Νέος έλεγχος για Flash, αλλά και Motor Oil, από ΕΣΡ

Ένα… κουβάρι είναι το ΕΣΡ, μπερδεμένο πλέον με τις αποφάσεις που πήρε και παγιδευμένο στο… νήμα που ύφανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος στον Flash, αλλά και στις εταιρείες Motor Oil και Cyclon θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός πως με ψήφους 6-1 το συμβούλιο δέχθηκε εκ νέου τη μεταβίβαση του Flash.
Το νέο επιχείρημα του εκπροσώπου του Flash είναι πως ο νέος ιδιοκτήτης και συνεκδότης στον «Πρωταθλητή» Σ. Πουλόπουλος, εκτός από τα 250.000 ευρώ που διέθεσε, ανέλαβε και τα χρέη της επιχείρησης ύψους 4 εκατ. ευρώ, χωρίς έτσι να συνυπολογίζει την αξία της ραδιοφωνικής άδειας του σταθμού. Ταυτόχρονα ο συνέταιρός του στον «Πρωταθλητή» Θ. Αναστασιάδης διέψευσε από το «Θέμα» την πληροφορία που είχε γράψει πως ο Flash πωλείται έναντι 8 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως δεν πωλείται ο σταθμός. Καθοριστικό ρόλο στην έκδοση των δύο πιστοποιητικών στην Intracom έπαιξε η γραπτή εισήγηση Κουράκη, η οποία ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το συμβούλιο δεν μπορεί να μη χορηγήσει τις βεβαιώσεις, καθώς έχει εγκρίνει τη μεταβίβαση και θα έπρεπε το θέμα του Flash να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση, όπως και τελικώς συμφώνησαν τα μέλη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ δύο μελών του συμβουλίου για την υπόθεση.
Εντύπωση προκάλεσε και η αποκάλυψη Μορώνη για τη μεταβίβαση του 25% του Magic έναντι 110.000 ευρώ από τον Π. Κόκκαλη στον Γ. Μόραλη. Η πώληση έγινε με το 1/100 της ονομαστικής αξίας των μετοχών, δηλαδή αντί 999.000, που ήταν η ονομαστική αξία τους, με 9.900 ευρώ. Ταυτόχρονα δύο εταιρείες από τις μετόχους φέρονται να «δώρισαν» στον σταθμό, σύμφωνα με τον Ρ. Μορώνη, το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα που συζητιόνταν αυτά στο συμβούλιο, οι δημοσιογράφοι του Flash είχαν κηρύξει απεργία, την οποία συνέχισαν ως το μεσημέρι οι τεχνικοί, οπότε και πληρώθηκαν.
Νομική εμπλοκή υπάρχει όμως και με την περίπτωση του Λάμψη. Ο εξωφρενικός νόμος περί ονομαστικοποίησης των εισηγμένων εταιρειών, που γεννήθηκε στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επιμονή της εταιρείας να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συμπίπτοντας χρονικά με τους πολέμιους του «βασικού μετόχου», περιέπλεξαν τα πράγματα και τώρα η εταιρεία, καταθέτοντας νέο υπόμνημα, κινδυνεύει θεωρητικά και με αναστολή της άδειας λειτουργίας της. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σύνθετη, καθώς η ιδιοκτήτρια SBS Broadcasting γνώριζε πριν έρθει στην Ελλάδα το καθεστώς που ίσχυε. Όμως από τη στιγμή που το συμβούλιο δέχθηκε τη μεταβίβαση του Flash, δεν μπορεί να πει «όχι» σε έναν κερδοφόρο ραδιοφωνικό σταθμό, πρώτο σε ακροαματικότητα, αν θέλει να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά τα ίδια μέτρα και σταθμά. Ήδη έχει κλείσει μία φορά…


Σχολιάστε εδώ