Εφέτης καταγγέλλει τον υποψήφιο για πρόεδρο του Aρείου Πάγου!

Τα στοιχεία που καταγγέλθηκαν στη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης την περασμένη Τετάρτη που συνήλθε για τις προαγωγές προέδρων Εφετών σε αρεοπαγίτες δημιούργησαν οπωσδήποτε πρόβλημα σοβαρό στον κ. Κεδίκογλου. Το «Παρόν» αποκαλύπτει ότι στη συνεδρίαση αυτή ο κρινόμενος πρόεδρος Εφετών Γ. Καπερώνης κατηγόρησε τον κ. Ρωμύλο Κεδίκογλου για παρέμβαση στο έργο του όταν ήταν πρόεδρος Πρωτοδικών Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Καπερώνης είχε εις βάρος του αρνητική εισήγηση, επειδή παλαιότερα τού είχε κάνει δυσμενή έκθεση ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κ. Καπερώνης αποκάλυψε ότι ο κ. Κεδίκογλου έκανε σ’ αυτόν παρέμβαση υπέρ διαδίκου και «επειδή δεν υπήκουσα στο αίτημά του γιατί δεν είχε δίκιο ο υπέρ ου ενδιαφερόταν ο κ. Κεδίκογλου, μου το εφύλαξε»!
Κατόπιν ο κ. Κεδίκογλου, πρόσθεσε ο κ. Καπερώνης, έκανε την ίδια παρέμβαση σε άλλο δικαστή και επειδή και αυτός δεν του έκανε το χατίρι συνέταξε εναντίον και εκείνου δυσμενή έκθεση!
Είναι αξιοπρόσεκτο ότι και οι δύο αυτές δυσμενείς εκθέσεις του κ. Κεδίκογλου δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο προήγαγε τους κατηγορηθέντες προέδρους Εφετών σε Αρεοπαγίτες.

Όμως η συμπεριφορά αυτή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου οπωσδήποτε δεν συνάδει με το ύπατο δικαστικό αξίωμα. Η επέμβασή του στο έργο συναδέλφων του για να προωθήσει διάφορα ρουσφέτια, που δεν αμφισβητήθηκε, καταπατά τη λειτουργική και προσωπική δικαστική ανεξαρτησία και δημιουργεί τεράστιες ευθύνες στον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης) και Θόδωρος Πάγκαλος και του έθεσαν κυρίως το θέμα της κομματικής εμπλοκής του Κεδίκογλου στη Δικαιοσύνη και την ανάγκη να γίνει σεβαστή η επετηρίδα του Α.Π., όπως δήλωνε η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και την ανάγκη να τηρηθεί η αξιοκρατία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ορθές κρίσεις. Παράλληλα ζητείται να ερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία υποψήφιου προς προαγωγή, που ο γιος του απέκτησε ως φοιτητής ακίνητο σε νησί των Κυκλάδων στο οποίο έκτισε πολυτελές οίκημα, σε διάστημα 3 ετών.
Η εξήγηση που δινόταν από την πλευρά της οικογένειας Κεδίκογλου είναι ότι ο γιος απέκτησε ένα σκάφος από κέρδη που είχε από χρήματα που έπαιξε στο χρηματιστήριο και το οποίο νοίκιαζε και από τα έσοδα αγόρασε το σπίτι.


Σχολιάστε εδώ