Ο Δαίμονας των Δημαρχείων

Όλες οι αυτοδιοικητικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην οργάνωση του συνεδρίου αρχίζουν πλέον να παίρνουν στα σοβαρά αυτό που έτσι κι αλλιώς θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Όλοι οι δρόμοι εκεί οδηγούν. Πρώτα πρέπει να κατανοηθεί το θέμα για να μη γίνουν τα ίδια που έγιναν με τους καποδιστριακούς δήμους. Μέσα σε ένα απόγευμα πάρθηκαν αποφάσεις χωρίς καμία μελέτη και υποδομή. Για να δούμε τώρα.

– Ωραίο το Μετρό, αλλά ξεχάσανε να φτιάξουν στάσεις στις περιοχές Παλλήνης, Κάντζας και Κορωπίου. Περνάει σαν τον φαντομά και εξαφανίζεται! Έστειλε, λοιπόν, ο φίλτατος νομάρχης Λεωνίδας Κουρής επιστολή στον υπουργό Λιάπη, όπου του εκφράζει τις διαμαρτυρίες των δημάρχων της περιοχής, γι’ αυτό το ζήτημα. Τώρα δεν… κόβω το κεφάλι μου ότι θα ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, γιατί, απ’ ό,τι ξέρω, το ταμείο είναι μείον. Αυτό που έχει, πάντως, σημασία είναι ότι χιλιάδες κάτοικοι αποκλείονται από τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα μέσο μεταφοράς που είναι και εξυπηρετικό και φτηνό, εξαιτίας του ότι κάποιοι ξέχασαν να βάλουν τρεις κουκίδες στον χάρτη σταθμεύσεων που σχεδίαζαν…

– Πολύ ωραία η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει ο δήμος Κορυδαλλού.
Οι πιο σοβαροί εκδοτικοί οίκοι «κάνουν παρέλαση» στην πλατεία Ελευθερίας. Έχω γράψει και άλλες φορές για τις προσπάθειες πολλών δήμων να οργανώσουν παρόμοιες εκθέσεις. Πολλοί, δυστυχώς, καταφεύγουν σε μεσάζοντες λαμόγια και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν ένα απέραντο τσαντίρι, όπως αυτό που γινόταν στη Γλυφάδα επί «αυτοκρατορίας» Λανδράκη. Ευτυχώς, τώρα σταμάτησε. Συντρόφια, πάρτε τη συνταγή επιτυχίας από τον Χρήστου.

– Απίστευτο και όμως αληθινό! Διαβάστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, από τον πρόεδρο του σώματος, μια ενυπόγραφη καταγγελία μιας 82χρονης, όπου έλεγε ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να την πνίξει (!), επειδή ενημέρωνε τη σύζυγό του πότε είναι στο ιατρείο του και πότε δεν είναι, αφού το διαμέρισμά της είναι στην ίδια πολυκατοικία και ως «καλή γειτόνισσα» τα έβλεπε όλα. Σας πληροφορώ ότι η ταλαίπωρη ηλικιωμένη είναι μορφωμένη γυναίκα και το μυαλό της τετραπέρατο. Τώρα, εάν είναι φυσικά αλήθεια, προφανώς η ιστορία αυτή θέλει περαιτέρω διερεύνηση. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό λέγεται απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μακάρι να είναι ψέματα. Η καταγγελία είναι χειρόγραφη και την έχω στα χέρια μου.

– Άρχισε και η εκτόξευση αβγών κατά του δημάρχου Παπαδήμα. Τα λασπολύματα της Ψυττάλειας ήταν η αιτία. Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι. Λίγο αργά βέβαια, αλλά σιγά σιγά παίρνουν χαμπάρι τα παιχνίδια που στήνονται πίσω από τις πλάτες τους. Αυτή η χωματερή, εάν είχε φωνή, θα έκλεινε πολλούς στον Κορυδαλλό. Βίλες έχουν χτιστεί από τα κονσερβοκούτια. Όχι μόνο στη Βούλα και στο Πανόραμα, αλλά και στο Μενίδι και στις Σπέτσες.

