Τυπολογίες

– Αγωνία για το μέλλον του Alpha Radio. Ο Δ. Κοντομηνάς δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις, αν και δέχεται πολλές εισηγήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία. Μάλιστα πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Λάλας επισκέφτηκε τον επιχειρηματία, εκ μέρους του ΔΟΛ, προτείνοντάς του να αναλάβει τον σταθμό σε συνεργασία… με σχολή δημοσιογραφίας. Η πρόταση μάλλον απορρίφθηκε, ενώ συζητήσεις έγιναν και με διάφορους άλλους επιχειρηματίες.

– Το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Best στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το ΕΣΡ. Το συμβούλιο αναζητούσε τη διεύθυνση του καναλιού ώστε να στείλει άλλη απόφασή του για παράνομη χρήση άλλης συχνότητας. Καθώς κανείς δεν έδινε επαρκείς εξηγήσεις, το ΕΣΡ αποφάσισε να κλείσει το κανάλι στέλνοντας προφανώς και ένα μήνυμα στην ιδιοκτησία του…

– Έξυπνη ιδέα από το «Δίφωνο».

Ο Μ. Θεοδωράκης και ο Δ. Σαββόπουλος που φωτογραφίζονται μαζί στο εξώφυλλο του περιοδικού, δεν απαντούν σε ερωτήματα δημοσιογράφων, αλλά των αναγνωστών του κοινού! Το περιοδικό συνοδεύεται και από μια ειδική έκδοση για τα βιβλία που είναι γραμμένα για τη μουσική.

– Τη διαφημιστική εταιρεία «TBWA/ Athens» επέλεξε ο ΑΝΤΕΝΝΑ TV για την καμπάνια της νέας τηλεοπτικής χρονιάς. Στην τελική φάση συμμετείχαν οι εταιρείες McCann-Erickson, DDB και UpSet!

– Στη 1 το μεσημέρι της 30ής Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των Τεχνικών Εκδόσεων. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται και η εκλογή διοικητικού συμβουλίου.

– Το είδαμε και αυτό. Η παλαιά ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Sportime», Maxline, κατέθεσε αγωγή εναντίον του συνδικαλιστικού εκπροσώπου Φ. Χήτα, αλλά και άλλων παλαιών εργαζομένων, ζητώντας τους 300.000 ευρώ. Η εταιρεία, στην οποία συμμετέχει με 65% η Point Εκδοτική και με 35% ο Μ. Ανδρουλιδάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τους εργαζόμενους πως με τη στάση τους -να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα- συκοφαντούν την επιχείρηση αποδίδοντάς τους μάλιστα την πτώση του τζίρου της Maxline. Είναι σουρεαλιστικό!

– Το 8ο φύλλο της αντιεξουσιαστικής εφημερίδας «Βαβυλωνία» που κυκλοφορεί είναι αφιερωμένο στην «Ολυμπιακή απάτη». Η εφημερίδα δημοσιεύει ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά άρθρα για τους αγώνες.

oΑποκλειστική συνεργασία με το Eurosport κατά τη διάρκεια των αγώνων εξασφάλισε η δωρεάν εφημερίδα «Metro». Η εφημερίδα θα δημοσιεύει πρωτογενή πληροφόρηση από το πανευρωπαϊκό κανάλι στην ειδική ελληνοαγγλική έκδοση που θα προετοιμάζει.

– Μετά το τελεσίγραφο της ΕΣΗΕΑ στην Ένωση Ιδιοκτητών, όπου έκανε λόγο για απεργία στις εφημερίδες, μεθαύριο Τρίτη ορίστηκε συνάντηση μεταξύ των δύο ενώσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Στους δημοσιογράφους πάντως, όπως και στους άλλους κλάδους του χώρου του Τύπου, εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για την κωλυσιεργία της ΕΣΗΕΑ, για τη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και αν δοθούν τώρα οι αυξήσεις, τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία των δημοσιογράφων, δεν παίρνουνε τα αναδρομικά της αύξησης και η Ένωση δεν τους καλύπτει!

– Την ασφάλιση όλων των εργαζομένων στον περιοδικό Τύπο στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ ζητούν οι εκδότες των περιοδικών. Το ίδιο αίτημα έχει διατυπωθεί και από τους δημοσιογράφους που δουλεύουν στα περιοδικά. Το κύριο επιχείρημα των εκδοτών είναι ότι παρακρατείται το αγγελιόσημο από τις διαφημίσεις που έχουν στα περιοδικά και έτσι είναι αδικία να πληρώνουν για την ασφάλιση των εργαζομένων τους, κάτι που δεν κάνουν οι εκδότες των εφημερίδων. Όλα πλέον δείχνουν την εξέλιξη στον χώρο του Τύπου, την ενοποίηση δηλαδή όλων των ανάλογων ταμείων. Θα μπει μπροστά η ΕΣΗΕΑ για να επιβάλει τους όρους των εργαζομένων ή θα γίνει ουραγός των εξελίξεων, εμμένοντας στη στάση της για διάσπαση και διασπορά ταμείων, δικαιωμάτων και αιτημάτων των εργαζομένων;

– Μέχρι το τέλος Ιουνίου οι υπουργοί Επικρατείας και Εργασίας θα πρέπει να υπογράψουν την απόφαση για τη συλλογική σύμβαση τεχνικών εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια. Οι 12μηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και των ιδιοκτητών των σταθμών δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα και έτσι βάσει του νόμου Πρωτόπαπα για τα γραφεία Τύπου, θα πρέπει να ισχύσει η σύμβαση που ήδη ισχύει στον χώρο της τηλεόρασης. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως διά νόμου στην ιδιωτική τηλεόραση θα πρέπει να εφαρμοστεί η σύμβαση της ΕΡΤ!

