Μια νέα εκδοχή για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ύμια

Με ένα σενάριο εφιάλτη ξυπνούν τους τελευταίους μήνες οι αξιωματικοί στη βάση ελικοπτέρων του Ναυτικού στον Μαραθώνα. Πως το Augusta Bell, το οποίο πετούσε με πλήρωμα τους Καραθανάση (πλωτάρχη), Βλαχάκο (υποπλοίαρχο) και Γιαλοψό (αρχικελευστή), το έριξαν από τη φρεγάτα «Ναβαρίνο», από την οποία είχε απονηωθεί!
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μου και με την προϋπόθεση πως αυτές θα αποδειχθούν ακριβείς, ο μηχανικός αυτουργός της απώλειας των τριών αξιωματικών μας, λέγεται Fallags και πρόκειται για δύο αμυντικές συστοιχίες πυροβολαρχίας που έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν του σκάφους για να αποτρέπουν και να καταστρέφουν τις εχθρικές πυραυλικές επιθέσεις. Τα βλήματά τους είναι διατρητικά και μεγαλύτερα των είκοσι εκατοστών και εκτοξεύονται κατά ριπές που περιέχουν περισσότερα από δύο χιλιάδες βλήματα το λεπτό. Το σύστημα αυτό ενεργοποιείται αυτόματα από υπερευαίσθητους ηλεκτρονικούς δέκτες που συλλαμβάνουν στον πυρήνα του ό,τι κινείται περιμετρικά της φρεγάτας σε απόσταση δέκα μιλίων και με ταχύτητα η οποία υπερβαίνει τους εκατό κόμβους. Και τώρα την προσοχή σας. Το ελικόπτερο γκρεμίστηκε ενάμισι μίλι από τη φρεγάτα. Και στα δύο ταχύμετρα (του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη) του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Ύμια ο δείκτης είχε καρφωθεί στους εκατόν τρεις κόμβους! Ταχύτητα, δηλαδή, που υπερβαίνει το όριο στο οποίο ενεργοποιούνται αυτόματα τα Fallags, αν κάποιος και πολύ σωστά τα είχε από πριν θέσει στην αυτόματη λειτουργία τους. Έτσι, επιστρέφοντας το Augusta Bell, το στίγμα του αναγνωρίστηκε από το σύστημα που άρχισε να βάλλει εναντίον του με αποτέλεσμα να το διαλύσει (τα βλήματα των Fallags δεν τρυπούν. Κόβουν στα δύο τον στόχο, όπως θα έκανε η βελόνα μιας ραπτομηχανής)! Στο σενάριο αυτό συνεπικουρεί και το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου επιβεβαιώνουν ότι αυτό κόπηκε στα δύο με ένα ολόκληρο κομμάτι να αγνοείται ακόμη. Επαναλαμβάνω. Υπό την προϋπόθεση πως ο συλλογισμός αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε ο αντίλογος ορισμένων στη βάση του Μαραθώνα πως κάτι τέτοιο θα είχε γίνει αντιληπτό από τον χειριστή των Fallags ή από τους αξιωματικούς της γέφυρας δεν είναι λογικά ορθός. Γιατί και αν ακόμη αναγνωρίστηκε από κάποιον αξιωματικό πως το στίγμα του ιπτάμενου αντικειμένου ήταν φίλιο, εκείνες τις στιγμές και κάτω από τις κρίσιμες συνθήκες δεν είχε τον χρόνο να αντιδράσει, αφοπλίζοντας τα Fallags… Κάποιος, λοιπόν, ή ξέχασε την αποστολή του ελικοπτέρου ή τα Fallags στη θέση «auto». Αυτό που στη βάση απαιτούν είναι το ζήτημα να ερευνηθεί ξανά και αν μη τι άλλο για να αποκατασταθεί η μνήμη των νεκρών παλικαριών.
και πολύ σωστά τα είχε από πριν θέσει στην αυτόματη λειτουργία τους. Έτσι, επιστρέφοντας το Augusta Bell, το στίγμα του αναγνωρίστηκε από το σύστημα που άρχισε να βάλλει εναντίον του με αποτέλεσμα να το διαλύσει (τα βλήματα των Fallags δεν τρυπούν. Κόβουν στα δύο τον στόχο, όπως θα έκανε η βελόνα μιας ραπτομηχανής)! Στο σενάριο αυτό συνεπικουρεί και το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου επιβεβαιώνουν ότι αυτό κόπηκε στα δύο με ένα ολόκληρο κομμάτι να αγνοείται ακόμη. Επαναλαμβάνω. Υπό την προϋπόθεση πως ο συλλογισμός αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε ο αντίλογος ορισμένων στη βάση του Μαραθώνα πως κάτι τέτοιο θα είχε γίνει αντιληπτό από τον χειριστή των Fallags ή από τους αξιωματικούς της γέφυρας δεν είναι λογικά ορθός. Γιατί και αν ακόμη αναγνωρίστηκε από κάποιον αξιωματικό πως το στίγμα του ιπτάμενου αντικειμένου ήταν φίλιο, εκείνες τις στιγμές και κάτω από τις κρίσιμες συνθήκες δεν είχε τον χρόνο να αντιδράσει, αφοπλίζοντας τα Fallags… Κάποιος, λοιπόν, ή ξέχασε την αποστολή του ελικοπτέρου ή τα Fallags στη θέση «auto». Αυτό που στη βάση απαιτούν είναι το ζήτημα να ερευνηθεί ξανά και αν μη τι άλλο για να αποκατασταθεί η μνήμη των νεκρών παλικαριών.


Σχολιάστε εδώ