Διοικητής παρακολουθεί τα τηλέφωνα αστυνομικών

Έξαλλοι με τον διοικητή τους είναι οι αστυνομικοί νευραλγικής υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής. Έχουν πληροφορηθεί ότι, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέων, κάνει χρήση της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου για να παρακολουθεί τα υπηρεσιακά τους τηλέφωνα!

Βέβαια, εκ του νόμου δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις συνομιλίες τους. Αρκείται, όμως, να ελέγχει με ποιους έρχονται σε επαφή κάθε μέρα! Όμως, λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί με την αμερικανική πρεσβεία, έχει εξασφαλίσει την ενημέρωσή του από το κλιμάκιο του FBI για το περιεχόμενο οποιουδήποτε «περίεργου» τηλεφωνήματος!

Και αυτό γιατί οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν εγκαταστήσει στην Αθήνα βάση του περιβόητου δορυφορικού συστήματος Έσελον, που έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τηλεφωνικές επικοινωνίες και να τις καταγράφει, αν κατά τη διάρκειά τους εντοπίζει λέξεις-«κλειδιά»! Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί σε ελληνικό έδαφος ή όλα γίνονται κρυφά…

Πάντως, οι Αμερικανοί έχουν φροντίσει να μη λειτουργεί το Έσελον στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, αλλά έχουν νοικιάσει ένα διαμέρισμα ειδικά γι’ αυτό, κάπου στην Αθήνα, όπου το χειρίζονται με βάρδιες! Και φυσικά δεν ενημερώνουν διαρκώς τον περίεργο διοικητή, αλλά του δίνουν επιλεκτικά ό,τι αυτοί θέλουν.
Φυσικά για τις ενέργειες του αξιωματικού δεν έχουν ιδέα ούτε ο διοικητής της Ασφάλειας ούτε και ο αττικάρχης. Τώρα, που η υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας, ελπίζουμε να ερευνήσουν για ποιον πρόκειται και να του… τραβήξουν το αφτί!


Σχολιάστε εδώ