– Στην τρίτη θέση με 13,5% πέρασε η ΕΤ1 εξαιτίας των μεταδόσεων των αγώνων της Εθνικής ποδοσφαίρου, ενώ όλοι οι μεγάλοι σταθμοί, εκτός του ΑΝΤΕΝΝΑ, υπέστησαν απώλειες. Το Mega έχασε 2,7% πέφτοντας στο 13,7%, ο Alpha έχασε 1,9% φτάνοντας το 12,1%, το Star έμεινε στα ίδια επίπεδα με 11,4%, ενώ και το Alter είχε απώλειες 1,6%, στο 10,6%. Έχασε και η ΝΕΤ πέφτοντας στο 6,4%, ενώ οι μικροί σταθμοί έμειναν στα ίδια επίπεδα.

– Ποια είναι η μετοχική σύνθεση του Αlter; Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, η «Modern Times» έχει το 24,998%, ο Ανδρέας Γ. Κουρής 15,446%, ο Γιώργος Κουρής 13,581%, η «Πρες Ελλάς Ελληνική εκδοτική τυπογραφική» 13,581%, η «Love Radio Broadcasting» 9,39% και οι λοιποί μέτοχοι 25,166%.

– Εν αναμονή εξελίξεων στο Magic και πολλά ακούγονται είτε για συρρίκνωση του καναλιού είτε για πώλησή του. Ήδη για την επόμενη σεζόν δεν έχει τα δικαιώματα των αγώνων του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τελειώνουν και οι συμφωνίες δικτύωσης με άλλα κανάλια της επαρχίας.

– Στο Διαδίκτυο η νέα ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Στη διεύθυνση www.esr.gr το Συμβούλιο ανακοινώνει τις αποφάσεις, τις Οδηγίες και τις νομιμοποιήσεις ραδιοφωνικών σταθμών. Για την τηλεόραση και τη διαφάνεια δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

– Τη δυνατότητα ελέγχου δύο ραδιοφωνικών σταθμών θα ζητήσει η Ε.Ι.Ι.ΡΑ. από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν πως είναι το πρώτο βήμα για να ξεπεραστεί τουλάχιστον η υποκρισία που έχει δημιουργηθεί στον χώρο, ενώ εξακολουθεί να δηλώνει πως χωρούν και άλλοι σταθμοί στην μπάντα. Οι εισηγήσεις πάντως στο υπουργείο Μεταφορών είναι πολλές και το θέμα θα «παίξει» δυναμικά μετά τον Σεπτέμβριο σε διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία θα εκπέσουν οι 15 ραδιοφωνικές άδειες, θα αποφασιστούν πόσες συχνότητες υπάρχουν από Πάρνηθα και πόσες από Υμηττό. Εκτός των 20 δηλαδή που δεν έχουν πρόβλημα, συζητείται να δοθούν από 19 ως 22 νέες συχνότητες!

– Την ερχόμενη Τετάρτη θα πάει το ΕΣΡ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου και αναμένεται να παραδοθεί η εισήγησή του για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε αυτήν, όπως αποκάλυψε το «Π» πριν από δύο Κυριακές, το ΕΣΡ κάνει λόγο για «σενάρια» και δηλώνει πως υπάρχει λύση να δοθούν άδειες, παρόλο που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα της νομοθεσίας. Χωρίς να κάνουν λόγο για «διαπλοκή» ζητάνε τροποποιήσεις του νόμου και κυρίως να έχουν αρμοδιότητα κανονιστικών πράξεων.

– Επίθεση του Σκάι εναντίον της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να προτείνει τον Κ. Σημίτη για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σταθμός μεταδίδει κάθε ώρα ένα τρέιλερ που αναφέρει πώς ακούγεται για την ευρωπαϊκή καρέκλα «το όνομα του πρωθυπουργού που εξέθρεψε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που ευθύνεται για το πλιάτσικο στην απάτη του χρηματιστηρίου που δεν σεβάστηκε το σύνταγμα στο θέμα των εργολάβων-καναλαρχών». «Να τον χαίρονται όσοι τον προτείνουν», καταλήγει ο σταθμός στέλνοντας μήνυμα στον Κ. Καραμανλή…

– Για την Τετάρτη 7 Ιουλίου ορίστηκε η συνέλευση των πιστωτών του τηλεοπτικού σταθμού του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη NEW TEMPO για την εκλογή οριστικού συνδίκου. Ήδη, μετά την παύση πληρωμών, έχει ορισθεί προσωρινός σύνδικος ο Κωνσταντίνος Π. Παπανικολάου.

