επί του πιεστηρίου

Κι επίσης, ευκαιρία να μας πουν οι υπεύθυνοι της Τροχαίας, αν ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους το απόγευμα του Σαββάτου… Ρωτάμε, γιατί πηγαίνοντας πρόσφατα στην Πάτρα, περισσότερες ήταν οι νταλίκες και τα φορτηγά παρά τα Ι.Χ.
Εκστρατεία κατά της φτώχειας. Σωστά λέει ο Μαντέλα ότι η φτώχεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Που σημαίνει τί; Ότι στο χέρι μας είναι να την περιορίσουμε, να την ελέγξουμε, ακόμη και να την εξαφανίσουμε. Πώς; Εύκολα;
Αρκεί ο καθένας μας, από τη στιγμή που κέρδισε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, να σκέφτεται τους άλλους, εκείνους που πεινάνε, και ότι αυτά που παρατάει πάνω στο τραπέζι, όταν βγαίνει έξω για φαγητό, αρκούν για να γεμίσουν το στομάχι τους αρκετά παιδιά της Αφρικής. Αρκεί, την ώρα που αγοράζεις να σκεφτείς αν αυτά σου είναι απαραίτητα και αν χωρίς αυτά ζεις, χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις.
Μπορούμε λοιπόν να γλυκάνουμε όλα αυτά τα πρόσωπα με τα μάτια γεμάτια «γιατί», να τα κάνουμε να χαμογελάσουν. Μια κόκα κόλα λιγότερη φτάνει για να αλλάξει ο πλανήτης.
Καιρό πριν οι άλλοι αποκαλύψουν την απειλή των κινέζικων ρούχων, το «ΠΑΡΟΝ» είχε επισημάνει τον κίνδυνο από τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον οποίο καμία χώρα δεν μπορεί ν’ αντέξει.
Τώρα άρχισαν να το συνειδητοποιούν όλοι. Και ήταν ευχάριστη έκπληξη χθες το άρθρο του Σταύρου Λυγερού στην «Καθημερινή», όπου επισημαίνει την ανάγκη ενός νέου προστατευτισμού, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει το πρώτο μεγάλο θύμα αυτού του άνισου ανταγωνισμού»!
Όπως πάμε, άλλη λύση από επιστροφή των δασμών δεν υπάρχει. Γιατί αλλιώς όλες οι βιομηχανίες θα κλείσουν, αφού το μεροκάματο του ευρωπαίου εργάτη είναι αρκετές φορές πολλαπλάσιο από το ένα πιάτο ρυζιού που παίρνει ο Κινέζος.
Πάνε επτά μήνες τώρα και ο κ. Πάχτας ακόμη δεν δέησε να μας επιστρέψει τα 25.000.000 δρχ. που του δώσαμε, μετά την αναίρεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία μας επεβλήθη η ποινή της αποζημίωσης της τιμής τους.
Φαίνεται ότι ο κ. Πάχτας έχει αφραγκίες. Ίσως και να πεινάει… Μήπως θα πρέπει οι ευεργετηθέντες κατά 8 χρόνια που κρατούσε τα κλειδιά των κοινοτικών κονδυλίων, να κάνουν έρανο για να μαζέ-ψει τα χρήματα που μας χρωστάει ο… Άγιος της Χαλκιδικής.
Άραγε κατάλαβε την τεράστια ζημιά που έκανε ο κ. Ζήσης, με την εξαίρεση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου που ζήτησε, γιατί δεν είναι αμερόληπτος στην έρευνα που κάνει εναντίον του. Όταν ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και παράλληλα πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν εμπιστεύεται έναν ανώτατο δικαστικό, έναν αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, τότε κύριε Ζήση γιατί ένας πολίτης να εμπιστευθεί έναν πρωτοδίκη, έναν πάρεδρο; Μαχαιριά στη Δικαιοσύνη, κύριε Ζήση;
Όσοι αγοράζετε λαθραία CD ή DVD, εκτός του ότι βάζετε σε πειρασμό και κίνδυνο τον εαυτό σας -μαζί με τον εν λόγω κύριο- (αφού αν πιαστείτε, πάτε και οι δύο «μέσα»), θα πρέπει να ξέρετε ότι μόνο το 2004 χάθηκαν συνολικά (από αυτόν τον παράνομο κύκλο εργασιών) 3 δισεκατομμύρια 900 εκατομμύρια ευρώ. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης δίνει τον δικό του αγώνα κατά της πειρατείας των πολιτιστικών έργων. Και αυτό διότι η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πειρατείας CD στη Δυτική Ευρώπη. Όλα «μαύρα» είναι τελικά εδώ (μέχρι και τις πιο φθηνές τιμές στα ναρκωτικά έχουμε…).
Έχει ψάξει κανείς στην κυβέρνηση τι ακριβώς γίνεται στον ΟΤΕ, με τον κλειστό διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού για δομημένη καλωδίωση; Αυτό ονομάζεται διαφάνεια, κύριε Βουρλούμη, και σύγχρονο management; Εκεί να δει εταιρείες, που νέμονται τον ΟΤΕ, δεκαετίες… Αν όλα στον Οργανισμό γίνονται έτσι, τότε δεν χρειάζεται διοικητή, έναν εισαγγελέα χρειάζεται… Η συνέχεια στο επόμενο φύλλο…
Παρόντες στην εκδήλωση του Γεράσιμου Αρσένη το προηγούμενο Σάββατο ο Λευτέρης Βερυβάκης, ο Γιώργος Δασκαλάκης, ο Μενέλαος Γκίβαλος καθώς και ο Γιώργος Ραυτόπουλος… Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Γεράσιμο Αρσένη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ για μια ακόμη φορά υποσχέθηκε ότι «θα συναντηθούν»…


Πάλι κανείς δεν θα πληρώσει;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία και οι αντιδράσεις για τη χωματερή στα Άνω Λιόσια, αφού έχουν εκεί «το μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Ευρώπη, ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, που κάθε μέρα υποδέχεται 1.800 τόνους στερεών αποβλήτων»! Τι; Δεν λειτουργεί; Και οι ολοσέλιδες διαφημίσεις που έβαζε τον Απρίλιο του 2003 ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων, που είχε πρόεδρο τον εντιμότατο κ. Λατζουράκη, ότι κατασκευάστηκε και ότι «τίποτα πεταμένο δεν πάει χαμένο». Τι απέγινε; Παραμύθι ήταν; Και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, σε φωτοτυπία, από εκείνη τη διαφήμιση, «μαϊμού» ήταν; Και γιατί τα δισεκατομμύρια που στοίχισε αυτό το… φάντασμα κανένας δεν θα πληρώσει; Κανένας δεν φταίει; Α, κορόιδο λαέ, πότε θα πάρεις τη σανίδα…
 Γεια σας

Σχολιάστε εδώ