– Δεν θα γκρινιάξω πάλι για το ταξίδι της ΤΕΔΚΝΑ στη Ρωσία. Αυτή τη φορά δεν έχω λόγο. Ούτε σπατάλες ούτε περιττά έξοδα. Η επανάληψη «φαινομένου Κούβας» δεν έγινε. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί αυτό το ταξίδι θα μείνει στην ιστορία της Ένωσης ως ταινία με τίτλο «Οι αιρετοί και οι Κουβανέζες». Ο φίλος μου, ο Σταύρος Γεωργόπουλος, έπαθε μια τροφική δηλητηρίαση και ταλαιπωρήθηκε λίγο,
αλλά ευτυχώς όλα πέρασαν. Έχω απορία, πάντως, γιατί η προεδράρα δεν πήγε.
Είχε, λέει, δουλειές στα Καλύβια. Ας το πιστέψουμε.

– Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις σε αρκετούς δήμους της Αττικής για τη δεκαοκτάμηνη μερική απασχόληση. Αναμένεται χαμός από τους ενδιαφερόμενους. Βέβαια, η διαδικασία είναι με ΑΣΕΠ, αλλά τώρα άντε να πείσεις ότι δεν υπάρχουν «παράθυρα».

– Ματαιώθηκε τελικά το πιλοτικό πρόγραμμα της εθελοντικής φύλαξης κοινόχρηστων χώρων που είχε εξαγγείλει ο δήμος Βύρωνα. Ο Χαρδαλιάς είναι πανέξυπνος άνθρωπος. Όταν κάτι δεν «περνάει» στην τοπική κοινωνία, δεν βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ήταν μια σκέψη. Αποδείχθηκε λάθος. Και η ιστορία τέλειωσε.

– Αθωώθηκε τελικά ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας Θανάσης Μακρής, ύστερα από τη δικαστική περιπέτεια που είχε. Είχε τεθεί σε αργία και τώρα περιμένει να γίνει άρση της τιμωρίας του. Ο Αγαπίου, ο νυν δήμαρχος, περιμένει με αγωνία την έκβαση της δικής του δικαστικής περιπέτειας που έχει ανοίξει με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξής του Νάνου. Στο δικαστήριο θα ακουστούν σημεία και τέρατα. Αν ο πρόεδρος της έδρας επιτρέψει να ακουστούν και οι περιβόητες κασέτες, η υπόθεση θα γίνει ακατάλληλη διά ανηλίκους.

– Βεντέτα έχει ξεσπάσει στον Χολαργό μεταξύ ενός εκδότη τοπικής εφημερίδας και του φίλτατου δημάρχου Νικολάου. Συναντήθηκαν προσφάτως σε μια ταβέρνα της περιοχής και πλακώθηκαν στις μπουνιές. Φεύγανε τα τζατζίκια και οι χωριάτικες σαν αεροπλανάκια! Δήμαρχε, απαράδεκτο. Πώς έφτασες σε τέτοιο σημείο; Αλίμονο, εάν χειροδικείς όποιον σου ασκεί κριτική. Τότε θα πρέπει να πλακώσεις στις μπουνιές τη μισή πόλη. Διπλά απαράδεκτο, επειδή είσαι και γραμματέας της Τοπικής Ένωσης.

– Σε φυλάκιση δύο ετών για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο δήμαρχος Αρριανών Μεμέτ Χαλήλ, επειδή είχε ιδρύσει μια εταιρεία από την οποία ο δήμος αγόραζε οικοδομικά υλικά. Κάτι τέτοια ακούω ότι γίνονται και στην Αργυρούπολη. Το έχω ξαναγράψει, αλλά ο συμπαθής Τσαρπαλής κάνει ότι δεν ακούει. Για στενό συνεργάτη του μιλάνε. Γιάννη μου, η σιωπή λένε ότι είναι συνενοχή. Προς το παρόν αυτά.

– Αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου Γιώργος Χάσκας για την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δήμου. Τη μήνυση είχε καταθέσει ο τέως δήμαρχος Φώτης Μελάς. Τώρα ο Γιώργης περιμένει και την τυπική δικαίωση, αφού είχε τεθεί σε αργία λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας.

– Όλα τα είχε ο δήμος Παπάγου, η δημοσιότητα του έλειπε από τα δελτία ειδήσεων, λόγω της πανάθλιας κατάστασης που επικρατεί στις παιδικές χαρές. Έχει βαρεθεί ο Βασίλειος να είναι δήμαρχος. Δεκαέξι χρόνια από συνήθεια πάει το πρωί στο γραφείο του. Οι δημότες τι φταίνε όμως;

– Αρχίζει να υψώνεται σιγά σιγά το τείχος του αίσχους στους Αγίους Αναργύρους για να χρησιμοποιηθεί ως ηχοπέτασμα για τη διέλευση του προαστιακού. Σκέτο… Βερολίνο θα γίνει η περιοχή. Ήδη άρχισαν τα πρώτα έργα. Να μου το θυμηθείτε, νύχτα θα φύγουν οι νυν και οι πρώην. Σε αυτούς οφείλεται αυτό το κατάντημα. Έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι.

