θα είναι μία ακόμα καντίνα από τσιμέντο, συνεχίζεται να χτίζεται μέσα στην άμμο, στην παραλία του Καβουριού. Αποδεικνύεται ότι ο Κασιδόκωστας έχει γερές πλάτες. Δεν τον σταματάει κανείς. Γεια σου, μεγάλε Γρηγόρη!

• Σιγά μη δεν δεχόταν τα… λυματολύματα ο κυρ Νίκος στη χωματερή. «Έφαγε» ο κοσμάκης τις μπουνιές και τις ροπαλιές και ο τοπάρχης υπέγραφε τις συμφωνίες για την υποδοχή. Θα είναι, λέει, «δοκιμαστική» για έξι μήνες και μετά βλέπουμε. Επειδή ξέρει τι τον περιμένει άμεσα, σου λέει, δεν θα είμαι δήμαρχος μέχρι τότε, οπότε πάλι ήρωας θα γίνω.

• Γέμισε το προαύλιο του δημαρχείου Αχαρνών με μαύρες Μερσεντές γεμάτες αστέρια αντί για αριθμούς στις πινακίδες τους. Πλακώσανε στρατηγοί και αντιστράτηγοι. Ο τοπαρχάρας Σπύρος Στριφτός συναντήθηκε με τον αρχηγό του στρατού και καμιά δεκαριά αντιστράτηγους που τον συνόδευαν, για να δουν πώς θα περάσει το στρατόπεδο Παπαστάθη στην κυριότητα του δήμου. Στην ουσία είναι ανενεργό και είναι θέμα χρόνου να γίνει το πρωτόκολλο παραχώρησης.

• Έγινε και αυτό. Η νέα διοίκηση της ΕΤΑ, που διαχειρίζεται χιλιάδες στρέμματα τουριστικής εκμετάλλευσης, ακύρωσε όλα τα πρωτόκολλα παραχώρησης που είχε κάνει προεκλογικά η προηγούμενη διοίκηση προς τους δήμους. Όλα δείχνουν πως ιδιαίτερα τα παραλιακά «φιλέτα» τα έχουν ήδη μοιράσει σε ιδιώτες. Αυτή είναι, φαίνεται, η ανασυγκρότηση του κράτους.

• Αυτό το «μεγαθήριο» στην παραλία του Π. Φαλήρου, που χτίζεται σε έκταση 20 στρεμμάτων και ανήκει στην Εκκλησία, κάθε μέρα σηκώνει και έναν όροφο παραπάνω. Οι πληροφορίες λένε -και μάλλον είναι έγκυρες- ότι το ισόγειο θα χρησιμοποιείται ως αίθουσα καζίνου και οι υπόλοιπες αίθουσες για κινηματογράφο, εστιατόρια κ.λπ. Τον δήμαρχο δεν βλέπω πουθενά να διαμαρτύρεται. Το είχα γράψει πάλι, πριν από δύο μήνες, πριν πέσει ο πρώτος κουβάς τσιμέντου και ο φίλτατος Διονύσιος μου έλεγε ότι τον αδικώ.

• Στον δήμο Ελληνικού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει στην κατοχή της όλα τα παραλιακά στρέμματα με σκοπό να τα εκμεταλλεύεται για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Διαβάστε λοιπόν πώς στήνονται οι δουλειές. Νοικιάστηκαν 40 στρέμματα, αξίας περίπου 80 δισ., σε ένα σωματείο αντί 5.000 ευρώ τον μήνα! Απίστευτο και όμως αληθινό. Διαβάστε τη συνέχεια. Για να δικαιολογηθεί η μίσθωση έπρεπε να νοικιαστεί μόνο σε σωματείο. Το σωματείο, όμως, με τη σειρά του το υπομίσθωσε σε έναν επιχειρηματία, ο οποίος έφτιαξε 2.000 τ.μ. κτίρια (εστιατόρια κ.λπ.). Λεπτομέρεια: Αντιπρόεδρος του σωματείου και ιδιοκτήτης της εταιρείας που εκμεταλλεύεται στην ουσία τα 40 στρέμματα είναι το… ίδιο πρόσωπο. Σε όλο αυτό το μεγαλείο διαπλοκής ο δήμος κάνει ότι δεν ξέρει… τίποτα. Ούτε ακούει ούτε βλέπει. Μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος, ονόματι Κορτζίδης φωνάζει, αλλά μάλλον τα αφτιά είναι βουλωμένα με… ευρωτάπα.

