Πάσχα στην παραλία

Παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι με σύνθημα «Όλη η πόλη μια παρέα και την Κυριακή του Πάσχα» οργανώνει την Κυριακή του Πάσχα από τις 11 το πρωί, στον χώρο της νέας παραλίας, δίπλα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Από τις 6 το πρωί θα αρχίσει το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία, ενώ από τις 11 θα διατίθενται στον κόσμο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους πασχαλινά εδέσματα, κρασί, αναψυκτικά κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες θα προσφέρουν στο κόσμο κόκκινα αβγά και τσουρέκια.

Δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα στηθεί εξέδρα κατάλληλα διαμορφωμένη για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν 18 μουσικοί, που θα ψυχαγωγήσουν τους Θεσσαλονικείς με δημοτικά τραγούδια από περιοχές της Μακεδονίας (Χάλκινα Γουμένισσας), του Πόντου, της Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας, των νησιών κ.λπ., ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα κλείσει με ρεμπέτικη μουσική.

Επιπλέον, χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους. Καλή η ιδέα και πολύ χρήσιμη η πρωτοβουλία του δήμου, ιδιαίτερα για τους μόνους και τους φτωχούς της πόλης. Ας ελπίσουμε πως η εκδήλωση θα καταφέρει να ξεφύγει από τα… κιτσάτα που συνηθίσαμε να βλέπουμε σε παρόμοιες περιπτώσεις.


Σχολιάστε εδώ