Νέα Πανορθόδοξος Σύνοδος στα Ιεροσόλυμα πριν χαθούν όλα!

Τελευταίο… ανδραγάθημα η επιστράτευση… μπουκαδόρων, προκειμένου να καταλάβουν τα γραφεία της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Και αυτό που πέτυχαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης είναι να έχουμε από προχθές ΔΥΟ Έξαρχους(!), έναν των φατριαστών και τον νόμιμο, που υπόκειται στον Πατριάρχη Ειρηναίο! Και είναι τέτοιου κύρους και προσωπικότητας ο Έξαρχος των συνωμοτών, ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσσων Θεοφάνους, που έστειλε στον… διάολο κάποιους που τηλεφώνησαν.

Το περιστατικό το οποίο δείχνει το πού έχουν οδηγήσει την Ορθοδοξία οι κύριοι του υπουργείου Εξωτερικών, που πολύ φοβάμαι ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ τον πρωθυπουργό, συνέβη ως εξής:
Επώνυμος Αθηναίος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ετηλεφώνησε εις την Εξαρχίαν του Παναγίου Τάφου, ζητώντας το τηλέφωνο του Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να μεταφέρει τη συμπαράστασή του προς τον Μακαριώτατο. Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Γεράσσων Θεοφάνους, ο οποίος σήκωσε το ακουστικό, ήταν ότι είναι επικίνδυνο να ομιλεί κανείς με καθηρημένους! Η απάντηση στον Σεβασμιώτατο ήταν ότι για την κατάσταση στο Πατριαρχείο, στα μάτια του, είναι εκείνος αυτοκαθηρημένος. Και ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσσων με ανήκουστο θράσος απάντησε: «Άι στον διάβολο»! και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ως τώρα όλες οι προβλέψεις του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών κ. Παν. Σκανδαλάκη έχουν παταγωδώς διαψευσθεί. Και όλοι οι χειρισμοί αποδείχθηκαν λανθασμένοι και αντί της λύσεως και της ειρήνευσης έχουν φέρει πολεμικό κλίμα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε ΔΥΟ Πατριάρχες, στην περίπτωση που προχωρήσουν οι φατριαστές στην εκλογή του Πατριάρχη, όπως ισχυρίζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών. Ήδη οι Παλαιστίνιοι, αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού, στηρίζουν τον Ειρηναίο, αρνούνται να αναγνωρίσουν τον τοποτηρητή και μάλιστα το πόρισμα της έρευνας για τις καταγγελίες περί ξεπουλήματος ακινήτων στο Ισραήλ βγάζει αθώο τον Πατριάρχη. Και χθες αναμενόταν να κάνει δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την άλλη πλευρά τουλάχιστον μέχρι στιγμής δημοσίως το Ισραήλ είναι με τον Ειρηναίο και δεν προχωρεί στην αναγνώριση του τοποτηρητή των φατριαστών.
Ο Ειρηναίος προχωράει στη χειροτόνηση 9 Μητροπολιτών και θα προχωρήσει σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Νέα Πανορθόδοξος τώρα!

Εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα, και οδηγούμεθα σε διεθνοποίηση του Πατριαρχείου, όπου ακόμη και η Αμερικανοί έχουν λόγο, η ομαλή και ειρηνική διέξοδος είναι να ορισθεί νέα σύγκλητος στα Ιεροσόλυμα της Πανορθοδόξου Συνόδου, με την παρουσία ΟΛΩΝ των Πατριαρχών και των επικεφαλής Ανεξάρτητων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, ώστε εν ηρεμία να δοθεί μια ενωτική λύση.
Διαφορετικά η κατάσταση θα σέρνεται μέχρι να χάσουμε το Πατριαρχείο. Ήδη τώρα έξι μήνες κράτησε η αναταραχή, προς βλάβην του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.


Σχολιάστε εδώ