«Γαλάζια» εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Αφορμή για την «εκδρομή-επιδρομή» εκατοντάδων στελεχών πρώτης γραμμής του κυβερνώντος κόμματος οι πολλές εκδηλώσεις και κομματικές συναθροίσεις που οργανώνονται στην πόλη. Τον «χορό» άνοιξε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός που ήρθε για να μιλήσει στην Εθνική Σχολή Δικαστών και να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυσή της. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ανοιχτό παρέμενε το ενδεχόμενο να επισκεφθεί και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία φιλοξενείται στους χώρους της ΔΕΘ και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Γερακινή της Χαλκιδικής η διήμερη σύνοδος των προέδρων των ΝΟΔΕ του κυβερνώντος κόμματος. Η «αυλαία» επρόκειτο να ανοίξει με ομιλία του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν, επίσης, ομιλίες του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Α. Σταύρου, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού, του ΥΜΑΘ Νίκου Τσιαρτσιώνη και του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Παράλληλα με τη συνάντηση των γραμματέων των νομαρχιακών οργανώσεων η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της ΝΔ διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ ημερίδα με θέμα «Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη», στην οποία είχαν προσκληθεί όλα τα «γαλάζια» αυτοδιοικητικά στελέχη της Βόρειας Ελλάδας. Στους εισηγητές της ημερίδας περιλαμβάνονταν ο γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης, ο ΥΜΑΘ Ν. Τσιαρτσιώνης, οι υφυπουργοί Α. Ρεγκούζας και Γ. Σαλαγκούδης και ο βουλευτής και γραμματέας Αυτοδιοίκησης Ι. Τζαμτζής. Χαιρετισμό επρόκειτο να απευθύνουν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος.

Σε διπλανή αίθουσα του «Ι. Βελλίδης», υπήρχε συνάντηση συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ Μακεδονίας, του ιδιωτικού, δημόσιου και επιστημονικού τομέα. Θέμα της συνάντησης η ενημέρωση για τρέχοντα εργασιακά και συνδικαλιστικά θέματα. Στους εισηγητές περιλαμβάνονταν ο γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ Κ. Κόλλιας και οι πρόεδροι των δύο ΔΑΚΕ κύριοι Πουπάκης και Αντωνάκος.

Ας ευχηθούμε το «γαλάζιο» τριήμερο στη Θεσσαλονίκη να μην προσφέρει μόνο ξεκούραση, αναψυχή και ίντριγκες, αλλά να συνοδευτεί και από αποφάσεις που θα βοηθούν στην επίλυση κάποιων προβλημάτων και θα βελτιώνουν τη ζωή των κοινών θνητών.


Σχολιάστε εδώ