Τρέχουν να φύγουν από τις τράπεζες οι γυναίκες

Οι ασάφειες που υπάρχουν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των τραπεζών έχουν αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη ανησυχία στις τάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο προβληματισμός αυτός έχει κυριέψει κατά κύριον λόγο τους τραπεζοϋπαλλήλους εκείνους που τεκμηριώνουν δικαίωμα σύνταξης και οι οποίοι, σύμφωνα με πηγές της ΟΤΟΕ,
αντιπροσωπεύουν το 35% των εργαζομένων συνολικά στο τραπεζικό σύστημα.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετοί οι τραπεζοϋπάλληλοι που προχωρούν σε αιτήσεις για συνταξιοδότηση, ακόμη και αν οι όροι είναι σημαντικά δυσχερείς σε σχέση με τα σημερινά ισχύοντα, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές τους απολαβές. Το μεγαλύτερο δε ποσοστό των περιπτώσεων αυτών που… τρέχουν να προλάβουν αφορά τις γυναίκες τραπεζοϋπαλλήλους, με 15 και 20 χρόνια υπηρεσία, οι οποίες φοβούνται ότι τα προνόμια που έχουν σήμερα όχι μόνο δεν θα τα διατηρήσουν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά ανησυχούν ότι οι συνθήκες θα είναι χειρότερες.

Ήδη μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Π», μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα μεγάλος αριθμός γυναικών κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για πρόωρη σύνταξη.


Σχολιάστε εδώ