Διαγωνισμοί-«μαϊμού» στα ΕΛΠΕ

Τα ΕΛΠΕ πλήρωσαν πολλά χρήματα και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποιες τσέπες κατέληξαν. Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Καβουλάκος έχει συνηθίσει σε μεγαλύτερα ποσά και μια υπέρβαση της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων δραχμών τού φαίνεται γελοίο ποσό ώστε να αναγκαστεί να απαντήσει. Εκτός αν, επειδή βρίσκεται συχνότατα στις Ευρώπες και στα Παρίσια, δεν… κατάλαβε τίποτα.
Αλήθεια, από την τσέπη του πληρώνει τα συχνά ταξίδια στην Ευρώπη; Μήπως θα μπορούσε άραγε ο κ. Χριστοδούλου να δώσει στη δημοσιότητα τα αντίγραφα των λογαριασμών των δωρεάν καρτών που έχουν οι διοικούντες τα ΕΛΠΕ; (Κύριοι δημοσιογράφοι του «Βήματος», εδώ είναι οι σεΐχηδες των πετρελαίων και όχι οι εργαζόμενοι). Έτσι, λόγω της στάσης Χριστοδούλου – Καβουλάκου η γνωστή παρέα που λυμαίνεται τα ΕΛΠΕ επί Τζέλλα και Καραχάλιου, εμπλουτισμένη με κάποια «γαλάζια» παιδιά, εξακολουθεί να… βασιλεύει στα ΕΛΠΕ. Γιατί γίνεται αυτό; Διότι η νέα διοίκηση έχει τους ίδιους ακριβώς στόχους και συμφέροντα με τις δύο παλαιότερες… Κύριε Καραμανλή, κύριε Σιούφα, πάρτε δραστικά μέτρα, πριν είναι πολύ αργά για την κυβέρνησή σας.
Αλλά επειδή βλέπουμε και τις εισαγγελικές αρχές να αδρανούν (αλήθεια, κύριε Παπαγγελόπουλε, τι έκανε η κ. Τουλουπάκη με την έρευνα που της παραγγείλατε για τα πάμπολλα σκάνδαλα στα ΕΛΠΕ που καταγγείλαμε από το «ΠΑΡΟΝ», καθώς και άλλες εφημερίδες; Ακόμα ψάχνει; Ρώτησε κανέναν; Έμαθε τίποτα;), ας αναφέρουμε κάτι ακόμα, μήπως και τις ευαισθητοποιήσουμε:
Πώς λέγεται ένας διαγωνισμός μεταξύ εργολάβων για να εκτελέσουν το σέρβις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, όταν οι συμμετέχοντες είναι τρεις εταιρείες, εκ των οποίων οι δύο είναι θυγατρικές εταιρείες της τρίτης; Μήπως λέγεται διαγωνισμός-«μαϊμού» με προφανείς σκοπούς;

Σημ. «Π» : Αργά το απόγευμα της Παρασκευής εδέησαν τα ΕΛΠΕ να μας απαντήσουν, μετά από δύσκολη προφανώς κυοφορία. Την απάντηση μαζί με τα σχόλιά μας θα τα δημοσιεύσουμε στο επόμενο φύλλο.


Σχολιάστε εδώ