Πυροτέχνημα το νέο Αποτρεπτικό Αμυντικό Δόγμα;

Οι Τούρκοι όμως αποθρασύνονται και μας απαγορεύουν να εφαρμόσουμε τη διεθνή συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας, ψήφισαν πόλεμο κατά της Ελλάδος στη Εθνοσυνέλευσή τους. Οι Τούρκοι παραβιάζουν κατάφωρα την συνθήκη της Λωζάννης, ξεκληρίζοντας τον Ελληνισμό στην Ίμβρο, στην Τένεδο και στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι κατέλαβαν τη μισή Κύπρο, σκοτώνοντας και εκδιώκοντας τους Ελληνοκυπρίους. Ξύπνησαν και οι Αλβανοί και θέλουν την Τσαμουριά. Άδραξαν την ευκαιρία και οι Σκοπιανοί και μετά το όνομα διεκδικούν τα εδάφη της Μακεδονίας. Όλα αυτά συμβαίνουν για έναν και μόνο λόγο. Αυτός είναι ότι η Εθνική Άμυνα της Ελλάδος είναι ανεπαρκής. Ο χώρος της Άμυνας χρόνια τώρα μαστίζεται από τον κομματισμό και τα διαπλεκόμενα.

Παρά ταύτα κανείς δεν σκύβει πάνω στο θέμα, ώστε να διασώσουμε τουλάχιστον ό,τι απέμεινε από την εθνική μας αξιοπρέπεια και το διεθνή σεβασμό προς τη χώρα μας. Προχθές μόλις υποδεχθήκαμε τον τούρκο αρχηγό ΓΕΣ, ο οποίος θρασύτατα ήρθε συνοδευόμενος από σχηματισμούς τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, που παραβίαζαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Καλά, δεν υπήρχε ένας φιλότιμος Έλληνας, απ’ αυτούς που σκέφθηκαν να καλέσουν το «πασά», να βάλει έναν μικρό όρο στην επίσκεψη, ότι ο στρατηγός αν έλθει με παραβιάσεις είναι ανεπιθύμητος; Τώρα ανυπομονώ να δω την ανταπόδοση της επίσκεψης. Πώς θα πάει δηλαδή ο δικός μας αρχηγός εκεί, ανεχόμενος τις τουρκικές παραβιάσεις που θα του στήσει ο τούρκος ομόλογός του στην υποδοχή του. Αυτό που έπαθε ο Μολυβιάτης θα το πάθει τώρα και ο Α/ΓΕΣ. Υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει από τα ατοπήματα; Το υπουργείο Άμυνας όμως μας λέγει ότι αδίκως ανησυχούμε, γιατί αυτό έχει ήδη λύσει το πρόβλημα.

Διαβάζω τον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος. «Αλλάζει το Αμυντικό Δόγμα.». Από αμυντικό αποτρεπτικό γίνεται αποτρεπτικό αμυντικό. Έμεινα άφωνος. Τόσο καιρό δεν είχαμε καταλάβει όλοι εμείς οι κουτοί ανησυχούντες ότι τα σαΐνια του ΥΠΕΘΑ με μια σκακιστική κίνηση αντιστροφής δύο λέξεων θα βάζανε τους Τούρκους στη γωνιά; Το νέο δόγμα έχει δεκατέσσερις στόχους της νέας Πολιτικής Εθνικής Άμυνας. Πάνω απ’ όλα όμως με μεγάλα γράμματα λέγει ότι θα επιβάλλονται πλέον αντίποινα σ’ αυτούς που μας επιβουλεύονται. Απίστευτο. Πρόκειται περί πυροτεχνήματος; Μήπως οι παχυλώς αμειβόμενοι σύμβουλοι μας κοροϊδεύουν; Άξιος ο μισθός τους. Ο Ελληνικός λαός χρόνια τώρα έμαθε πια ότι τον κοροϊδεύουν. Τα ίδια και περισσότερα είχαν πει και οι προκάτοχοι του σημερινού υπουργού. Ποιος ξεχνάει το «ισοδύναμο τετελεσμένο» τα «καίρια πλήγματα» το Casus Belli αν προχωρήσουν οι εισβολείς, το ΔΕΑΧ και τόσα άλλα απατηλά ων ουκ έστιν αριθμός; Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε την επίδειξη ενός νέου ήθους από τον νυν υπουργό, όπως τουλάχιστον ο ίδιος είχε επαγγελθεί. Περιμέναμε ότι θα απέφευγε την πεπατημένη των βαρύγδουπων και κενών εξαγγελιών και ότι θα επεδίδετο στο έργο της αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αλλαγή του δόγματος μας προσγείωσε. Δε βαριέσαι, όπως λέει και ο λαός μας, όλοι ίδιοι είναι. Επειδή όμως μελαγχολήσαμε σκεπτόμενοι το εθνικό μας κατρακύλισμα, ας ευθυμήσουμε λιγάκι διαβάζοντας μερικούς από τους στόχους του νέου (παλιού) δόγματος.

– Διαφύλαξη της ειρήνης στη ευρύτερη περιοχή. Εμείς τα νησιά μας και τη Θράκη δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε και θα το κάνουμε στην ευρύτερη περιοχή, λες και είμαστε ισχυρή δύναμη;

– Υποστήριξη – προστασία – προαγωγή των συμφερόντων μας, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα, τις διεθνείς συνθήκες και τη διεθνή πρακτική. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν σας βαστάει εφαρμόστε όπως όλα τα κράτη τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και την της Λωζάννης στους Πομάκους.

– Ασφάλεια και ευημερία του Κυπριακού λαού. Εδώ πια γελάνε μέχρι δακρύων. Αφού εξαθλιώσαμε τον λαό μας (ο φτωχότερος στην Ευρώπη των «15»), θα… ευημερήσουμε και τους Κυπρίους…

– Ασφάλεια και ευημερία των ελληνικών μειονοτήτων και εκτός συνόρων κοινοτήτων. Εδώ χάνω την υπομονή μου. Χαρακτήρισέ τους εσύ αναγνώστη μου και στείλε τους αυτό που έστειλε στους διοικούντες ο Πλαστήρας από τον Έβρο.

– Οργάνωση και διατήρηση σύγχρονων, ευέλικτων και ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να εκτελέσουν με επιτυχία τις αποστολές τους σε εθνικό ή συμμαχικό επίπεδο. Αυτή ακριβώς τη φράση, ελληνικέ λαέ, την πλήρωσες τα δέκα τελευταία χρόνια με 25 δισ. δολάρια. Ξέρεις τι λένε και τούτοι τώρα; Ετοιμάσου πάλι από την αρχή.

Δεν διαβάζω παρακάτω γιατί ξέρω ότι θα εκνευριστείτε και θα σας χαλάσω τη Κυριακή σας. Θέλω όμως να ξέρετε ότι όταν υπηρετεί το παιδί σας και σας λέγει ότι το μόνο που έμαθα στον στρατό είναι «μια ζωή σκοπιά χωρίς καμιά εκπαίδευση», τότε να θυμηθείς τούτα δω τα λόγια και να ξέρεις ποιοι μας έφεραν σ’ αυτήν δεινή κατάσταση. Κι αν ακόμα πάθουμε κάτι σαν αυτό της Κύπρου, τότε να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Όπως λέγανε και οι παππούδες μας, εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί χτενίζονται. Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι χτενίζονται με τις τσέπες τις δικές μας και την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.


Σχολιάστε εδώ