ΚΚΕ: Έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου,
της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ, κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», που έχει ήδη περάσει σε νέα σκληρότερη φάση, με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως μάλιστα σημειώνουν στελέχη του κόμματος, αν υπάρξει και άλλος χαμένος χρόνος «θα έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες».
Αναφορικά με το «όχι» στη Γαλλία και την Ολλανδία τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι «εκφράζει τη δυνατότητα και τη δυναμική να περάσουν οι λαοί της Ευρώπης στην αντεπίθεση, σε αντίθεση με τη λογική του ευρωμονόδρομου».

Και το κυριότερο δείχνει ότι «η απειθαρχία, η ανυπακοή στις επιλογές της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι και αναγκαία και απαραίτητη για το λαϊκό κίνημα».

Σχετικά με την πρόσφατη «Επιχειρησιακή Σύμβαση» που υπέγραψε η διοίκηση του ΟΤΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, το ΚΚΕ ζητά την ακύρωσή της, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους, την απόλυση 6.000 εργαζομένων με τη μέθοδο της «εθελουσίας» εξόδου και την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Στελέχη του κόμματος, χρησιμοποιώντας σκληρότερη γλώσσα, κάνουν λόγο για «διάσπαση των εργαζομένων και εξαγορά συνειδήσεων».

Πρόκειται για μέτρα, συνεχίζουν, που θα οδηγήσουν σε συνθήκες «πιο άγριας εκμετάλλευσης, σε εντατικοποίηση της δουλειάς και σε εκτίναξη των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού ταμείου (ΤΑΠ -ΟΤΕ), που οδηγείται σε ενοποίηση με το ΙΚΑ με όρους κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Παράλληλα το ΚΚΕ προειδοποιεί το σύνολο των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, ότι η σύμβαση αυτή αποτελεί «πιλότο» για την επέκταση των αντιδραστικών αλλαγών, σημειώνοντας επίσης ότι «όλοι οι εργαζόμενοι, είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, είναι θύματα της εκμετάλλευσης και της πολιτικής που την υπηρετεί».

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΚΚΕ αναμένουν το προσεχές διάστημα ένταση των αντιλαϊκών μέτρων.

Μερικά εξ αυτών, όπως λένε, θα επιχειρηθούν να περάσουν εκβιαστικά το προσεχές διάστημα, γι’ αυτό απαιτείται η εγρήγορση των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