– Αλλάζει μάλλον η «γαλάζια» εκπροσώπηση στον δήμο Καισαριανής για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στον χώρο της υγείας Οδυσσέας Μέρμελας προτάθηκε από τις τοπικές κομματικές οργανώσεις για να πάρει χρίσμα από τη Ρηγίλλης. Μου έχουν πει ότι είναι σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος. Για να δούμε.

– Κάτι τρέχει στον δήμο Δραπετσώνας. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες για τον δημοτικό αθλητικό σύλλογο. Ο σύλλογος πήρε 80.000 ευρώ επιχορήγηση. Πριν από λίγες ημέρες είχε πάρει άλλα 15.000 ευρώ. Ακούστηκαν φράσεις όπως: «Ο σύλλογος είναι πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων και κακοδιαχείρισης». Οι επιχορηγήσεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Η κουβέντα είχε εκτροχιαστεί τόσο πολύ ώστε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έδωσε εντολή στον πρακτικογράφο να κλείσει τα μικρόφωνα! Πού πάνε τα λεφτά, ρε παιδιά;

– Πήγα και εγώ Κυριακή πρωί στο δημαρχείο Γλυφάδας για να ακούσω τον συμπαθέστατο Δημήτρη Μυρογιάννη ότι θέλει να γίνει δήμαρχος. Έψαχνα να βρω ένα ποτήρι νερό και δεν υπήρχε τίποτα. Ρε παιδιά, δεν είπα να έχετε μπουφέ με αστακούς! Νερό έψαχνε ο κόσμος να πιει… Έσκαγε ο τζίτζικας έξω.

– Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Μαντζουράνης στον Άλιμο δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Μήπως θέλει κάτι να προλάβει; Δεσμεύομαι από τον πληροφοριοδότη μου. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

– Ο Καμαρινόπουλος, όπως έχω γράψει, θα είναι ο δήμαρχος στο Καματερό μετά την ξαφνική παραίτηση του Στενού. Μαζεύτηκαν τις προάλλες τα συντρόφια της περιοχής και αποφάσισαν να προταθεί και επισήμως πλέον στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει σε λίγες ημέρες.
Με το παζάρι να δω τι θα κάνει. Αυτό «έφαγε» τον πρώην. Πολλά ακούγονται.

– Ακούει Καλογερόπουλο ο Μυστακόπουλος στο Αιγάλεω και… βγάζει σπυράκια. Συμμαχεί με όλο τον κόσμο, φτάνει ο Δημήτριος να μην είναι ξανά δήμαρχος. Μέχρι και με ΠΑΣΟΚους μαθαίνω ότι πίνει πολλούς καφέδες τώρα τελευταία. Το γράφω, γιατί πριν από λίγο καιρό «λαμόγια» τούς ανέβαζε και παρομοίως τους κατέβαζε. Λεπτομέρειες, θα μου πείτε. Τα παρακάτω είναι πιο σοβαρά. Ακυρώθηκε μετά από πετυχημένες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής η μετατροπή του δήμου σε χωματερή. Είχαν σχεδιάσει, εκεί στον Ελαιώνα, απίστευτα πράγματα. Θέλω όλη την εφημερίδα για να σας εξηγήσω. Το αποτέλεσμα έχει σημασία. Εγώ αυτό ξέρω. Όλα τ’ άλλα είναι για μικρά παιδιά. Ο καθένας με τα όνειρά του.

– Ποιος δήμαρχος παρακαλάει νυχθημερόν τον περιφερειάρχη Αττικής
να μην τον θέσει σε αργία λόγω της επικείμενης σίγουρης καταδικαστικής του απόφασης; Ο εκβιασμός, βλέπετε, είναι σοβαρή υπόθεση.

– Ποιος τοπάρχης έχει νοικιάσει στο Χίλτον μόνιμο δωμάτιο για να «ξεκουράζεται» το μεσημέρι από τη βοή των αυτοκινήτων της λεωφόρου Μεσογείων;
Ποια κυρία διοικεί από την τράπεζα, όπου είναι υποδιευθύντρια, τον δήμο, όπου ο σύζυγος
είναι δήμαρχος;
Έχουν λόγο και οι κόρες. Γελάνε και τα τρένα!


Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