Μητροπολιτικός εργαζόμενος;

Μεμπτό είναι ο επιχειρηματίας να ρέπει προς την απατεωνιά, την αισχροκέρδεια και την παρανομία και ο πολυθεσίτης να μην είναι… πολυεργαζόμενος, αλλά… πολυεισπράκτορας μισθών. Να αμείβεται, δηλαδή, χωρίς να προσφέρει εργασία, ανταλλάσσοντας τη χάρη που του κάνουν με αντίστοιχη χάρη από την άλλη θέση εργασίας του.

Το ίδιο και περισσότερο μεμπτό είναι ένα πολιτικό πρόσωπο να κατέχει ταυτόχρονα δύο-τρεις πολιτικές θέσεις και άλλες τόσες αργομισθίες. Στο σύστημα των κυβερνώντων της Θεσσαλονίκης υπάρχουν περισσότερες της μιας περιπτώσεις στελεχών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα στελέχη, αλλά κωφεύουν. Κωφεύουν, επίσης, οι της αντιπολίτευσης (εξαργυρώνουν άραγε με ρουσφετάκια την ανοχή τους;), καθώς και οι συνάδελφοι-ρεπόρτερ, οι περισσότεροι από τους οποίους αρκούνται στα ρεπορτάζ των δελτίων και των συνεντεύξεων Τύπου.

Μπορεί να φανταστεί κανείς πως ένας κουμπάρος επιφανούς αιρετού της πόλης είναι ταυτόχρονα:
• Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού της πόλης, της HELEXPO, θέση που προφανώς τόσο από άποψη αρμοδιοτήτων και ευθυνών όσο και από μισθολογικής σκοπιάς απαιτεί αποκλειστική απασχόληση.
• Διευθυντής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης, θέση που προφανώς απαιτεί εντονότατη δραστηριότητα. Μάλιστα μετά την πρόσφατη μονιμοποίησή του -ύστερα μάλιστα από δική του αίτηση, στην οποία αναφέρει πως εργάζεται καθημερινά επί οκτάωρο- είναι μόνιμος υπάλληλος της ΤΕΔΚ, τοποθετημένος στη θέση του διευθυντή της υπηρεσίας.
• Διευθύνων σύμβουλος στη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή, την εταιρεία δηλαδή που σύστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητα την κατάρτιση, υποβολή, εκτέλεση και παρακολούθηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, θέση δηλαδή που απαιτεί ολοήμερη εντατική απασχόληση.

Εκτός όμως από αυτά, ο εν λόγω κουμπάρος διατηρεί την ιδιότητα του συμβούλου επικοινωνίας του κουμπάρου του, υποστηρίζοντας τη δημόσια εικόνα του στην περίβλεπτη θέση που αυτός κατέχει, ενώ μαθαίνω πως έχει συνάψει σύμβαση και με περιφερειακό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος για να παρέχει και εκεί τις επικοινωνιακές συμβουλές του. Σας φτάνουν; Αν όχι, να συμπληρώσω πως πρόσφατα τοποθετήθηκε και μέλος της εθνικής επιτροπής που θα μελετήσει και θα συντάξει το σχέδιο για τους μητροπολιτικούς δήμους (προφανώς αξιολογήθηκε η εμπειρία του ως «μητροπολιτικός εργαζόμενος»). Εννοείται πως τα μέλη της επιτροπής αμείβονται με αποζημίωση ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριάσεών της.


Σχολιάστε εδώ