Δελατόλας και Μπενέτος αγόρασαν την ιστορική εφημερίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιτευχθεί οριστική συμφωνία, αλλά απομένει να ρυθμιστούν ορισμένα διαδικαστικά θέματα και να γίνουν διάφορες τελικές ρυθμίσεις. Απομένει η ανακοίνωση της συμφωνίας από τον σημερινό εκδότη και ιδιοκτήτη στους εργαζομένους της εφημερίδας αλλά και η ανακοίνωση στους αναγνώστες, οι οποίες αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας. Επίσης, αναμένονται οι τελικές τραπεζικές διευθετήσεις, αφού οι νέοι εκδότες έχουν προχωρήσει στη λήψη τραπεζικού δανείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πακέτο της συμφωνίας περιλαμβάνονται ακόμη ο εκδοτικός οίκος που είχε δημιουργήσει ο Κώστας Παπαϊωάννου με την επωνυμία Εκδόσεις Ποντίκι, με τις ομώνυμες εκδόσεις, καθώς και το βιβλιοπωλείο που έχει η εφημερίδα.

Ακόμη μάθαμε ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται η διασφάλιση των εργαζομένων, ενώ από την πλευρά της νέας ιδιοκτησίας (Δελατόλα-Μπενέκου) φαίνεται ότι είναι ειλημμένη απόφαση η απαρέγκλιτη τήρηση της σημερινής πολιτικής κατεύθυνσης και φυσιογνωμίας της εφημερίδας, η οποία θα εξακολουθήσει να είναι έντονα επικριτική, σατιρική και αποκαλυπτική.

Να θυμίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι Δελατόλας και Μπενέκος ήταν μέχρι τον Ιανουάριο διευθυντικά στελέχη του «ΕΘΝΟΥΣ» και αποχώρησαν έπειτα από διαφωνία με τη γραμμή Μπόμπολα μέσα στη δίνη του νόμου για τον «βασικό μέτοχο».

Τέλος, οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο δημοσιογράφοι όλο αυτό το διάστημα είχαν επαφές προκειμένου να μπουν στον εκδοτικό χώρο. Είχαν διερευνήσει τη δυνατότητα αγοράς δύο εβδομαδιαίων εφημερίδων και μιας οικονομικής ημερήσιας.


Σχολιάστε εδώ