– Ζημιές για την Intersat, σε αναζήτηση διαχειριστή το Seven. Η εταιρεία δορυφορικών προγραμμάτων Intersat του Γ. Μπατατούδη είχε το 2003 ζημιές 131.840 ευρώ, έναντι ζημιών 820.357 ευρώ το 2002. Το 2003 ο τζίρος της ήταν μηδενικός έναντι 1.898.593 ευρώ το 2002. Οι συνολικές της ζημιές ανέρχονται σε 2.824.646 ευρώ. Οι ενοποιημένες ζημιές του Ομίλου Intersat ανέρχονται το 2003 σε 226.276 ευρώ έναντι 1.418.400 ευρώ το 2002. Ο ενοποιημένος τζίρος το 2003 ήταν μηδενικός, από 5.948.574 ευρώ το 2002. Ο Γ. Μπατατούδης αναζητεί εναγωνίως διαχειριστή για να αναλάβει το πρόγραμμα του Seven, προκειμένου ο σταθμός να μη χάσει την άδεια, και έχει έρθει σε επικοινωνία με αρκετούς ανθρώπους, χωρίς όμως ορατό αποτέλεσμα. Περισσότερες απαντήσεις από τη διοίκηση της Intersat πιθανώς να δοθούν στις 5.00 το απόγευμα της 30ής Ιουνίου, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας (Κων/νου Καραμανλή 60, Θεσσαλονίκη) κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

– Ενοχλημένοι, υποτίθεται, έδειξαν οι άνθρωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ για την «πρωτοβουλία» Μικρούτσικου στο Fame story να μείνουν εντός του ριάλιτι και η Μάρω και ο Γιώργος, παρόλο που η πρώτη με την τηλεφωνική ψήφο του κοινού έπρεπε να αποχωρήσει. Τα νούμερα των εσόδων για τον ΑΝΤ1 όμως προσφέρουν και μια διαφορετική εξήγηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που οι ίδιοι έδωσαν στον αέρα, ψήφισαν τηλεφωνικά 600 χιλιάδες τηλεθεατές, το κόστος για κάθε ψήφο είναι 1 ευρώ, άρα ζεστό χρήμα 600 χιλιάδες ευρώ σε μία μόνο live εκπομπή, εκ των οποίων, όπως εκτιμάται, το 40% πηγαίνει στην «Audiotex» της τηλεηχοπληροφόρησης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Μόλις έμεινε η Μάρω άρχισαν τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας, άλλες δηλαδή 200 χιλιάδες τουλάχιστον ευρώ! Αυτή είναι η ουσία του ριάλιτι για το κανάλι και την παραγωγή, για το χρήμα γίνονται όλα. Το έπαθλο του νικητή είναι 200 χιλιάδες ευρώ, το 1/3 δηλαδή από όσα βγάζει σε ένα live ο Όμιλος. (αναλυτικά για τις εξελίξεις στο Fame στο «Δες»).

– Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Όμιλος Αλαφούζου για την πώληση του «Κόσμου του Επενδυτή». Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με ενδιαφερόμενο επιχειρηματία για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της Bestend, και η άλλη πλευρά, των δημοσιογράφων, υποστηρίζει ότι κατέχουν το 50% και επομένως ο Όμιλος Αλαφούζου δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμιά πρωτοβουλία, χωρίς τη δική τους συναίνεση και ότι έχουν, επιπλέον, δικαίωμα προτίμησης. Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Καθημερινής». Ο Αριστείδης Αλαφούζος είναι πρόεδρος της εταιρείας, ο Αντώνης Καρακούσης αντιπρόεδρος και ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος διευθύνων σύμβουλος. Ως μέλη συμμετέχουν η Μάρθα Ζώη-Δερτιλή, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Νίκος Ναούμης, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο Χαράλαμπος Ρούσσος, ο Αντώνης Καρκαγιάννης και ο Γρηγόρης Τιμαγένης.

– Κινείται ξανά ο Γ. Μπόμπολας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Φαίνεται πως θα ήθελε ένα ραδιοφωνικό σταθμό -άλλωστε και πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει μέσα από ανθρώπους του ομίλου τέτοιες συζητήσεις- και μάλλον κοιτάει μεταξύ άλλων και ένα ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό στο κέντρο της μπάντας. Παράλληλα λέγεται, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται, πως έχουν εκ νέου ξεκινήσει συζητήσεις με την πλευρά Κυριακού για συνεργασία στο Μακεδονία TV. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο στον Πήγασο πρόεδρος είναι ο Γιώργος Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος ο Φώτης Μπόμπολας, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος η Μαρία Μπόμπολα, ο Αλέξης Σκαναβής εντεταλμένος σύμβουλος και μέλη ο Σπύρος Βενέτης, ο Πέτρος Αντωνιάδης, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, ο Χρήστος Πατέλης, η Ειρήνη Μανουσάκη, η Ελισάβετ Αριστείδου και η Αναστασία Γιάννου.


Σχολιάστε εδώ