Μαθήματα… μαγειρικής από τον «σεφ» Χριστόδουλο

Ο Ποντιακός Σύλλογος ετοιμάζει χαβίτσι και τανομένον σορβάν, ο Σύλλογος Σμυρναίων σουτζουκάκια σμυρναίικα, οι Κωνσταντινουπολίτες ντολμαδάκια γιαλαντζί, οι Αρετσιανοί αγκινάρες και… πάει λέγοντας. Όλα αυτά τα εδέσματα τα αραδιάζουν εκεί στην παραλία της Αρετσούς, φέρνουν και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματά τους και στήνεται τρικούβερτο γλέντι.
Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο. Τα… μαγειρέματα, όμως, στην Καλαμαριά άρχισαν πολύ νωρίς, εδώ και εβδομάδες. Αιτία η νεοσυσταθείσα δημοτική οργάνωση Καλαμαριάς του ΠΑΣΟΚ που προήλθε από τη συγχώνευση των τεσσάρων τοπικών οργανώσεων της περιοχής και αρκετά μέλη που προηγουμένως δραστηριοποιούνταν σε κλαδικές οργανώσεις. Στα χαρτιά, που περιλαμβάνουν και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι εγγεγραμμένα περίπου 4.000 άτομα. Περίπου 1.000 υπολογίζονται τα ενεργά μέλη, μιας και στην ιδρυτική συνέλευση της περασμένης Κυριακής, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, συμμετείχαν περισσότερα από πεντακόσια μέλη. Ανάμεσα σε αυτά, όμως, δεν ήταν ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, που προτίμησε να παρακολουθήσει τους… αγώνες τένις του Ρολάν Γκαρός παρά να βοηθήσει το ξεκίνημα αυτής της νέας προσπάθειας. Το κουμάντο ανατέθηκε στον «ηγέτη της Καλαμαριάς» και γενικό γραμματέα του δήμου, Δημήτρη Λέκκα, που ήθελε να επιβάλει τον δικό του υποψήφιο (Α. Θεοδοσίου, όστις τυγχάνει συμβασιούχος του δήμου με έργο τον έλεγχο του τοπικού ΠΑΣΟΚ) και να μη διαπραγματευτεί για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής υποψηφιότητας. Την επιλογή του Λέκκα στο όνομα του Χριστόδουλου φάνηκαν να στηρίζουν οι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ενώ οι άλλοι τρεις βουλευτές της πόλης (Αράπογλου, Καστανίδης και Μαγκριώτης) διαφωνούσαν.
Οι (τηλεφωνικές) προσπάθειες της Μαρίας Παυλίδου, μέλους του ΕΣΥΑΝ, να πείσει τον Χριστόδουλο να αποδεχθεί την πρόταση των «τριών» για τον Μπ. Ξανθόπουλο ή τον Απ. Αμαξόπουλο δεν ευοδώθηκαν. Αποτέλεσμα; Η οργάνωση της Καλαμαριάς σημείωσε, το βράδυ της Κυριακής, πανελλήνιο ρεκόρ με εννέα υποψήφιους γραμματείς και τριάντα υποψηφιότητες για την επταμελή συντονιστική επιτροπή!!!
Επιστρέφοντας εκ Παρισίων ο δήμαρχος, φαίνεται ότι συνειδητοποίησε πως αυτή η πόλωση θα ήταν η χαριστική βολή για την ήδη τραυματισμένη από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές οργάνωση της Καλαμαριάς. Συνυπολόγισε και το γεγονός ότι σε έναν περίπου χρόνο έχουμε δημοτικές εκλογές. Και τότε αποδείχθηκε πόσο καλός… μάγειρας είναι.
Ο «σεφ» Χριστόδουλος ύστερα από σύντομες διαβουλεύσεις κατάφερε να αποσυρθούν οι επτά από τις εννέα υποψηφιότητες… Οι Θεοδοσίου, Αμαξόπουλος, Μαυρίδης, Γρηγορίου, Δ. Παυλίδου, Σιάμπου και Παπακώστα αποσύρθηκαν ο ένας μετά τον άλλον για να καταλήξουμε σε δύο μόνον υποψηφιότητες, του δημοτικού συμβούλου Μπάμπη Ξανθόπουλου και της Αναστασίας Φακίρη, από τους οποίους ο πρώτος θα είναι ο συντονιστής και η δεύτερη η αναπληρώτριά του. Κάτι πήγε να χαλάσει κυριολεκτικά στο παραπέντε, καθώς η αρχική συμφωνία ήταν για Ξανθόπουλο και Δέσποινα Παυλίδου, αλλά ο Χριστόδουλος άλλαξε γνώμη και με ένα… φακιρικό κόλπο ζήτησε την υποψηφιότητα της Φακίρη.
Εκεί, όμως, έδειξε ανωτερότητα και υποχώρησε, στο όνομα της ενότητας, η άλλη πλευρά με το αποτέλεσμα που προαναφέραμε.
Μένει να δοκιμάσουμε το… φαγητό. Δηλαδή να δοκιμαστεί η ενότητα της οργάνωσης της Καλαμαριάς με τα πολυάριθμα… δοκιμασμένα στελέχη…


Σχολιάστε εδώ