Επινίκιο τραπέζωμα…

Στην παραθαλάσσια ταβέρνα «Ο Βράχος», στη Νέα Κρήνη, ο Άκης παρέθεσε πλουσιοπάροχο τραπέζι στους Νίκο Κριθαρίδη, Νίκο Γιαννόπουλο, Μίμη Τσαβδαρίδη, Κώστα Μαμέλη, Δημήτρη Μαυροματίδη, Γιώργο Παστιάδη και τον εκπρόσωπο της νεολαίας Δαδούδη. Το κρασί έρεε άφθονο, «τα ψάρια ήταν φρεσκότατα και πελαγίσια» -όπως υποσχέθηκε ο μαγαζάτορας- και το κέφι ξεχείλιζε.

Ο Άκης, ιδιαίτερα κεφάτος, δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τη νίκη των «δικών του παιδιών». Άλλωστε, αρκετές εβδομάδες τώρα, συνεδρίαζε τακτικότατα μαζί τους, προετοιμάζοντας σχεδιασμούς και οργανώνοντας κινήσεις, ενώ δεν δίστασε να «εκτεθεί» και προσωπικά προκειμένου να πείσει βουλευτές και περιφερειακά στελέχη να υποστηρίξουν τους ανθρώπους του.

Διπλός εορτασμός

Αναφέρθηκα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και μου ‘ρθε στον νου το προνόμιο που του δίνει η «διπλή του ονομασία» (παρόμοιο προνόμιο με αυτό που θέλουν να αποκτήσουν και οι Σκοπιανοί, προτείνοντας εντός Ελλάδας να αποκαλούνται αλλιώς και εκτός Ελλάδας να λέγονται «Μακεδονία»).

Το Απόστολος-Αθανάσιος, έτσι λέγεται ο Άκης, του παρέχει τη δυνατότητα να μοιράσει τα ονόματά του στην Αθήνα και την εκλογική του περιφέρεια -και γενέτειρά του- Θεσσαλονίκη. Τα πολλά τελευταία χρόνια, στις 18 Ιανουαρίου -του Αγίου Αθανασίου- πάντα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεξιώνεται φίλους και ψηφοφόρους, ενώ στις 30 Ιουνίου -των Δώδεκα Αποστόλων- οργανώνει πολιτικοδημοσιογραφική σύναξη σε κεντρικό μαγαζί της πρωτεύουσας.

Για την ιστορία να σημειώσω πως τη δεξίωσή του ως ΘανασΑΚΗΣ την οργάνωσε στο Grand Hotel (Μοναστηρίου), ενώ την αντίστοιχη ως ΑποστολΑΚΗΣ στο πρώην Απότσου (Πανεπιστημίου). Να σημειώσω επίσης -ως παράπονο- πως στους Αθηναίους προσφέρθηκαν εξαιρετικά μενού, ενώ στους Θεσσαλονικείς μόνον ποτό.


Σχολιάστε εδώ