Αλήθειες και με τηλεοπτικές αναφορές από την Αλέκα

Μεγάλες αλήθειες είπε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη συζήτηση, που η ίδια προκάλεσε, για την ανεργία των γυναικών. Δεν ήταν μόνο η παραδοχή της ότι από τη Μεταπολίτευση και έπειτα -τόσο επί ΝΔ όσο και, περισσότερο, όπως είπε, επί ΠΑΣΟΚ- υπήρξαν κατακτήσεις ούτε η επισήμανσή της ότι πολλά από τα δικαιώματα εφαρμόζονται στο Δημόσιο, αλλά όχι πάντα στον ιδιωτικό τομέα, που έκαναν εντύπωση.
Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η διπλή αναφορά της στα τηλεοπτικά δρώμενα. Ειδικότερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στην πρωτολογία της είπε: «Όταν απολύονται έγκυες και όταν καταστρατηγούνται κάποια πράγματα, πείτε μου έναν εργοδότη που έκατσε στο σκαμνί. Πρέπει να βρεθεί μια γυναίκα να βρει τον κατάλληλο δημοσιογράφο που σε life style, με συγχωρείτε, θα το κάνει εκπομπή στην τηλεόραση για να γίνει θέμα προσωπικό μιας γυναίκας. Αυτά δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση;».
Και στη δευτερολογία της, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ηρωίδα» που προσέδωσε στη γυναίκα ο Γιώργος Παπανδρέου, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη διαφωνία της με τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τα οποία σχολίασε ως εξής: «Ανακηρύξατε σε ηρωίδα τη γυναίκα που είναι στο κέντρο κάποιων γεγονότων. Ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που είπατε. Στο κέντρο των γεγονότων είναι και οι γυναίκες του ‘‘Fame Story’’ και του ‘‘Talent Show’’. Στο κέντρο των γεγονότων είναι και η γυναίκα η οποία παίρνει τηλέφωνο στο σωματείο και λέει, σας παρακαλώ πολύ, κάντε μια αλυσίδα στην απεργία στις 24 του μηνός, ούτως ώστε να με παρεμποδίσετε να μπω, γιατί αν απεργήσω θα με διώξει ο εργοδότης. Δεν έχει τη δύναμη να ρισκάρει τη θέση της».
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί της;


Σχολιάστε εδώ