Σύμβουλοι με μισθούς 9.300 ευρώ στην ΕΡΤ!

Το «συγκεντρωτικό μικτό μηνιαίο κόστος» σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι 46.720 ευρώ, άρα κατά μέσο όρο οι συγκεκριμένοι στοιχίζουν 9.344 ευρώ. Κανείς δεν γνωρίζει αν εργάζονται κι άλλοι σε αυτές τις θέσεις, όπως ακούγεται έντονα, όπως επίσης σε αντίθεση με τις διοικήσεις Στάγκου και Παναγιώτου, δεν δίνεται αναλυτικά ο μισθός καθενός τους, σαν να πρόκειται για προσωπικό δεδομένο.

Στην πραγματικότητα όμως είναι κρατικοί υπάλληλοι που πληρώνονται από το υπέρογκο ανταποδοτικό τέλος. Ελλιπή είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως π.χ. για το προσωπικό ειδικών θέσεων, όπου καταγράφεται το όνομα του Γιώργου Συριόπουλου, διευθυντή της «Ραδιοτηλεόρασης», αν και πρόκειται για μόνιμο υπάλληλο της ΕΡΤ. Σε καμία περίπτωση δεν καταγράφεται η αμοιβή του, παρά δίνεται μόνο ένα συγκεντρωτικό ποσό 42.972 ευρώ για 9 πρόσωπα. Ενδεικτικό της αντίληψης της νέας διοίκησης, περί διάθεσης των ελάχιστων δυνατόν στοιχείων, είναι και η αναφορά στις εκπομπές. Δίνονται στοιχεία για το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», με το ποσόν των 442.344 ευρώ για 13 επεισόδια, το «Μία ημέρα» 331.690 ευρώ για 12 επεισόδια, τον «Εξάντα», 300.900 ευρώ για 10 επεισόδια και το «Κυριακάτικο τραπέζι» ως μικτή παραγωγή με κόστος 153.499 ευρώ για 17 επεισόδια. Η διοίκηση δεν εξηγεί στη Βουλή ποιος δημοσιογράφος παρουσιάζει ποια εκπομπή, ενώ έχουν απαλειφθεί τα ονόματα ορισμένων και βέβαια, όπως είναι πλέον αυτονόητο, δεν γίνεται καμία αναφορά σε εταιρείες παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι κανείς άκρως επιφυλακτικός καθώς υπάρχει το προηγούμενο της ψεύτικης απάντησης στη Βουλή για το κόστος της εκπομπής της Α. Πασχαλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στοιχεία και θα θέσει ξανά το θέμα της διαχείρισης της ΕΡΤ στη Βουλή, καθώς θεωρεί πως υπάρχει υπέρμετρη προβολή των θέσεων της κυβέρνησης (κάτι που συνέβαινε και επί ΠΑΣΟΚ) και αδιαφανείς διαδικασίες. Ήδη υπήρξε προ 15 ημερών συνάντηση των Χυτήρη και Παπαϊωάννου με τον πρόεδρο της ΕΡΤ. Δεν θα διστάσει, λένε, να συγκρουστεί με όσους παρακωλύουν την έρευνα, ενώ ενδεικτική είναι και η σύγκρουση που ξέσπασε εντός της «πράσινης» ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στο επίκεντρο της μεγάλης κόντρας βρίσκονται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Σήφης Κακαβούλης και το μέλος του ΔΣ Καλφαγιάννης. Ο τελευταίος έχει κοπεί από κάθε συμμετοχή σε διοικητικά όργανα, όπως π.χ. διάφορες επιτροπές στις οποίες η αμοιβή για κάθε συνεδρίαση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Συνεδριάσεις του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν γίνονται για να μη μετέχει ο τελευταίος που είναι μέλος του, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ότι δεν του χορηγήθηκε ούτε και το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο, από αυτά που η διοίκηση της ΕΡΤ διένειμε μαζικά σχεδόν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Οι σχέσεις μεταξύ των μελών της ΠΑΣΚΕ στην ΕΡΤ είναι ιδιαίτερα τεταμένες εν όψει και των επικείμενων εκλογών στην Ομοσπονδία στο τέλος του χρόνου.

Στον Πολυζωγόπουλο οι καταγγελίες για τα μπόνους


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδρώντες, μέλη της ΠΑΣΚΕ, κατέφυγαν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο εναντίον του Σήφη Κακαβούλη, με την κατηγορία ότι «τα έχει κάνει πλακάκια» με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο και έχει ταυτιστεί απολύτως με τη διοίκηση! Τον κατηγορούν για τη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας τη στιγμή που κάποιοι, εκλεκτοί του συστήματος διοίκησης, λαμβάνουν έξτρα μπόνους και αμοιβές ως και 3.000 ευρώ μηνιαίως, καθώς και επειδή αρνείται να εντάξει στην ΠΟΣΠΕΡΤ τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους που μπήκαν με τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι αμοιβές από συμμετοχή στις διάφορες επιτροπές έχουν αναχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σε… κυνήγι του θησαυρού. Οι επιτροπές σύμφωνα με τον Κανονισμό Εργασίας είναι εννέα και είναι 5μελείς. Προγράμματος, Κοστολογίου, Σεναρίου, Σημάτων Καταλληλότητας, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οικονομοτεχνική, Εξωτερικών Συνεργατών και το ΠΙΣ και ΔΙΣ. Ορισμένες από αυτές τις επιτροπές, όπως για παράδειγμα η Οικονομοτεχνική, συνεδριάζει ως και 2 φορές την εβδομάδα. Δηλαδή τα 5 μέλη της (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ) λαμβάνουν πέραν του μηνιαίου μισθού τους, έξτρα 400 ευρώ καθαρά την εβδομάδα, 1.600 ευρώ το μήνα. Ορισμένοι μετέχουν και σε δυο ή τρεις επιτροπές, οπότε γίνεται κατανοητό γιατί αυτές αποτελούν «θησαυρό».


Σχολιάστε εδώ