Αφήνει την πόρτα ανοιχτή ο Ειρηναίος

Με τις προβλέψεις της να έχουν αποτύχει όλες, με το Πατριαρχείο να μη λειτουργεί και τον Ειρηναίο, κόντρα σ’ όλες τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, όχι μόνο να παραμένει στη θέση του, αλλά και να οργανώνει προσεκτικά τα επόμενα βήματα, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του Πατριάρχη Αντιοχείας και των Πατριαρχών της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, με τα ερωτήματα αναπάντητα για το τι θα γίνει, δεν φαίνεται στον ορίζοντα κανένας τολμηρός για να ρισκάρει κάποιες πρωτοβουλίες με την ελπίδα να βρουν ευήκοον ους και να επέλθει η ηρεμία και η γαλήνη στους Άγιους Τόπους της Γέννησης και της Θυσίας του Χριστού.
Όλη την εβδομάδα που πέρασε, από το υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε καμία ενέργεια.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ευελπιστώντας σε κάποια αλλαγή πολιτικής της Αθήνας, απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά και δεν προχώρησε σε καθαίρεση των φατριαστών, αλλά τους επέβαλε ποινή ακοινωνησίας και αργία επ’ αόριστον, ενώ ανέβαλε να χειροτονήσει τους νέους Μητροπολίτες, που θα αποτελέσουν τους νέους Συνοδικούς!

Οι χειροτονήσεις θα γίνουν μέχρι τις 5 Ιουλίου. Επίσης ο Ειρηναίος είχε καλά νέα από τους Παλαιστινίους. Οι εμπειρογνώμονες στους οποίους είχαν αναθέσει την έρευνα για το τι πουλήθηκε από το Πατριαρχείο, κατέθεσαν πόρισμα 45 σελίδων, από το οποίο προκύπτει ότι ο Ειρηναίος δεν έχει καμία ευθύνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας είχε δεχθεί με θερμότητα αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην οποία επικεφαλής ήταν ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος.

Εξάλλου Ισραήλ και Παλαιστίνη συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν τον Τοποτηρητή, που εξελέγη από τους πραξικοπηματίες, πράγμα που δυσκολεύει την επιλογή νέου Πατριάρχη, που αν συνέβαινε, η κατάσταση στα Ιεροσόλυμα θα είχε οδηγηθεί σε σχίσμα!


Σχολιάστε εδώ