• Και επειδή φαίνεται ότι η μόδα με τις εκτάσεις να δίνονται τζάμπα έχει γίνει επιθυμία, μάθετε τι γίνεται και στον δήμο Ωρωπού. Το υπουργείο Γεωργίας το 2001 είχε παραχωρήσει 30 στρέμματα στον δήμο προκειμένου να τα χρησιμοποιεί για κοινωφελείς σκοπούς. Στο πρωτόκολλο παράδοσης ορίζονται ακριβώς οι χρήσεις. Σιγά τώρα μην καθίσει ο δημαρχάρας να διαβάζει τις χρήσεις που επιτρέπονται. Αποφάσισε, λοιπόν, μαζί με την πλειοψηφία που διαθέτει, να δώσει τον χώρο αυτόν σε έναν ιδιώτη για να κάνει… παζάρι μικροπωλητών, αντί 13.000 ευρώ για πέντε χρόνια! Ο εμπορικός σύλλογος, βέβαια, της ευρύτερης περιοχής έχει ξεσηκωθεί αλλά ποιος τον ακούει. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι, έχει τον τελευταίο λόγο. Δημαρχάρα μου, μια και το κουβεντιάζουμε το θέμα, μήπως έχεις καμιά πενηνταριά στρέμματα, θα προτιμούσα παραλιακά, να μου δώσεις; Έχω 1.000 ευρώ. Όχι για πολύ καιρό. Το θέλω για καμιά… δεκαπενταριά χρόνια. Μετά θα σου τα ξαναδώσω.

• Πάντρεψε τη θυγατέρα του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Δημήτρης Τζίτζηρας. Όλος ο καλός ο κόσμος της αυτοδιοίκησης ήταν εκεί. Βουλευτάδες και παράγοντες κάθε λογής. Ωραία και η δεξίωση. Τα λεφτά δεν κρύβονται.

• Ο αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής φίλτατος Ζορπάς υπέβαλε την παραίτησή του. Ο λόγος που τον οδήγησαν σε αυτό είναι πολλοί. Το σημαντικό είναι ότι στην επιστολή που μοίρασε δεξιά και αριστερά λέει ότι με τον Σιδέρη εκλογές δεν ξανακερδίζονται. Αυτό που εγώ μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι ο τοπάρχης της πόλης είναι έντιμος και ηθικός άνθρωπος. Τώρα εάν είναι και ικανός να διοικήσει έναν δήμο, μάλλον οι συνεργάτες του, όπως ο πρώην αντιδήμαρχος ή οι τρεις γενικοί γραμματείς που έχουν παραιτηθεί μέχρι τώρα, θα ξέρουν καλύτερα.

• Παραπονιούνται τα «γαλάζια» συντρόφια από την ΤΟ Νέας Χαλκηδόνας ότι τα αδίκησα, όταν έγραψα για τον πόλεμο που κάνουν στον υποψήφιο δήμαρχο Ζησιμάτο. Δεν μου λέτε, βρε παλικάρια μου, πόσες επαναβεβαιώσεις μελών και εγγραφές νέων κάνατε χωρίς να περάσουν από το συμβούλιο της τοπικής σας; Και κάτι τελευταίο. Δώστε το χρίσμα όπου γουστάρετε, δεν με ενδιαφέρει. Πολύ ασχολήθηκα. Έχει πολλούς ΠΑΣΟΚους η περιοχή.

• Με παρατράγουδα έγιναν οι εκλογές στον σύνδεσμο που έχουν δημιουργήσει 21 ΟΤΑ της Βορειοανατολικής Αττικής. Πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, αλλά αρκετοί εκλέκτορες προσέφυγαν στην περιφέρεια για να ακυρώσουν τις εκλογές, επειδή λένε ότι δεν ειδοποιήθηκαν όσοι έπρεπε για να ψηφίσουν. Η αλήθεια είναι ότι από τους 29, που έπρεπε να παραστούν, πήγαν μόνο 17. Οι υπόλοιποι λένε ότι δεν έμαθαν ποτέ ότι γίνονταν εκλογές. Μου είπαν ακόμη ότι δεν υπήρχε ούτε κάλπη. Διά βοής έγινε η ψηφοφορία. Παυλάρα μου, δέχεσαι εσύ να είσαι πρόεδρος σε έναν σύνδεσμο υπό τέτοια αμφισβήτηση; Κάνε πάλι τις εκλογές. Ξανά εσύ θα εκλεγείς. Σου το υπογράφω.

• Έχω την εντύπωση ότι ο Εισαγγελέας δεν θα αργήσει να πάει προς τον Άλιμο. Πολλά ακούγονται για την υπόθεση που λέγεται «έκδοση περιοδικών». Βγάζει ο δήμος ένα περιοδικό, αλλά κανείς δεν ξέρει ούτε πόσο στοιχίζει ούτε ποιος εισπράττει τα χρήματα από τις διαφημίσεις που έχει καταχωρημένες. Καλά, για διαγωνισμό για το ποιος θα το εκδώσει ούτε κουβέντα. Αυτά είναι αστεία. Πλήρωνε, δημότη. Έχεις λεφτά εσύ. Μου λένε, επίσης, ότι αυτή η ιστορία σύντομα θα οδηγήσει πολλούς σε παραίτηση. Την προτιμούν από ένα ηλιόλουστο κελί στον Κορυδαλλό.

