Πατρινά Και Άλλα…

Τα γεγονότα συγκλονιστικά αλλά και ταυτόχρονα λυπηρά. Ο δημοσιογράφος, διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας Ανδρέας Χριστόπουλος εξεδιώχθη στην κυριολεξία από τον επιχειρηματία και μέχρι προ ημερών συνεταίρο του Θεόδωρο Καμπέρο.

  • Η ιστορία έχει ως εξής: Τα οικονομικά της εφημερίδας δεν πήγαιναν, εδώ και αρκετό καιρό, και τόσο καλά. Ο επιχειρηματίας κ. Καμπέρος, ο οποίος είχε ήδη αγοράσει το 50% των μετοχών, εκδήλωσε έντονα τη δυσφορία του στον Ανδρέα Χριστόπουλο. Κουβέντα στην κουβέντα τα πράγματα έφθασαν στα άκρα. Και φυσικό ήταν να ακουστούν και μερικά υπερβολικά. Από αυτά δηλαδή που δεν γράφονται.
  • Ο κ. Καμπέρος κάλεσε τον κ. Χριστόπουλο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, του οποίου έχει και την πλειοψηφία, και ούτε λίγο ούτε πολύ «καθάρισε»… στεγνά τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του. Ο κ. Χριστόπουλος αρνήθηκε να αποχωρήσει και με τη μεσολάβηση κάποιων ευγενικών κυρίων, των οποίων η μυϊκή δύναμη υπερβαίνει αυτή την συνηθισμένων ανθρώπων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα.
  • Η γενική διεύθυνση της εφημερίδας ανετέθη στον οικονομολόγο Βασίλη Μεσσαλά. Ο κ. Μεσσαλάς ήταν πριν από μερικά χρόνια διευθυντής της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΡ» του Βαγγέλη Σωτηρόπουλου. Επίσης έχει θητεύσει, επί σειρά ετών, στέλεχος του εργοστασίου «Κρητικός» και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς διαιτητές ποδοσφαίρου. Ο κ. Μεσσαλάς είναι από τα τοπικά στελέχη που πρωταγωνιστούν στη δημιουργία του αυτοκινητοδρομίου στην Πάτρα.
  • Το πολιτικό θέμα που προκύπτει είναι ποιον ρόλο θα επιλέξει να διαδραματίσει στην περίπτωση αυτή ο πρώην δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Φλωράτος. Γιατί είναι γνωστό ότι ο πιο στενός του συνεργάτης κ. Μαντέλης ασκεί καθήκοντα οικονομικού διαχειριστή στην εν λόγω εφημερίδα τα τελευταία τρία χρόνια και πολλά ακούγονται για την εμπλοκή του. Από την άλλη πλευρά ο μεγαλομέτοχος της «ΗΜΕΡΑΣ», Θεόδωρος Καμπέρος, είναι κουμπάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.
  • Στην Πάτρα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος. Και όπως ήταν φυσικό έκανε την επίσκεψή του στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και τα είπε με τον εκδότη της κ. Σπύρο Δούκα. Άλλωστε η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι η μόνη που στηρίζει χωρίς φόβο και… συμφέροντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Δύο μεγάλες κυρίες των Πατρών έφυγαν από τη ζωή. Η Αρετή Σαμούρη και η Αικατερίνη Κρητικού. Η Αρετή Σαμούρη ήταν η πρώτη Πατρινή που οδήγησε αυτοκίνητο και ήταν πρωταθλήτρια στη σκοποβολή. Ο γιος της Γιώργος είναι σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, αφού είχε χάσει τη ζωή του τη νύχτα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
  • Στα μαύρα της τα χάλια και πάλι η ιστορική Παναχαϊκή. Κάποιοι τα έβαζαν κάποτε με τον Λουκόπουλο. Τώρα; Οι ελπίδες για την αναγέννηση της ομάδας είναι ελάχιστες. Αφού επιχειρηματίες με κέφι και διάθεση να χάσουν χρήματα δεν υπάρχουν στην Πάτρα. Κάποιοι άρχισαν να μιλάνε και πάλι για εμπλοκή του δήμου στην υπόθεση. Το ερώτημα είναι: Ο κ. Καράβολας είναι σε θέση να ασκήσει τέτοιου είδους καθήκοντα;
  • Τι απέγινε με το εργοστάσιο οινοπνευματοποιίας στην Ακτή Δυμαίων; Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και ζητούσε εξηγήσεις για το αν ρυπαίνει ή όχι τον Πατραϊκό κόλπο. Εάν ναι, και αυτό το γνωρίζουν άριστα και ο νομάρχης και το αρμόδιο υπουργείο, ποια μέτρα έχουν ληφθεί; Μήπως υπάρχουν συγγενείς στην Κορώνη; Απλώς ρωτάμε, δεν γνωρίζουμε το άμεσο ή έμμεσο συγγενολόι των εμπλεκόμενων.
  • Θα παραχωρήσετε και φέτος το κάστρο του Ρίου για εκδηλώσεις και συναυλίες; Αν ναι, με ποιες προδιαγραφές; Θα έχει πλάκα αυτή η υπόθεση πάντως, γιατί ακούγονται πολλά. Πάρα πολλά.

Σχολιάστε εδώ