Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Για να μην μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον νομάρχη μας πως δεν χάρισε στην πόλη μας θεσμούς με παγκόσμια απήχηση, υπογραμμίζω τη σημερινή εκδήλωση για τον… Μέγα Αλέξανδρο, η οποία εδώ και δύο χρόνια οργανώνεται τέτοια εποχή από τη νομαρχία.
Για τρίτη, λοιπόν, χρονιά, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο βασιλιάς Αλέξανδρος μένει ζωντανός. Μάλιστα ο νομάρχης μας έδωσε και συνέντευξη Τύπου, στην οποία υπογράμμισε ότι «είναι υποχρέωση όλων μας να τιμούμε τους προγόνους μας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να αισθανθούν υπερήφανοι για την καταγωγή τους». Για να μη μας αφήσει ήσυχους στην άγνοιά μας, ο Γιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λίγους επικριτές αυτής της εκδήλωσης, λέγοντας: «Λυπάμαι, διότι εμάς τους Έλληνες κάποιοι μισέλληνες, κάποιοι ξενομανείς Έλληνες, κάποιοι πλαστογράφοι-σκηνοθέτες, κάποιες ερημικές φωνές, οι οποίες αρέσκονται να ομιλούν επί παντός επιστητού, απόντος πάντοτε του λαού, νομίζουν ότι θα μας επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ότι δεν μπορούμε να αναφερόμαστε στην ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τη σοφία και τη θρησκευτικότητα και ότι καταντούμε με τέτοιες εκδηλώσεις εθνικιστές, σοβινιστές και ρατσιστές, ξεχνώντας ότι οι λαοί που έζησαν τον Αλέξανδρο εξακολουθούν και σήμερα να τον θρηνούν, να τον τιμούν, να τον νοσταλγούν, γιατί δεν ήταν ο κατακτητής τους. Ήταν ο λυτρωτής τους».
Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον Στέλιο Παπαθεμελή, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση να είναι ο κύριος ομιλητής της βραδιάς, ενώ έδωσε στους παριστάμενους δημοσιογράφους μία σειρά από 18 γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.


Σχολιάστε εδώ