• Οκτώ μήνες μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση του δήμου Σύρου. Η επιχείρηση αυτή είναι ένας ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, ο μοναδικός στις Κυκλάδες, που, δυστυχώς, οδηγείται σε κλείσιμο.

• Είναι νέος, έχει όρεξη, φαντασία και πάνω απ’ όλα γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής του. Ο καλός συνάδελφος Παναγιώτης Μαυρίκος έχει βάλει φουλ τις μηχανές ώστε η προσπάθειά του ως υποψήφιου δημάρχου Κερατσινίου να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Προχώρα, Παναγιώτη!

• Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για να μάθουν οι τοπικοί άρχοντες ποια είναι η δημοτικότητά τους έχουν αρχίσει. Βέβαια, μιλάμε και για δημοσκοπήσεις που είναι για να γελάς, αφού τις κάνουν άσχετοι με το αντικείμενο. Αφού κλείσουν το μεσημέρι το παπουτσάδικο, πηγαίνουν το απόγευμα στη γειτονιά του υποψηφίοι που έχει πληρώσει και τον βγάζουν… Αβραμόπουλο. Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε. Μία από τις πλέον σοβαρές εταιρείες, που έκανε δημοσκόπηση για τον Ανφρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, του δίνει προβάδισμα 12% σε σχέση με τον Λαλένη. Τώρα έλυσα και την απορία μου γιατί ο Ανδρέας λέει ότι ο Λαλένης είναι ο καλύτερος αντίπαλος.

• Άμεση ήταν η παρέμβαση της περιφέρειας Αττικής σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας για τα «μαθήματα φοροδιαφυγής» που γίνονταν στο δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου από τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου που είναι και υπάλληλος της ΔΟΥ στην περιοχή. Ο περιφερειάρχης Μπάμπης Μανιάτης ζήτησε από τη διευθύντρια της περιφέρειας κ. Τσόκα σε είκοσι ημέρες να του παραδώσει το πόρισμά της. Ένα ακόμη δημοσίευμά μας, για τον δήμο Καλλιθέας και την εμπλοκή του με μια εργολαβική εταιρεία, πήρε την πορεία του, αυτήν τη φορά προς το… ΣΔΟΕ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

• Βρε παιδιά, μήπως κάνατε λάθος; Είναι δυνατόν να δίνετε 16.000 ευρώ για απολύμανση στα σχολεία της Κηφισιάς, όταν υπάρχει προσφορά για 2.500 ευρώ; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου, Γεώργιος Παπαδόπουλος, σοβαρός άνθρωπος, ενέκρινε κονδύλι που είναι ικανό να απολυμάνει μια κωμόπολη στην Ελβετία! Η πλάκα είναι ότι τα λεφτά είναι τόσο υπερβολικά ώστε οι σχολικές επιτροπές δεν κάνουν αποδοχή του ποσού! Γιώργη, για δες πάλι αυτήν την ιστορία. Είναι κρίμα να κυκλοφορούν φήμες. Είσαι έντιμος και σοβαρός άνθρωπος.

• Άνω κάτω έχει γίνει η πόλη των Αγίων Αναργύρων από τη σκληρή κριτική και τις αποκαλύψεις της τοπικής εφημερίδας «Ενεργός Πολίτης». Ευχόμαστε η εφημερίδα να συνεχίσει στο ίδιο μαχητικό πνεύμα και να έχει ως αποκλειστικούς χορηγούς την αλήθεια και τη διαφάνεια.

Κουίζ 1:
Ποιος επικεφαλής αντιπολίτευσης, που διατηρεί μπαρμπουτιέρα, είναι ο καλύτερος φίλος του δημάρχου που φημίζεται για τους έρωτές του, επειδή φοβάται ότι ο δεύτερος θα τον καταγγείλει για τις δραστηριότητές του;
Αποτέλεσμα είναι εδώ και δύο χρόνια η αντιπολίτευση να είναι ανύπαρκτη.

Κουίζ 2:
Ποιος νεοδιορισθείς πριν από λίγες εβδομάδες, στη θέση γενικού γραμματέα δήμου, έχει βγάλει ψευδώνυμο «ο κύριος 10%»; Έχει γεμίσει το ασανσέρ του δημαρχείου με το όνομά του. Δήμαρχε, διώξ’ τον πριν είναι αργά. Λαμόγιο βγήκε η επιλογή σου.

• Σε οκτώ μήνες φυλακή καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθήνας ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλειος Βάρσος, για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης! Η ποινή είναι με αναστολή. Ο κ. Βάρσος κατηγορείται ότι ως αντιδήμαρχος Κηφισιάς είχε χορηγήσει βεβαίωση στην οποία ψευδώς βεβαίωνε ότι σε ακίνητο υπήρχε πηγάδι, προκειμένου βάσει της βεβαίωσης αυτής να χορηγηθεί άδεια γεώτρησης για το συγκεκριμένο ακίνητο!


Σχολιάστε εδώ