Αστυνομικοί προστατεύουν σπείρες “νονών” στη Θεσσαλονίκη

Η ανάμειξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε τέτοιου είδους θέματα έχει την εξήγησή της… Βλέπετε και οι δύο σπείρες των «νονών» έχουν την υποστήριξη και την προστασία δύο εξαιρετικά μάχιμων αστυνομικών υπηρεσιών της συμπρωτεύουσας! Μάλιστα ως αρχηγός της μίας εκ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών φέρεται απότακτος αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων και της άλλης ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος αθλητικής ομοσπονδίας!

Ο δεύτερος θεωρείται «αυτοκράτορας» της νύχτας στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Μπροστά του υποκλίνονται ακόμη και οι «βαρόνοι» του οργανωμένου εγκλήματος της Αθήνας! Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγο καιρό έστειλε τους «μπράβους» του σε γνωστό αθηναϊκό κέντρο, όπου τραγουδούσε μεγάλο όνομα της πίστας, στο οποίο είχε προσφέρει «εκδούλευση», αλλά καθυστερούσε να καταβάλει τα… ανταλλάγματα. Με συνοπτικές διαδικασίες οι απεσταλμένοι πήραν 1.000.000 ευρώ από τον τραγουδιστή χωρίς να τολμήσει να κουνηθεί κανείς από τους «φουσκωτούς» του κέντρου! Φυσικά ούτε ο ίδιος ο καλλιτέχνης ή ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού τόλμησαν έστω να διαμαρτυρηθούν…

Αυτός, λοιπόν, ο αμφιλεγόμενος αθλητικός παράγοντας κινεί τα νήματα της μίας από τις δύο σπείρες εκβιαστών που λυμαίνονται τα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης και βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο.
Αρχηγός της άλλης συμμορίας είναι πρώην ΕΚΑΜίτης, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για εκβιασμούς, αλλά «καθάρισε» στα δικαστήρια, ενώ δεξί του χέρι είναι ένας επίσης απότακτος αξιωματικός που είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ενέδρες και οι ένοπλες συμπλοκές μεταξύ των μελών τους στοίχισαν τη ζωή σε πολλά από αυτά και έστειλαν ακόμη περισσότερα στα νοσοκομεία.

Πριν από λίγους μήνες ο αθλητικός παράγοντας ζήτησε την παρέμβαση των… προστατών του για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο της νύχτας. Και τότε συνέβη το απίστευτο! Ένας από τους προϊσταμένους των δύο αστυνομικών υπηρεσιών, που καλύπτουν τη δράση των συμμοριών, κάλεσε τους αρχηγούς στο γραφείο του (!), τους… πρόσφερε ποτό και ξηρούς καρπούς και τους έκανε συστάσεις για εκεχειρία!

Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν «ειδικότητες» μεταξύ των συμμοριών… Ασχολούνται με κάθε μορφή οργανωμένου εγκλήματος, από τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και την προστασία νυχτερινών κέντρων ως τη σωματεμπορία και τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Μόνο ένας «μεγαλονονός» από την Αθήνα τόλμησε να μεταφέρει τις «δουλειές» του εκεί, αλλά γρήγορα αναγκάστηκε να περιοριστεί τόσο που να μην ακούγεται καθόλου!
Όλα αυτά, βέβαια, έφτασαν στα αφτιά των «αδιάφθορων» που ξεκίνησαν έρευνα για τις σχέσεις αστυνομικών και «νονών» στην πόλη.

Και επειδή πολλοί τις ξέρουν, δεν άργησαν να καταλάβουν τι είδους παιχνίδι παίζεται. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλοι όσοι δέχτηκαν να μιλήσουν φοβούνται να δώσουν γραπτή κατάθεση, καθώς και οι δύο συμμορίες έχουν αποδείξει ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να προστατευτούν. Και έτσι δεν αποκλείεται οι επίορκοι αστυνομικοί και οι συνεργάτες τους εκβιαστές να μείνουν στο απυρόβλητο…


Σχολιάστε εδώ