Τι έντεκα, τι δώδεκα, τι δεκατρείς!

Ξεκαρδίστηκαν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης που τα λέγανε στα «πηγαδάκια» του λόμπι του ξενοδοχείου Grand Hotel, στο περιθώριο της ιδρυτικής συνέλευσης της περιφερειακής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, όταν πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα της Βουλής, όπου στη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Πολύδωρας αναφέρθηκε στις δώδεκα θέσεις που κατείχε ο συντοπίτης τους Στέλιος Αγγελούδης, εκμεταλλευόμενος τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε χτίσει με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Απόστρατος ταγματάρχης, δικηγόρος, υπάλληλος της ΕΡΤ, σύμβουλος του 2004, σύμβουλος υπουργείου, αλλά προπαντός πρόεδρος σε μία, δύο, τρεις, πέντε, έξι εταιρείες, ομοσπονδίες κ.λπ., που λειτουργούν όλες χάρη στη γενναία χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συζητήσεις έδωσαν και πήραν για το ελάττωμα της απληστίας που κάνει έναν άνθρωπο να επιδιώκει ταυτόχρονα να κερδίσει δόξα, να ασκήσει εξουσία και να αποκτήσει πλούτο.
Σε λίγο τέλειωσαν τα σοβαρά και άρχισε το μέτρημα. Και εδώ και εκεί και παραδίπλα. Δέκα, έντεκα, δεκατρείς… Και όλες χρηματοδοτούμενες από την ίδια δημόσια πηγή. Ακόμα μετράνε!..

Οι περισσότεροι, πάντως, μπερδεύτηκαν με αυτά που άκουγαν και έχασαν τον αριθμό, γιατί δεν τις έβγαζαν δώδεκα. Ψεύτη Πολύδωρα…


Σχολιάστε εδώ