Κι άλλος δικαστής καταγγέλλει τον Ζήση!

Μπορεί μεν το τραστ των μεγαλοδημοσιογράφων, η παρέα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης -κυρίως των καναλιών, αλλά και των εφημερίδων- να απέκρυψε ότι εμείς πρώτοι αποκαλύψαμε αυτό το σοβαρότατο θέμα, προβάλλοντας την αναδημοσίευσή του (ουσιαστικά) από την «Απογευματινή» ύστερα από δύο μέρες, ωστόσο είναι γεγονός ότι μετά το δημοσίευμά μας κινήθηκαν διαδικασίες εις βάρος του αρεοπαγίτη και συνδικαλιστή. Και αυτό για μας είναι σημαντικό και το θεωρούμε δικαίωση της δουλειάς μας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, οι πτυχές της υπόθεσης Ζήση είναι αρκετές και πάντως περισσότερες από τις αρχικές μας αποκαλύψεις της προηγούμενης Κυριακής. Και, όπως μας υπογράμμισαν αρμόδιες δικαστικές πηγές, είναι τόσα και τέτοια τα εις βάρος του στοιχεία, ώστε θεωρείται από πάρα πολύ δύσκολο έως απίθανο να «τη γλιτώσει» ή να προκύψει θύμα… συνωμοσίας και σκευωρίας σκοπιμοτήτων, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι μέσω της υπόθεσης Ζήση ορισμένοι κύκλοι θα επιχειρήσουν -αν δεν το επιχειρούν ήδη…- να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα των δικαστικών, λόγω της εξέχουσας θέσης του αρεοπαγίτη σ’ αυτό. Η δική μας θέση είναι σαφής: Οι ίδιοι οι δικαστές πρέπει να προχωρήσουν στην περιφρούρηση της αξιοπιστίας τους και στην προστασία του συνδικαλιστικού τους κινήματος. Αυτό θα είναι η καλύτερη δική τους απάντηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, έχουν προκύψει και νέα στοιχεία εις βάρος του κ. Ζήση, τα οποία από έγκυρες δικαστικές πηγές χαρακτηρίζονται «συντριπτικά». Και προκύπτει η εκτίμηση -με βάση τα στοιχεία αυτά- πως οι σχέσεις Ζήση-Αβραμίδη ήταν πολυπλόκαμες και δεν περιορίζονταν στις… διευκολύνσεις για τις εργασίες επισκευής του εξοχικού σπιτιού του αρεοπαγίτη.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ταμπακόπουλος
(ο οποίος θεωρείται ότι κινείται στον χώρο της Αριστεράς) στην κατάθεσή του για τα δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα κατήγγειλε ότι:
n Ο κ. Ζήσης λέγεται ότι παρενέβη στην υπόθεση Αβραμίδη, υπέρ του επιχειρηματία.
Και έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτήν του την παρέμβαση, τα οποία ερευνώνται.
Σύμφωνα επίσης με ορισμένες άλλες πληροφορίες, τις οποίες δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε, ο γιος του κ. Ζήση είναι υπάλληλος του επιχειρηματία.

Φαίνεται, όμως, πως το κύκλωμα Ζήση-Αβραμίδη περιλάμβανε και άλλους δικαστές, αλλά και δικηγόρους. Και έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και γνωστότατος δικηγόρος, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις διοικητικών δικαστηρίων, με ιδιαίτερη ειδίκευση στα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος.
Με το γραφείο του δικηγόρου αυτού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργάζονται στενά και παιδιά άλλων δικαστών…
Ενδεικτικά της βαθύτατης κρίσης στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι επίσης και τα εξής, τα οποία χαρακτηριστικά και μόνο αναφέρουμε:

– Η διεύρυνση των κατηγοριών κατά της ανακρίτριας Κ. Μπουρμπούλια,
– οποία κατηγορείται επιπλέον και για δωροδοκία.
– Η αποκάλυψη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ότι στην υπόθεση Λυμπέρη εμπλέκονται και άλλοι δικαστές, πέραν των ήδη γνωστών. Ένας από αυτούς, μάλιστα, «συμπτωματικά» αγόρασε το τζιπ του επιχειρηματία και, ενώ είχε γίνει εφέτης, στη συνέχεια δεν προήχθη σε πρόεδρο εφετών λόγω ακριβώς της εμπλοκής του σ’ αυτήν την υπόθεση.
Και ενώ οι αποκαλύψεις αυξάνουν και η κάθαρση αγγίζει και πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ο κ. Ζήσης με τη δήλωσή του κάνει λόγο για «ψευδή γεγονότα» και «άθλιες συκοφαντίες», αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί της εμπλοκής του σε κυκλώματα. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να… καρφώνει, λέγοντας ότι δεν ερευνήθηκαν καταγγελίες για παρεμβάσεις στο Εκλογοδικείο «αναφορικά με την τύχη των λευκών ή άκυρων ψηφοδελτίων».

Υπαινίσσεται ακόμα και πολιτικές σκοπιμότητες, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ανατροπής του σημερινού προεδρείου της Ένωσης και για «διαμάχη κάποιων για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, που θα γίνουν από το υπουργικό συμβούλιο τις προσεχείς ημέρες».
Και όλα αυτά για να απαντήσει στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του, που διετάχθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Μήπως και με αφορμή αυτούς τους υπαινιγμούς του θα έπρεπε να διερευνηθούν και πολιτικές ευθύνες και σκοπιμότητες που αφορούν την επιλογή και την εξέλιξή του; Και μάλιστα διακομματικής φύσεως, αφού επελέγη από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή κάθε άλλο παρά τον… αδίκησε, διότι και ο Αν. Παπαληγούρας τον έχει τοποθετήσει σε πολλά συμβούλια και επιτροπές. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι όσοι ισχυρίζονται πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κάλυψής του… Σε ό,τι αφορά δε τους υπαινιγμούς του για παιχνίδια εν όψει αλλαγών στην κορυφή της Δικαιοσύνης, πράγματι είναι αναγκαίο να μην προαχθούν δικαστές ύποπτοι για εμπλοκή ή συμμετοχή σε κυκλώματα…


Σχολιάστε εδώ