Έριξε τη… βόμβα ο Βενιζέλος μπροστά στον Γιώργο…

Άλλα λέει ο αρχηγός, αλλά λένε τα στελέχη! Αυτή είναι η ανίατη ασθένεια από την οποία πάσχει το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και γι’ αυτό δεν μπορεί ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα να εισπράξουν τη φθορά της κυβέρνησης που εμφανίζουν τα γκάλοπ.

Χτυπητό παράδειγμα αυτού του αλαλούμ είναι αυτό που συνέβη στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Στο βήμα ο αρχηγός, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλάει για τα ανοίγματα του Καραμανλή στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας ότι δεν έχει ταμπού και μπορεί να συζητήσει. Την ίδια ώρα κλητήρες της Βουλής μοιράζουν δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, που είχε κάνει την προηγουμένη, ενέργεια που πολλοί βουλευτές θεώρησαν προσβλητική και απρεπή για τον πρόεδρο. Αυτό όμως αποδείχθηκε ότι ήταν το μικρότερο, μόλις διάβασαν το κείμενο.

Στην τέταρτη σελίδα υπήρχε η… βόμβα. Μια παράγραφος που διαφοροποιούσε τις θέσεις του ο επίδοξος διάδοχος στο καίριο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων! Σημείωνε χαρακτηριστικά:
«Ευ. Βενιζέλος: Είναι άλλο πράγμα η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην κατασκευή έργων και άλλο πράγμα η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού Δικαίου σε τομείς όπως η υγεία ή ο πολιτισμός. Υπάρχουν ζητήματα έντονου δημόσιου και κοινωνικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν δημόσιες λειτουργίες και κοινωνικά δικαιώματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν και να κινηθούν με τη λογική της αγοράς».

Άντε τώρα οι βουλευτές τι να κάνουν, ποια άποψη είναι η σωστή για ένα σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα εμφανισθεί διασπασμένο στη Βουλή κατά τη συζήτηση που θα γίνει.
Και βέβαια δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο. Πριν από λίγες μέρες συζητούσαν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για το νέο καθεστώς που θα διέπει τις μελέτες. Όλοι συμφωνούσαν ότι σε σχέση με το υπάρχον είναι πολύ πιο μπροστά και θα μπορούσαν να ταχθούν υπέρ οι ομιλητές, δίνοντας και ένα μήνυμα ότι δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ στείρα αντιπολίτευση, το σωστό το ψηφίζει. Και ενώ αυτή η γραμμή επικράτησε κατά τη συζήτηση, το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί το απαίτησε ως αρμόδια του Τομέα η Βάσω Παπανδρέου, γιατί ως τέως υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ την εξέθετε!


Σχολιάστε εδώ